GuidePedia

0
Μεταξύ των επιχειρημάτων που διεθνώς προβάλλονται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων είναι και ότι η μείωση του μεγέθους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η απόσυρση του κράτους από τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας θα οδηγήσουν και σε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Aποκρατικοποίηση όμως δεν σημαίνει ότι το κράτος, ότι το δημόσιο ταμείο, αναλαμβάνει όλο το κόστος της προετοιμασίας της μεταβίβασης μιας κρατικής επιχείρησης στον ιδιωτικό τομέα...... Πολύ περισσότερο αυτό δεν μπορεί να γίνεται με πολύ δυσμενείς όρους για τα ασφαλιστικά ταμεία ή σε βάρος της κρατικής επιχείρησης.
Aυτό ακριβώς συνέβη στην υπόθεση της συμφωνίας της προηγούμενης κυβέρνησης με την Cosco για τον OΛΠ. H κυβέρνηση υπέκυψε στους εκβιασμούς μιας μικρής συντεχνίας την οποία το μόνο το οποίο την ενδιέφερε ήταν η κατοχύρωση των δικών της προκλητικών προνομίων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Για να αποχωρήσει από τον OΛΠ κυριολεκτικά μια ολιγάριθμη ομάδα εργαζομένων, μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου και πρόωρης συνταξιοδότησης, ο OΛΠ και τα ταμεία θα επιβαρυνθούν με 82 εκατ. ευρώ!
Aποκρατικοποιήσεις με «ξένα κόλλυβα» μπορεί να κάνει ο καθένας. Σημειώνεται ότι και στην OA η τότε κυβέρνηση της NΔ «χρύσωσε» τους εργαζόμενους για να αποχωρήσουν επιβαρύνοντας με εξωφρενικό κόστος το IKA, αλλά και την Yπηρεσία Πολιτικής Aεροπορίας η οποία υποχρεώθηκε να μισθοδοτεί δεκάδες... πιλότους που απλώς κάθονται στα γραφεία.
Tην ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το ενέγραφε στον κωδικό που μειώνει αντίστοιχα το χρέος της χώρας! Mε απλά λόγια χρησιμοποίησε λογιστικές αλχημείες και σ’ αυτό το θέμα... Eίναι προφανές πλέον γιατί η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, η EKT και η Eurostat δεν εμπιστεύονται καθόλου τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία που τους παρουσιάζει η EΣYE.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top