Η διαστρέβλωση της Ιστορίας χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία προκειμένου να διαμορφώσει ένα περιβάλλον "αδικίας" σε βάρος της χώρας!Στο απολύτως ανιστόρητο κείμενο, ο Τούρκος καθηγητής ισχυρίζεται ότι η "Κρήτη ήταν το αγαπημένο παιδί των μεγάλων δυνάμεων και κυρίως της Ρωσίας", ενώ χαρακτηρίζει "προβοκάτορα" τον Δασκαλογιάννη, που ξεκίνησε στα 1770 τις αιματηρές κρητικές επαναστάσεις!
Τουρκοκύπριος ιστορικός, στην εφημερίδα Kibris Postasi, που κυκλοφορεί στα κατεχόμενα, σε ένα κείμενο πρόκληση για την Ιστορία, ισχυρίζεται - φυσικά χωρίς να παραθέτει κανένα ντοκουμέντο- ότι οι κρητικές επαναστάσεις, από το 1770 μέχρι και το 1897 αλλά η περίοδος της Κρητικής Πολιτείας, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά "σφαγές δεκάδων χιλιάδων οθωμανών από τους χριστιανούς", με τη βοήθεια, μάλιστα των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων! Ο Orhan Aydeniz δεν τα γράφει αυτά για να ξαναγράψει διαστρεβλωμένα την Ιστορία, αλλά προκειμένου να καταλήξει στο ότι όπως οι Ευρωπαίοι "άρπαξαν" την Κρήτη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την "παρέδωσαν" στην Ελλάδα, έτσι και τώρα η ΕΕ ετοιμάζεται να "αρπάξει" την Κύπρο και να την "παραδώσει" στην Ελλάδα!
Φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι όλες οι κρητικές επαναστάσεις (αναφέρεται και σε ανύπαρκτη επανάσταση του 1849!) έγιναν "με τη στήριξη και την υποκίνηση των ξένων, με συνέπεια να σφαγιαστεί το τουρκικός πληθυσμός"! Ενώ είναι γνωστό ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις μετά την επανάσταση του 1821 εξαίρεσαν την Κρήτη από το νέο ελληνικό κράτος, την έδωσαν πίσω στον σουλτάνο, όπως περίπου έκαναν σε όλες τις άλλες επαναστάσεις, με αποκορύφωμα την επανάσταση του 1866-89, που στήριξαν με κάθε τρόπο την τουρκική κατοχή στην Κρήτη. Ακόμα και μετά τις σφαγές των χριστιανών στο Ηράκλειο, τον Αύγουστο του 1898, όταν ανάμεσα στα θύματα ήταν και Άγγλοι στρατιώτες, οι μεγάλες δυνάμεις έδωσαν μεν "αυτονομία" στην Κρήτη, αλλά υπό την επικυριαρχία του σουλτάνου, εμποδίζοντας, στην ουσία, την ένωση του νησιού με την Ελλάδα.
Το ανιστόρητο και προκλητικό κείμενο, που κάνει αναφορές σε "σφαγές δεκάδων χιλιάδων Τούρκων από τους χριστιανούς", ακόμα και στην επανάσταση του 1821, ενώ είναι γνωστό ότι ο χριστιανικός πληθυσμός στην Κρήτη μετά την επανάσταση μειώθηκε περίπου στο μισό (από 213.000 λίγο πριν το 1821 περιορίστηκε στους 129.000, σύμφωνα με την απογραφή που έκανε το 1832-33 η αιγυπτιακή διοίκηση, στην οποία παραχωρήθηκε το νησί από τους Τούρκους το 1830.
Βέβαια το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι η μοναδική πρόκληση αυτή την εποχή από τους εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία. Σελίδες στο facebook "ονειρεύονται" την οθωμανική περίοδο της Κρήτης, δημοσιεύοντας σχετικά κείμενα και φωτογραφίες, όπως αυτές που παρουσιάζουμε.
πηγή
Δημοσίευση σχολίου