GuidePedia

0


Διονύσης Βοργιάς
«Φέτος το ψηφοδέλτιο του ΚΙΕΦ/DEB – Κόμμα Ισότητας,Ειρήνης και Φιλίας, πολιτικό κόμμα της τουρκικής (sic)μειονότητας της Θράκης, δεν είναι “αμιγώς μουσουλμανικό”, όπως δηλώνουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Φέτος στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και μέλος της μακεδονικής (sic) εθνικής μειονότητας!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Μακεδονική» Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας «Κρίστε Μισίρκοβ». Με δεδομένη τη μείωση της δυναμικής του μειονοτικού DEB κι υπό τον κίνδυνο να μειωθούν για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση ευρωεκλογών τα ποσοστά του, έτειναν χέρι συνεργασίας σε μικρή μειοψηφία κατοίκων που προσδιορίζονται ως δήθεν «εθνική μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας».

Ορατός και ο κίνδυνος παραπλάνησης του εκλογικού σώματος. Ένα διαφορετικό όνομα από τα συνηθισμένα εντοπίζει κάποιος στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) για τις Ευρωεκλογές 2024, που δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο, αφού για πρώτη φορά το συγκεκριμένο κόμμα συμπεριλαμβάνει υποψήφιο που δεν είναι μουσουλμάνος. Η Ευγενία Νατσουλίδου σε πρόσφατη επίσκεψή της στην Κομοτηνή βρέθηκε στα γραφεία του ΚΙΕΦ, όπου την υποδέχτηκε η Τσιγδέμ Ασάφογλου. Ποιά όμως είναι αυτή η υποψηφιότητα, γιατί επιλέχτηκε από το DEB και ποιός ο λόγος που πρέπει να μας προβληματίσει;

Η υποψηφιότητα

Πρόκειται για την Ευγενία Νατσουλίδου, μία από τις ελάχιστες εκπροσώπους του «μακεδονικού» δόγματος στη χώρα μας και της ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής εθνικής μειονότητας». Την υποψηφιότητά της, μάλιστα, «διαφήμισε» με ανακοίνωσή της η «Μακεδονική» Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας «Κρστε Μισιρκοβ». Η Κίνηση αυτή ζητάει ψήφο στην κα Νατσουλίδου συγκεκριμένα και στον συνδυασμό του DEB, προκειμένου όχι η ίδια να εκλεγεί αλλά για «να μετρηθούμε», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε: «Φέτος το ψηφοδέλτιο του ΚΙΕΦ/DEB – Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, πολιτικό κόμμα της τουρκικής (sic) μειονότητας της Θράκης, δεν είναι “αμιγώς μουσουλμανικό”, όπως δηλώνουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Φέτος στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και μέλος της Μακεδονικής (sic) εθνικής μειονότητας!

Αυτό δείχνει ότι το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο δεν αφορά στο θρήσκευμα του κάθε υποψηφίου αλλά στην εθνική του ταυτότητα. Όσοι Μακεδόνες θέλουν να δηλώσουν την στήριξη τους στην μακεδονική γλώσσα και εθνική ταυτότητα, βάζουν σταυρό στον αριθμό 26 – Νατσουλίδου Ευγενία! Ευρωβουλευτή δεν θα μπορέσουμε να εκλέξουμε, λόγω του εκλογικού νόμου που ισχύει, αλλά μπορούμε να μετρηθούμε για να μην λένε κάποιοι ότι δεν υπάρχουμε. Ψηφίζουμε ΚΙΕΦ στις προσεχείς ευρωεκλογές. Ενωμένες οι μειονότητες στην Ελλάδα θα έχουν ισχυρότερη φωνή από ότι χωριστά, για να γίνουν τα αυτονόητα δικαιώματα τους σεβαστά από το ελληνικό κράτος. Δεν θα είναι μια χαμένη ψήφος για τους Μακεδόνες η ψήφος μας για το ΚΙΕΦ. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, άλλωστε! Μόνο να κερδίσουμε μπορούμε».

Γιατί επιλέχτηκε, γιατί πρέπει να μας προβληματίσει

Η Ευγενία Νατσουλίδου επιλέχτηκε κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον, για να ενισχυθεί εκλογικά το DEB με «δεξαμενή» κι από άλλη περιοχή. Η μειονότητα της Θράκης σιγά-σιγά, παρά τον μεγάλο φόβο και την προξενική προπαγάνδα που καλά κρατεί, απομακρύνεται από το DEB. Για παράδειγμα στη Ροδόπη στις ευρωεκλογές του 2019 το κόμμα έλαβε 38%, ενώ το 2014 είχε λάβει 42%. Η αναλογία πληθυσμού χριστιανών-μουσουλμάνων παρέμεινε ίδια μεταξύ των δύο εκλογών, γεγονός που σημαίνει ότι περισσότεροι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι δεν ψήφισαν DEB, το οποίο πάντως παρέμεινε πρώτη πολιτική δύναμη στο Νομό. Φέτος, πάντως, η απουσία υποψηφίων από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι λάθος από τα συγκεκριμένα κόμματα, καθώς δεν θα αντλήσουν εύκολα τη μειονοτική ψήφο.

Δεύτερον, ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να αναδειχθεί το DEB ως κόμμα των «μειονοτήτων» στη Ελλάδα και κάτω από αυτή την «ομπρέλα» αφελώς να το ψηφίσουν κι άλλοι ψηφοφόροι, χωρίς να γνωρίζουν ότι στον πυρήνα της πολιτικής του είναι μόνο ο εθνικός χαρακτηρισμός της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης καθ’ υπόδειξη της διπλωματικής του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Άλλωστε, το DEB ήταν απών σε όλα τα μείζονα πολιτικά γεγονότα του τόπου τα τελευταία χρόνια, αφού στερείται ουσιαστική πολιτική ατζέντα. Εφόσον ανοίγει η «ομπρέλα» στη δήθεν «μακεδονική» μειονότητα, ποιός γνωρίζει τι άλλο έχει στα σκαριά του το κόμμα να κάνει, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη εκλογική υπόσταση;

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top