GuidePedia

0

Η ενεργειακή μετάβαση στον κόσμο δεν πρέπει να συνοδεύεται από κυρώσεις ή άλλους περιορισμούς, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κι ενώ πυρετός έχει καταλάβει τον πλανήτη μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Ρωσικής ΟΜοσπονδίας, σήμερα στην πρώτη του επανεμφάνιση μετα τις χθεσινές υπογραφές ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει να...γλεντάει την Δύση..

"Η ενεργειακή μετάβαση στον κόσμο δεν πρέπει να συνοδεύεται από κυρώσεις ή άλλους περιορισμούς. Η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει τις αδιάλειπτες προμήθειες φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του LNG, στις παγκόσμιες αγορές", είπε ο Πούτιν σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας κοινότητας να διασφαλίσει ότι η ενεργειακή μετάβαση δεν θα μετατραπεί σε μέσο προώθησης των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων μεμονωμένων παραγόντων και, επιπλέον, δεν συνοδεύεται από κυρώσεις ή άλλους περιορισμούς» τονίζει ο χαιρετισμός.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει τις αδιάλειπτες προμήθειες φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του LNG, στις παγκόσμιες αγορές. Όπως σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης, η επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου ως ενός από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τύπους καυσίμων γίνεται πολύ δημοφιλής κατά την περίοδο του ενεργειακού εκσυγχρονισμού.

«Η Ρωσία, από την πλευρά της, σκοπεύει να συνεχίσει αδιάλειπτα τις προμήθειες αυτής της πρώτης ύλης, συμπεριλαμβανομένου του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου), στις παγκόσμιες αγορές, να βελτιώσει τις σχετικές υποδομές και να αυξήσει τις επενδύσεις στον τομέα του φυσικού αερίου», διαβεβαίωσε ο Πούτιν.

Πάντως σύμφωνα με το Reuters οι πρεσβευτές της ΕΕ θα συζητήσουν «περιορισμένες κυρώσεις» κατά της Ρωσίας μετά την αναγνώριση των LPR και DPR

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ ενδέχεται επίσης να συναντηθούν για να συζητήσουν μια κοινή απόφαση, αλλά μια τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. Σύμφωνα με πηγή του, ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ είναι υπέρ των περιορισμένων κυρώσεων, ενώ άλλα είναι υπέρ της εφαρμογής ενός πλήρους πακέτου μέτρων.

Το δε Bloomberg γράφει πως οι κυρώσεις της ΕΕ ενδέχεται να περιλαμβάνουν απαγόρευση εξόρυξης και εμπορίου με το DNR και το LNR.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ μπορεί επίσης να συναντηθούν για να συζητήσουν μια κοινή απόφαση, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ πάντως χαρακτήρισε αναμενόμενη την αντίδραση της Δύσης...

"Γαβγίζουν" οι Βρετανοί

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα διαπιστώσει ότι έχει "κάνει σοβαρό λάθος υπολογισμό" εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι η Μόσχα φαίνεται να είναι αποφασισμένη για μια εισβολή πλήρους κλίμακας.

Ο Τζόνσον προήδρευσε σε συνεδρίαση της εθνικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια της Βρετανίας νωρίς το πρωί της Τρίτης.

"Νομίζω ότι η τραγωδία της σημερινής κατάστασης είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει περιβάλει τον εαυτό του με ομοϊδεάτες συμβούλους που του λένε ότι η Ουκρανία δεν είναι μια σωστή χώρα. Και νομίζω ότι θα διαπιστώσει ότι έχει κάνει σοβαρό λάθος υπολογισμό", δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση.

Η Βρετανία θα παρουσιάσει σήμερα ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε σχέση με την αναγνώριση από τη Μόσχα των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ. Αυτό ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στο τέλος της συνεδρίασης της έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής Cobra.

"Πρέπει να τονίσω ότι αυτός είναι μόνο ο πρώτος γύρος βρετανικών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αναμένουμε από τη Ρωσία να συνεχίσει την παράλογη συμπεριφορά της. Οι κυρώσεις θα πλήξουν σκληρά τη Ρωσία και είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε πρόσθετους περιορισμούς σε περίπτωση εισβολής", είπε. Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι «αν απαγορεύεται στις ρωσικές εταιρείες να αντλούν κεφάλαια στις βρετανικές χρηματοπιστωτικές αγορές», τότε αυτό «θα αρχίσει να χτυπά» τη Ρωσία. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του βασιλείου σημείωσε ότι οι νέοι περιορισμοί θα επηρεάσουν «όχι μόνο το Ντονμπάς, αλλά και την ίδια τη Ρωσία, τα οικονομικά της συμφέροντα». Ο Τζόνσον διευκρίνισε ότι οι κυρώσεις θα στοχεύουν άτομα και οντότητες που «υποστηρίζουν τη ρωσική πολεμική μηχανή».

Ο Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία και να καταλάβει το Κίεβο.

«Εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίσει στον δρόμο της βίας, της επιθετικότητας, της εισβολής πλήρους κλίμακας, εάν περικυκλώσει το Κίεβο, κάτι που φαίνεται να προτείνει αν καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, τότε είναι απολύτως ζωτικής σημασίας αυτή η προσπάθεια, αυτή η κατάκτηση μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, δεν πετυχαίνει και να αποτύχει ο Πούτιν», είπε ο Τζόνσον.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top