Μετά τους Πακιστανούς πιλότους θα έρθουν οι ναύτες των υποβρυχίων του Πακιστάν στην περιοχή μας
Γιώργος Μοτσάκος
Υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να δούμε Πακιστανικά υποβρύχια στην περιοχή μας, λόγω της στενότατης συνεργασίας των τουρκικών και Πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
"Ο Διοικητής του Στόλου Υποβρυχίων του Πακιστάν και η συνοδευτική αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν τη τουρκική Διοίκηση Υποβρυχίων Στόλου και τις συνδεδεμένες με αυτή μονάδες της με εκπροσώπους οργανισμών αμυντικής βιομηχανίας και πραγματοποίησαν έρευνες”, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.
Οι Πακιστανοί ενδιαφέρονται και για τουρκικά υποβρύχια, πιθανότατα τύπου MILDEM, με τα οποία θα θελήσουν να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, για αυτό και έκαναν αυτήν την επίσκεψη στην Τουρκία.
Επίσης το Ισλαμαμπάντ θα συμμετάσχει σε ασκήσεις με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, όπως έχει ξανακάνει και στο παρελθόν.
Το πιθανό σχέδιο των Τούρκων για να επιχειρήσουν να ακυρώσουν έρευνες σε Αιγαίο-Μεσόγειο από Ελλάδα-Κύπρο
Η Άγκυρα από το 2006 έχει καθιερώσει την “Ασπίδα της Μεσογείου”, η οποία είναι ουσιαστικά μια μόνιμη ανάπτυξη μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων για την προστασία της Μεσογείου..γενικά, αλλά ουσιαστικά είναι μια ενεργή κανονική πολεμική επιχείρηση διαφύλαξη της παράνομης “ Γαλάζιας Πατρίδας”.
Σε κάθε προσπάθεια των Τούρκων να μας προκαλέσουν, αρωγός θα σταθεί σίγουρα το κράτος του Πακιστάν, προσδίδοντας μια ψευδή νομιμοφάνεια μέσω της “¨Ασπίδας της Μεσογείου”.
Τουρκικά πολεμικά πλοία, πραγματοποιούν ήδη δραστηριότητες αναγνώρισης και επιτήρησης στην ίδια περιοχή σύμφωνα με την επιχείρηση Μεσογειακή Ασπίδα.
Το τουρκικό ναυτικό με την επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» επιθυμεί να απαγορεύσει όλες τις κινήσεις πλοίων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην αποκαλούμενη περιοχή της Μεσογειακής ΑΟΖ.
Συνήθως Δύο φρεγάτες, μαζί με κορβέτα, πραγματοποιούν την εν λόγω ναυτική επιχείρηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, όποτε κρίνει η τουρκική ηγεσία απαραίτητο.
Επίσης κατά περίπτωση η δύναμη αυτή ενισχύεται με Τρία -Τέσσερα πολεμικά πλοία, αεροσκάφη ΑΦΝΣ, σκάφη του λιμενικού , ελικόπτερα SH-70 και ομάδες κομάντος SAT-SAS.
Η πιθανότατη παρουσία των Πακιστανών στο Αιγαίο έφερε ξανά στην επιφάνεια την υπογραφθείσα αμυντική συμφωνία στο Ισλαμαμπάντ μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν, με την οποία είχαμε προβλέψει τις νέες “βόλτες” του Πακιστανικού πολεμικού ναυτικού στην Α.Μεσόγειο, προκαλώντας οργή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.
Όπως είχαμε αναφέρει εκτιμάται ότι οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας, του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων, θα επιχειρήσουν ανακηρύσσουν ΑΟΖ «μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου», στέλνοντας και υπόμνημα στον ΟΗΕ, όπως έκαναν με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Η επόμενη περίοδο έως την παραλαβή των ελληνικών μονάδων επιφανείας Belhara από την Γαλλία μαζί με τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale, θα είναι η πιο κρίσιμη περίοδο.
Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, μιας ο Ερντογάν ετοιμάζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου ''Γαλάζια Πατρίδα'', για αυτό βλέπουμε αυτό το "έργο" στον Έβρο με την συνδρομή ιλαθροδιακινητών που τους κατευθύνει η Άγκυρα.
Δημοσίευση σχολίου