«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι Τούρκοι ενόψει καταιγιστικών εξελίξεων στο Αιγαίο με συνεχείς αποβατικές ασκήσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για την υλοποίηση στρατιωτικής «επιθετικής ενέργειας».
Ολα δείχνουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση…
Στην έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ σήμερα τα στόματα ήταν ερμητικά κλειστά ενώ το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ.
Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί τις ιστορικές τους ευθύνες.
Νέα αποβατική τουρκική άσκηση έλαβε χώρα, η τρίτη κατά σειρά σε παρά πολύ μικρό σχετικά διάστημα στο γνωστό κόλπο του Doğanbey απέναντι από το Πυθαγόρειο της Σάμου , προδικάζοντας με σαφή τρόπο τις προθέσεις του Ερντογάν να «κτυπήσει» μέσα στο θερμότερο καλοκαίρι μετά το 1974.
Η αμφίβια ναυτική ομάδα της τακτικής διοίκησης Αιγαίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού διεξήγαγε την αποβατική άσκηση με την επωνυμία «Bulend Erdem» μεταξύ 17 έως 20 Απριλίου 2017 με τη συμμετοχή συνολικά 16 πολεμικών πλοίων αεροσκαφών και δυνάμεων πάνοπλων πεζοναυτών .
Έγινε χρήση όλων των όπλων και εκτελέστηκαν σενάρια πολεμικής εκπαίδευσης, ημέρας / νύχτας από τα παράκτια πλοία .
Οι Τούρκοι αποδεικνύουν ότι διαθέτουν συγκεκριμένο πλάνο και κλιμακώνουν βαθμηδόν τις κινήσεις τους , μέχρι να κάνουν «γιουρούσι» σε κάποιο νησί μας.
Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία με πλήρη νηφαλιότητα και επαγγελματισμό έχει δώσει «τις κατάλληλες οδηγίες» σε όλα τα τοπικά στρατιωτικά κλιμάκια μέχρι τις δυνάμεις των καταδρομών οι οποίες θα συνδράμουν αποφασιστικά με την παρουσία τους στα παρακείμενα νησιά, στα οποία «έχουν μετακινηθεί» με όλα τα μέσα τους για να είναι έτοιμες να επέμβουν.
Έλληνες καταδρομείς έχουν αναπτυχθεί σε συγκεκριμένες περιοχές στο Αιγαίο και έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επέμβασης εφόσον απαιτηθεί, και για αυτό υπάρχει καμιά αμφιβολία.
Σε συνδυασμό όμως με την πρόσφατη δημιουργία μοίρας μη επανδρωμένων αεροχημάτων UCAS Bayraktar TB-2 που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία kastro-Bayraktar, στην αεροπορική βάση στο Ελαζίγκ στην ανατολική Τουρκία οπλισμένα, οι Τούρκοι έχουν την εναλλακτική χρήση αυτών των αεροχημάτων σε οποιαδήποτε νησί επιλέξουν να κτυπήσουν.
Η αμυντική τοπική βιομηχανία της Τουρκίας αναπτύσσει επίσης το BSI-101 το οποίο είναι σύστημα SIGINT ( Signal Intelligence) , για το εν λόγω drone προκειμένου μπλοκάρει τις επικοινωνίες στο Αιγαίο .
Η ουσία όμως είναι, και αυτό θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, ότι το «σχέδιο» κατάληψης μικρονήσου ή μεγάλης βραχονησίδας από την Τουρκία είναι ήδη σε εξέλιξη.
Το μεγάλο παιχνίδι αφορά τους αγωγούς και τα ενεργειακά αποθέματα στο Αιγαίο για τα οποία ερίζουν οι ΗΠΑ και φυσικά με προκλητικό τρόπο και η Τουρκία.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ουάσιγκτον από το 2015 δεν προτείνει, αλλά έχει «αποφασίσει» ότι η Ελλάδα θα λάβει το 20% των εσόδων, η Τουρκία το υπόλοιπο 20% και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εταιρεία κολοσσός Noble Energy Company από το Χιούστον του Τέξας, θα λάβει την μερίδα του λέοντος του, ΔΗΛΑΔΗ το 60 % τω ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων .
Η Τουρκία παλαιότερα έχει απειλήσει ότι θα αποτελέσει πράξη πολέμου εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο. Τώρα όμως λένε οι Αμερικανοί, υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται στην περιοχή του Αιγαίου .
Για την αποφυγή κάποιου «ατυχήματος» από τουρκικής πλευρά λόγω «μεγάλων ορέξεων» της Άγκυρας , η αμερικανική ηγεσία θα φροντίσει για την » στρατιωτική ισορροπία» στην περιοχή.
Άλλωστε η αμερικανική παρουσία στην βάση του Ιντσιρλίκ το εξασφαλίζει μέχρι ένα σημείο .
Η »διασφάλιση» μιας ήρεμης κατάστασης «κλειδώνει» τα αμερικανικά συμφέροντα και παράλληλα αποτρέπει την »εμπλοκή» των Ρώσων στην περιοχή της Α.Μεσογείου. Ίσως για αυτό και έχουμε εκλογές τώρα το Φθινόπωρο ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία!
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όχι σε κάποια άλλη χώρα που χρωστάει τα δεκαπλάσια με εμάς; Η πατρίδα μας αποτελεί «στόχο» για ιστορικούς λόγους, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, αλλά κυρίως για ενεργειακούς λόγους.
Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων παγκοσμίως λιγοστεύουν επικίνδυνα, ίσως σε 50 χρόνια από τώρα να μην υπάρχουν ως κύριο μέσο κίνησης της κοινωνίας μας.
Για αυτό και ο έλεγχος κοιτασμάτων σαν των ελληνικών επισύρει ακόμα και πόλεμο. Η προκαταρκτική έρευνα, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα veteranstoday.com, επιβεβαιώνει εξίσου τα εντυπωσιακά αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου και ενδεχομένως της Συρίας.
Από την στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις ξεκίνησαν μια σοβαρή διερεύνηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, από τότε η χώρα βρίσκεται σε ένα περίεργο είδος του «χορού» με τις κυβερνήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, ένα είδος «Ζεμπέκικου» για το ποιος θα ελέγχει και τελικά ΠΟΙΟΣ θα επωφεληθεί από τα τεράστια αποθέματα υδρογοναθράκων.
Τον Δεκέμβριο του 2010, όπως φάνηκε η ελληνική κρίση θα μπορούσε ακόμη να επιλυθεί χωρίς τις τεράστιες «διασώσεις» ή τις ιδιωτικοποιήσεις, όταν το Υπουργείο Ενέργειας στην Ελλάδα συγκρότησε μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν τις προοπτικές για την εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σημαντικές γεωλογικές έρευνες έγιναν. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις μιλάμε για 22 δισεκατομμύρια βαρέλια στο Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια στο βόρειο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τον Έλληνα αναλυτή, Αριστοτέλη Βασιλάκη, «οι έρευνες που έχουν ήδη γίνει έχουν εκτιμήσει την αξία του φυσικού αερίου ανέρχεται στα εννέα περίπου τρισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμα κι αν μόνο μέρος του ποσού αυτού αντληθεί , θα μετατρέψει τα οικονομικά της Ελλάδα εν μία νυκτί .
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ΔΝΤ , η ΕΕ και η Γερμανία, ΑΠΑΙΤΟΥΝ από την Ελλάδα να πουλήσει τα πολύτιμα λιμάνια της ( όπως και έγινε) και τις δημόσιες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων φυσικά, ευρίσκονται και οι ελληνικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.
Κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, όλα αυτά θα απέφεραν στην χώρα 50 δις ευρώ. Τα σχέδια πρόκληση για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, την ΔΕΠΑ, προέβλεπαν ιδιωτικοποίηση του 65% των μετοχών της για να μειωθεί το χρέος.
Δημοσίευση σχολίου