GuidePedia

0

Γ. Μοτσάκος*
Τρόμος και πανικός κατέλαβε τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ μετά από επίθεση πυραύλου με χημική κεφαλή από τον ISIS , αναφέρουν όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων.

Χθες Τετάρτη  το βράδυ , το Ισλαμικό Κράτος εκτόξευσε πύραυλο μικρής εμβέλειας, η κεφαλή του οποίου εμπεριείχε συστατικά του αερίου «μουστάρδας»,  το οποίο θεωρείται άκρως θανατηφόρο, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός .

« Σε μια αρχική δοκιμή των υπολειμμάτων του πυραύλου  που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε θετική στο συστατικό του θανατηφόρου αερίου της  μουστάρδας», τονίζει η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

« Ο  πύραυλος που κτύπησε λίγα μέτρα από την αμερικανική βάση Qayara των ΗΠΑ η κοντά στη Μοσούλη,  εμπερίεχε το άκρως θανατηφόρο αέριο  μουστάρδας», τονίζει η ανακοίνωση . Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με  χημικά όπλα των ισλαμιστών στους Αμερικανούς.

_91333894_mediaitem91333891

Τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη βάση είναι  εξοπλισμένα με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και είναι εκπαιδευμένα  για τέτοιες καταστάσεις  που αφορούν χημικές επιθέσεις, τονίζει το αμερικανικό πεντάγωνο.

Μετά την απολύμανση, το  προσωπικό δεν εμφάνισε  σημάδια ή συμπτώματα εκθέσεως  στο αέριο της μουστάρδας, υπογράμμισε  Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός .

Το  αέριο αυτού του τύπου χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο με τρομερά αποτελέσματα επί του στρατιωτικού προσωπικού και των δύο πλευρών .

Συνήθως κατά την στρατιωτική  πρακτική του αποκαλούμενου ΑΡΒΧΠ πολέμου, οποιαδήποτε εκτόξευση βλήματος , πυροβολικού , πυραύλου, από όπλο μη ευθυτενούς τροχιάς το οποίο «δεν εκρήγνυται» αμέσως , αποτελεί εν δυνάμει πιθανή χρήση όπλων χημικού πολέμου.

stream_img

Το ζήτημα όμως είναι ότι  στην συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαιώνεται  ότι οι τζιχαντιστές κατέχουν χημικά όπλα «χαμηλής ισχύος», τα οποία αποτελούν τρομερό κίνδυνο για στρατεύματα και άμαχο πληθυσμό,  οι οποίοι  δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και την απαραίτητη εκπαίδευση .
Το ακόμα πιο επικίνδυνο θα είναι η μεταφορά αυτών των χημικών όπλων στην Ευρώπη και η εκτεταμένη χρήση τους στις μεγαλουπόλεις και σε σημεία όπως μετρό, πλατείες, γήπεδα ή οπουδήποτε αλλού συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πληθυσμού.

Η είδηση για την χρήση αερίου μουστάρδας στο Ιράκ , σύμφωνα με πληροφορίες σήμανε «κατακόκκινο συναγερμό» σε όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΕ και φυσικά στην Ρωσία.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο επίθεσης είτε σε κάποια ευρωπαϊκή  μεγαλούπολη ή οπουδήποτε αλλού,  θα προκαλούσε τουλάχιστον κύματα πανικού ,  χάους και διάλυσης του κοινωνικού ιστού ολοκλήρου της χώρας.

*Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top