Από την αποκάλυψη του συγκροτήματος Μαρινάκη και την εισαγγελική έρευνα για τις υποκλοπές μπορεί να αλλάξουν ακόμα και οι ισορροπίες του προεκλογικού αγώνα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν παρατηρήσει ότι η κριτική που δέχονται από φίλια ΜΜΕ είναι πλέον ύποπτη.Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τα φιλικά στην κυβέρνηση ΝΕΑ και ΒΗΜΑ ανοίξανε ξανά το θέμα των υποκλοπών βάζοντας στο δημόσιο λόγο νέα δεδομένα για παρακολουθήσεις βουλευτών και υπουργών, πολιτικών αντιπάλων αλλά και επιχειρηματιών.
Πραγματικά, ένα άνοιγμα εκ νέου της υπόθεσης που δίνει ξανά το αβαντάζ στην αντιπολίτευση να κάνει κριτική και να κερδίσει πόντους.
Ερώτηση στη Βουλή για υποκλοπές από Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοσίευμα από ΝΕΑ-ΒΗΜΑ
Δεν είναι τυχαίο που ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για το θέμα των υποκλοπών ρωτώντας αν υπάρχει πιθανότητα να έχουν παρακολουθηθεί και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Νίκου Ανδρουλάκη.
Φυσικά, ο ίδιος έχει την πληροφορία ότι τα σχετικά δημοσιεύματα των ΝΕΩΝ και του Βήματος – τα οποία βέβαια μιλούν για το λογισμικό Predator - θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της εν εξελίξει εισαγγελικής έρευνας για την ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών ενώ τελικός σκοπός της έρευνας είναι να διαβιβαστούν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τα αναγκαία στοιχεία.
Το συγκρότημα Μαρινάκη και η εισαγγελική έρευνα
Κατανοεί κάποιος ότι από την αποκάλυψη του συγκροτήματος Μαρινάκη και την εισαγγελική έρευνα μπορεί να υπάρξουν δεδομένα που μπορούν να αλλάξουν ακόμα και τις ισορροπίες του προεκλογικού αγώνα.
Γιατί αν αναδειχθεί κάποια περίεργη πτυχή ότι παρακολουθούνταν και άλλοι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, τότε η θέση της κυβέρνησης θα δεχθεί άλλο ένα πλήγμα στην θεσμική της εικόνα.
Ίσως το τελειωτικό.
Κάτι που ίσως πυροδοτήσει και εξελίξεις ακόμα και για το χρόνο των εκλογών.
Έχει αλλάξει διαθέσεις ακόμα και ο ΣΚΑΙ;
Παράλληλα, κυβερνητικοί κύκλοι παρατηρούν ότι ακόμα και ΜΜΕ που ήταν φιλικά προς την κυβέρνηση και εχθρικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αλλάξει ρότα με φόντο την προεκλογική περίοδο.
Για παράδειγμα, είδαμε το ΣΚΑΙ να αναδεικνύει την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ενώ πολλοί παρατήρησαν ότι η παρουσιάστρια ήταν ιδιαιτέρως ελαστική με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, να θυμηθούμε και το πόσο ενόχλησαν το Μαξίμου τα ρεπορτάζ Σουλιώτη στην Καθημερινή ο οποίος- θυμίζουμε- αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν πλέον στοιχεία από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη άρα είχαν καταστραφεί…
Γενικότερα, ο όμιλος της Καθημερινής έχει προβεί σε αρκετές αποκαλύψεις για την υπόθεση των υποκλοπών που έχει στριμώξει την κυβέρνηση ενώ αρκετά είναι τα άρθρα που χτυπάνε και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Οι 3 νέοι πόλοι στο Μαξίμου και οι σχέσεις τους με τα ΜΜΕ
Η εκτίμηση κυβερνητικών κύκλων είναι ότι αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς στα ΜΜΕ έχει να κάνει και με την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από το Μαξίμου, καθώς εκείνος μπορούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στα διαφορετικά συμφέροντα.
Όπως εξηγούν, πλέον υπάρχουν 3 επιτελικά στελέχη που το κάνουν αυτό.
Ο πρώτος είναι δημοσιογράφος που δραστηριοποιείται στην Βουλή και μετέχει στον «πρωινό καφέ» του Μαξίμου.
Αυτός έχει στενές σχέσεις με το συγκρότημα της Καθημερινής.
Υπάρχει, επίσης, ο λεγόμενος καθηγητής του Μαξίμου που έχει σταθερές σχέσεις με το εκδοτικό συγκρότημα του Πειραιά.
Και υπάρχει και το λεγόμενο σταθερό μπλοκ των τεχνοκρατών με έντονο κεντροαριστερό παρελθόν με σταθερές σχέσεις με συστημικά μετριοπαθή ΜΜΕ.
Εκτίμηση Μαξίμου ότι τα συμφέροντα θέλουν συγκυβέρνηση
Τέλος, να πούμε ότι υπάρχει και άλλη μία σημαντική παράμετρος που θεωρούν πολύ πιθανή στελέχη κοντά στον Πρωθυπουργό.
Θεωρούν ότι αυτά τα φιλικά χτυπήματα έχουν να κάνουν και την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, καθώς προτιμούν μία συγκυβέρνηση παρά έναν ισχυρό και αυτοδύναμο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και συγκεκριμένα προτιμούν να μπει στην εξίσωση και το ΠΑΣΟΚ.
Το σύστημα της διαρχίας δίνει λιγότερη εξουσία στο Μαξίμου και περισσότερο στα κόμματα της συγκυβέρνησης.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου