GuidePedia

0
Αιχμές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας πως επέδειξε «ατολμία» στη μάχη με τις Διεθνείς αγορές, άφησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αφού έκανε αναφορά στα χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. και αναφέρθηκε στην θετική απόφαση της Ε.Ε. για στήριξε της Ευρωζώνης και της Ελληνικής Οικονομίας, ζήτησε «σκληρή δουλειά» από όλους και εξέφρασε την βεβαιότητα: «Θα τα καταφέρουμε».

«Η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη για να δώσει μόνη της αυτή τη μάχη» είπε ο πρωθυπουργός.«Και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εδώ ευθύνη. Διότι εν πολλοίς γίναμε και πειραματόζωα στη μάχη μεταξύ Ευρώπης και Διεθνών αγορών. Αυτή η μάχη δεν τέλειωσε μόλις ξεκίνησε με την απόφαση της Ε.Ε. να στηρίξει την Ελλάδα, να στηρίξει και την Ευρωζώνη. Ηταν αναγκαίο να αποφασίσει η Ευρώπη τι θέλει. Θα μπορούσε να μας πει πάτε στο ΔΝΤ.Η μάχη δεν τέλειωσε, σήμερα αρχίζει. Δοκιμάζετε ακόμα και η αξιοπιστία της Ε.Ε να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ίδια μας τη χώρα. Και θα είναι και με το παραπάνω αυστηρή. Χρειάζεται να φιλοτιμηθούμε και να ανταποκριθούμε στην ευκαιρία που μας δίνει η Ε.Ε. Αλλά και η Ε.Ε. πρέπει να αναπτύξει δράση αναφορικά με τις Διεθνείς Αγορές»

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της ομιλίας του, είπε πως στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του ΠαΣοΚ «αποκαλύφθηκε η σπατάλη, η διαφθορά, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας διοίκησης».

«Αυτές είναι οι αιτίες», είπε ο Γ. Παπανδρέου και συνέχισε:«Τα αίτια και οι ρίζες του κακού που απαιτούν ριζοσπαστικές αλλαγές, βαθιές τομές. Και αυτές θα έλθουν με πολιτικές που αλλάζουν τα κακώς κείμενα. Μία βιώσιμη οικονομία απαιτεί αυτές τις αλλαγές. Αλλαγές για σύγχρονη και νοικοκυρεμένη διοίκηση. Οι αλλαγές αυτές χρειάζονται το χρόνο τους. Χρειάζονται αλλαγή πρακτικών και αντιλήψεων. Ο Καλλικράτης αποτελεί μια τέτοια επαναστατική αλλαγή. Η αλλαγή στον τρόπο της επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι επίσης καθοριστικής σημασίας. Επίσης, το πράσινο ταμείο. Είναι πράξεις που μας πηγαίνουν σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο».


ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top