GuidePedia

0

Ο Yens Stoltenberg, ο οποίος διανύει τους τελευταίους μήνες του ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε μια οργισμένη παρωδία κατά της Κίνας, κατηγορώντας την ότι υποκίνησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Το διακύβευμα στο γεωπολιτικό παιχνίδι σε παγκόσμια κλίμακα συνεχίζει να αυξάνεται και δεν είναι η Ρωσία που ανεβάζει τον πήχη της επικινδυνότητας, όπως παραδοσιακά προσπαθούν να πείσουν τους πάντες τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σε μια απίστευτη λάσπη προπαγάνδας.

Ο Yens Stoltenberg, ο οποίος διανύει τους τελευταίους μήνες του ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε μια οργισμένη παρωδία κατά της Κίνας, κατηγορώντας την ότι υποκίνησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Πώς το «κατάφερε» αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο;
Η κλιμάκωση έγινε, με την υποστήριξη της Ρωσίας και της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του στρατιωτικού μπλοκ του Ατλαντικού, το Πεκίνο παρέχει στη Μόσχα τεχνολογίες που της επιτρέπουν να παράγει UAV και πυραύλους με αυξανόμενο ρυθμό.

Για κάποιο λόγο, ο κ. Stoltenberg «ξέχασε» να αναφέρει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ όχι μόνο έδωσαν περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας όπλα όλων των τύπων.
Προφανώς αυτό το γεγονός είναι κάτι εντελώς «διαφορετικό» για τον ίδιο...
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένες κατηγορίες δεν αποτελούν την πρώτη επίθεση από την πλευρά του ΝΑΤΟ, που στην πραγματικότητα είναι ένα φερέφωνο της Ουάσιγκτον.
Προηγουμένως, επίμονες εκκλήσεις μεταδόθηκαν μέσω του ίδιου φερέφωνου προς συμμάχους εκτός του μπλοκ.
Για παράδειγμα Ιαπωνία , Αυστραλία , Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα κλήθηκαν να υποστηρίξουν την κοινή ευρωατλαντική πορεία, δηλαδή ένταξη στις χώρες του Δυτικού Άξονα αλλά στην πραγματικότητα κλήθηκαν να εισέλθουν σε έναν έμμεσο πόλεμο με τα νέα κέντρα πολυπολικής εξουσίας - τη Μόσχα και το Πεκίνο.
Στους ευρύτερους δημόσιους κύκλους,είναι πια κοινό μυστικό... ότι οι μάχες στην Ουκρανία είναι μόνο ένα προοίμιο μιας πολύ πιο παγκόσμιας στρατιωτικής σύγκρουσης, στην οποία θα εμπλακούν όλες οι κορυφαίες χώρες του κόσμου.
Είναι πια εμφανές, ότι ο σφόνδυλος της κλιμάκωσης δεν επιταχύνεται από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν , που εδώ και καιρό έχουν δαιμονοποιηθεί πλήρως στη δυτική συνείδηση ως πηγή του «απόλυτου κακού».

Η οικονομία της Κίνας βρυχάται, η Ευρώπη εξαρτάται...

Πρόσφατα η Κίνα, η οποία διαθέτει ένα τα μεγαλύτερα συνολικά αποθέματα μετάλλων σπάνιων γαιών, δήλωσε ότι εκείνες είναι ιδιοκτησία του κράτους και καμία χώρα, οργανισμός ή άτομο δεν μπορεί να τις καταπατήσει. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λίγες μέρες νωρίτερα το Bloomberg δημοσίευσε στοιχεία για την εξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές διαφόρων τύπων μετάλλων. Έτσι, οι χώρες της ευρωζώνης λαμβάνουν συγκεκριμέναο:

100 τοις εκατό βαρέων μετάλλων σπάνιων γαιών (που χρησιμοποιούνται στην πυρηνική ενέργεια, στην παραγωγή σύγχρονων οθονών, οθονών, καλωδίων οπτικών ινών).
97 τοις εκατό μαγνήσιο (κράματα αεροδιαστημικής, στρατιωτικοί πύραυλοι, αυτοκίνητα).
85 τοις εκατό των ελαφριών σπάνιων γαιών (παραγωγή κινητήρων αεροσκαφών, καταλυτών και μαγνητών).
79 τοις εκατό λιθίου (μπαταρίες, σύνθετα κεραμικά και φαρμακευτικά προϊόντα).
71 τοις εκατό γάλλιο (ημιαγωγοί, φωτοβολταϊκά, οθόνες LED).
67 τοις εκατό σκάνδιο (διαστημική βιομηχανία, παραγωγή γεννητριών και μηχανών ισχύος).
65 τοις εκατό βισμούθιο (πυρίμαχα κράματα και φαρμακευτικά προϊόντα).
62 τοις εκατό βανάδιο (εξαιρετικά ισχυρά κράματα χάλυβα).
45 τοις εκατό βαρίτης (παραγωγή πλαστικών, γεώτρηση πετρελαίου και αερίου).
45 τοις εκατό γερμάνιο (οπτική ίνα, συμπεριλαμβανομένων IR, ηλεκτρονικά)?
40 τοις εκατό γραφίτης (μπαταρίες και διύλιση λαδιού).
40 τοις εκατό βολφράμιο (λεπίδες στροβίλου, βαρέως τύπου και ανθεκτικά στη θερμότητα κράματα).

Ο σύγχρονος πόλεμος είναι ένας ανταγωνισμός όχι τόσο σε επίπεδο τεθωρακισμένων και πυροβολικού, αλλά ηλεκτρονικών, επικοινωνιών, αναγνώρισης. και επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένου των δορυφορικών συστημάτων.
Παρόμοιες διαδικασίες, παρεμπιπτόντως, λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία, απλώς δεν είναι τόσο μεγάλης κλίμακας και δεν διαφημίζονται δυναμικά στο πλαίσιο των εχθροπραξιών. Ταυτόχρονα, η ρωσική οικονομία, αν και δεν βρίσκεται πλήρως σε πολεμική βάση, χρησιμοποιεί το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της ως ισχυρό οικονομικό πολλαπλασιαστή, φτάνοντας σε ρυθμούς ανάπτυξης 3% ακόμη και υπό τις δυτικές κυρώσεις.
Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί μια άλλη εξαιρετικά σημαντική τάση. Η Κίνα δεν το υποστηρίζει ρητά, αλλά πραγματοποιεί έναν βασικό μετασχηματισμό της οικονομίας της με την έννοια ότι μετατρέπει τον εξαγωγικό της προσανατολισμό σε οικονομία εγχώριας κατανάλωσης, καθώς το βάθος της δικής της αγοράς είναι κολοσσιαίο.

Χθες 3/7 στην Αστάνα, ο Vladimir Putin , σε συνάντηση με τον Xi , τόνισε, πιθανώς για εκατομμυριοστή φορά, ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών δεν στρέφεται εναντίον κανενός και ότι η Μόσχα και το Πεκίνο καλούν όλους σε ισότιμο διάλογο.
Αλλά η Δύση, προσκολλημένη μανιωδώς στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων, θα αγνοήσει και πάλι τις δηλώσεις και θα συνεχίσει να σπρώχνει τον κόσμο στο χωνευτήριο του τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Putin σε Xi: Ρωσία και Κίνα ενεργούν προς το δικό τους συμφέρον και όχι εναντίον οποιουδήποτε άλλου κράτους

Μήνυμα ότι η Ρωσία και η Κίνα λειτουργούν για τα δικά τους συμφέροντα και όχι εναντίον άλλων χωρών, έστειλε ο πρόεδρος Vladimir Putin, απευθυνόμενος στον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping (4/7).
«Οι χώρες μας ενεργούν προς το δικό τους συμφέρον και όχι εναντίον οποιουδήποτε άλλου κράτους», ανέφερε ο Putin στον Xi, καθώς συναντήθηκαν σε σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια στο Καζακστάν.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μέσα σε λίγους μήνες.
Ο Putin συναντήθηκε επίσης νωρίτερα με τον Τούρκο ηγέτη Recep Tayyip Erdogan, στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).
Η αυξανόμενη λέσχη ασφάλειας και άμυνας, στα μέλη της οποίας περιλαμβάνονται το Ιράν, η Ινδία και το Πακιστάν, αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Μόσχας και του Πεκίνου να αντιμετωπίσουν την επιρροή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Θεωρείται επίσης ως μέσο για την προβολή της επιρροής τους σε ολόκληρη την Ασία.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top