Είναι απορίας άξια η απουσία της Ελλάδας για την αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος, που που δεν αφορά μόνον την ισλαμοποίηση της Βαλκανικής.
Δεν μας αρκεί -στα Βαλκάνια- ο ανταγωνισμός των μεγάλων Δυνάμεων, ούτε η τουρκική εισβολή στις βαλκανικές χώρες, τώρα έχουμε και την Αυστρία να επεμβαίνει, με πρόσχημα το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και την τουρκική επιρροή στην περιοχή.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, προειδοποίησε σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Νέα Υόρκη, ότι ο κίνδυνος από τον ριζοσπαστικό Ισλαμισμό παραμένει. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας κατά την αποστολή της Αυστρίας στον ΟΗΕ και τόνισε ότι είναι θετικό το , πως μεταξύ των συναδέλφων του στα Βαλκάνια έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το πρόβλημα αυτό.
Η ανησυχία του είναι έκδηλη, από την στιγμή που η Αυστρία έχει δηλώσει εξ αρχής την αντίθεσή της με την πολιτική των «ανοικτών συνόρων», λόγω του ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αντίκτυπο στην Αυστρία, επειδή υπάρχουν στενοί δεσμοί με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Επεκτείνει όμως η Αυστρία το ενδιαφέρον της και στην αυξημένη δραστηριότητα της Τουρκίας, γι’ αυτό και στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών της, συζητήθηκε μεταξύ των Βαλκάνιων ηγετών η αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας (μέσω του Ισλάμ) στα Δυτικά Βαλκάνια.
Είναι απορίας άξια η απουσία της Ελλάδας και η έλλειψη αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος, που δεν αφορά μόνον την ισλαμοποίηση της Βαλκανικής, αλλά και την ανθελληνική στάση της Τουρκίας, η οποία χρησιμοποιεί βαλκανικές χώρες ως οχήματα μεταφοράς ζητημάτων εις βάρος μας. Δεν θα ξαναγράψω, τι ακριβώς κάνει ο Ν. Κοτζιάς και πόσες διακρατικές συσκέψεις έκανε γι’ αυτό το ζήτημα. Είναι άσκοπο.
Είναι γεγονός, πως η πολιτική τόσο των ΗΠΑ όσο και ισχυρών εξωθεσμικών κέντρων της αλλοδαπής ευνοούν την τουρκική πολιτική, επειδή αφενός όπως έχω γράψει πολλές φορές, το ισλάμ αποτελεί ανάχωμα στην ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια, αφετέρου η Τουρκία υποστηρίζοντας τις αλυτρωτικές βλέψεις Αλβανών και Σκοπιανών κατά της Ελλάδας, εξυπηρετεί την πολιτική κατακερματισμού των κρατών και δημιουργίας μικρών προτεκτοράτων.
Ως προς την συνηγορία της Τουρκίας στα αιτήματα των Σκοπιανών, έχω γράψει παλαιότερα. Θα μεταφέρω εδώ σήμερα μέρος αυτών που πράττει η Τουρκία, υποστηρίζοντας τα αιτήματα των Αλβανοτσάμηδων, οι οποίοι διεκδικούν Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.
Προ καιρού, όπως είχε μεταφέρει από τον τουρκικό Τύπο ο δημοσιογράφος Ν. Χειλαδάκης, έχει οργανωθεί από την «φίλη και σύμμαχό» μας ένα δίκτυο υπεράσπισης των Αλβανοτσάμηδων, από Ιδρύματα, πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους, με κύριο σκοπό να βρίσκεται το θέμα αυτό συνεχώς στην επικαιρότητα σε βάρος φυσικά των ελληνικών δικαίων.
Σε Πολιτιστικό Κέντρο, προαστίου της Σμύρνης, διοργανώθηκε διάσκεψη με θέμα, «Το πρόβλημα της Τσαμουριάς». Εισηγητές ήσαν καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς, δημσιογράφοι, που θεωρούνται «ειδικοί» στο θέμα των Τσάμηδων και οι ομιλίες τους διακρίθηκαν από ένα ανθελληνικό πνεύμα και επανειλημμένες αναφορές για την «γενοκτονία» των Τσάμηδων από την Ελλάδα.
Ο ερευνητικός όμιλος «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü» με έδρα την Σμύρνη ειδικεύεται γενικώς σε θέματα Βαλκανικής και λειτουργεί σε δυο γλώσσες, στα τουρκικά και στα αλβανικά (υπάρχουν πολλοί Αλβανοί στην περιοχή). Προωθεί την συνεργασία του αλβανικού και τουρκικού στοιχείου των Βαλκανίων με διάφορα μέσα και ένας τομέας που δίνει μεγάλη έμφαση είναι το ζήτημα των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας και της δυτικής Ηπείρου.
Ένα σημαντικό στοιχείο προπαγάνδας υπέρ των Τσάμηδων από το «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü», είναι η εκστρατεία επιβολής διεθνώς της αλβανικής (ιστορικής γι’ αυτούς), ονομασίας των χωριών και των κωμοπόλεων όπου κατοικούσαν οι Τσάμηδες στην ελληνική Ήπειρο πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όπως Filat - Φιλιατρά κ.λπ.
Το μεγάλο πρόβλημα των Αυστριακών είναι η ισλαμική διείσδυση στην περιοχή, στην Ελλάδα το κύριο θέμα είναι η γελοιοποίηση κυβερνητικών με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου