θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον η Α. Μεσόγειος, καθώς αυτή την στιγμή έχουν συστρατευθεί στην περιοχή, οι επίλεκτες ναυτικές δυνάμεις όλων των ισχυρών κρατών της Γης (ΗΠΑ, Ρωσία, Αίγυπτος, Γαλλία, Τουρκία, Κίνα κλπ).
Η πιο πρόσφατη προσθήκη «τεστοστερόνης» στην περιοχή, αποτελεί το αντιτορπιλικό USS Donald Cook, το οποίο, σε συνεργασία με το τουρκικό ναυτικό, έλαβε μέρος σε ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο, αλλά και τα ρωσικά αντιτορπιλικά Αντιναύαρχος Kulakov και Udaloy.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό βρίσκεται στην τουρκική ναυτική βάση Aksaz, από τις 30 Οκτωβρίου, όπου και ολοκλήρωσε τις ασκήσεις του την περασμένη Τρίτη.
Η Τουρκική μεριά συμμετείχε στην άσκηση με μια σειρά μέσων όπως υποβρύχια, μονάδες επιφάνειας και μονάδες αεράμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της συγκεκριμένη άσκησης είναι ο συντονισμός των στρατευμάτων Τουρκίας – ΗΠΑ, ύστερα από την ανησυχία που έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες από την δραματική αύξηση των ρωσικών δυνάμεων σε Μεσόγειο και Μ. Ανατολή.
Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, για στενή παρακολούθηση των ρωσικών δυνάμεων, αλλά και την διεξαγωγή συνάντησης των μελών του ΝΑΤΟ με θέμα το σχέδιο «νότια στρατηγική» τον επόμενο μήνα.
Το συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, θα αφορά μια σειρά μέτρων όπως:
Η αύξηση της επιτήρησης και αναγνώρισης των δραστηριοτήτων σε όλη τη Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ επί των άνωθεν περιοχών με στόχο την «ανακούφιση» της κρίσης
Μόνιμη ενίσχυση για τις χώρες της περιοχής, απο τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ
«Θα συζητήσουμε μια στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την 1η και 2α Δεκεμβρίου. Εκεί θα έχουμε μια έκθεση που θα αφορά την αξιολόγηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στο νότο».
Παράλληλα τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τις ρωσικές δυνάμεις εξέφρασε και ο Αμερικανός Στρατηγός Adrian Bradshaw, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «όπως παρατηρούμε η ανάπτυξη των πιο εξελιγμένων (ρωσικών συστημάτων) με σημαντικές δυνατότητες καταφθάνουν συνεχώς και γίνεται όλο και πιο σημαντικό να ανανεώσουμε την αποτροπή μας».
Όπως είναι αναμενόμενη η Ελλάδα πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στον ανταγωνισμό των δυο υπερ-δυνάμεων, λόγο της γεωστρατηγικής της θέσης, η οποία αποτελεί κλειδί για την εδραιοποίηση, τόσο των αμερικανικών, όσο και των Ρωσικών δυνάμεων στην Μεσόγειο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες από πλευράς ΝΑΤΟ, μέσο του σχεδίου «νότια στρατηγική», για την τοποθέτηση στρατευμάτων επί ελληνικού εδάφους, κάνοντας χρήση διάφορων μέσων όπως: τις νατοϊκές βάσεις σε Κρήτη και Άκτιο, τα ελληνικά αεροδρόμια της Κρήτης, αλλά και του λιμανιού στην Ρόδο. Η Ελλάδα, εάν δεν γίνει κάποια διπλωματική «μανούβρα» από την κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στο πλευρό του ΝΑΤΟ, ως επίσημο μέλος της συμμαχίας.
Ως «διεθνής αποθήκη οπλισμού» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον η Α. Μεσόγειος, καθώς αυτή την στιγμή έχουν συστρατευθεί στην περιοχή, οι επίλεκτες ναυτικές δυνάμεις όλων των ισχυρών κρατών της Γης (ΗΠΑ, Ρωσία, Αίγυπτος, Γαλλία, Τουρκία, Κίνα κλπ). Η πιο πρόσφατη προσθήκη «τεστοστερόνης» στην περιοχή, αποτελεί το αντιτορπιλικό USS Donald Cook, το οποίο, σε συνεργασία με το τουρκικό ναυτικό, έλαβε μέρος σε ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο, αλλά και τα ρωσικά αντιτορπιλικά Αντιναύαρχος Kulakov και Udaloy.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό βρίσκεται στην τουρκική ναυτική βάση Aksaz, από τις 30 Οκτωβρίου, όπου και ολοκλήρωσε τις ασκήσεις του την περασμένη Τρίτη. Η Τουρκική μεριά συμμετείχε στην άσκηση με μια σειρά μέσων όπως υποβρύχια, μονάδες επιφάνειας και μονάδες αεράμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της συγκεκριμένη άσκησης είναι ο συντονισμός των στρατευμάτων Τουρκίας – ΗΠΑ, ύστερα από την ανησυχία που έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες από την δραματική αύξηση των ρωσικών δυνάμεων σε Μεσόγειο και Μ. Ανατολή. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, για στενή παρακολούθηση των ρωσικών δυνάμεων, αλλά και την διεξαγωγή συνάντησης των μελών του ΝΑΤΟ με θέμα το σχέδιο «νότια στρατηγική» τον επόμενο μήνα. Το συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, θα αφορά μια σειρά μέτρων όπως:
Η αύξηση της επιτήρησης και αναγνώρισης των δραστηριοτήτων σε όλη τη Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ Την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ επί των άνωθεν περιοχών με στόχο την «ανακούφιση» της κρίσης Μόνιμη ενίσχυση για τις χώρες της περιοχής, απο τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ «Θα συζητήσουμε μια στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την 1η και 2α Δεκεμβρίου. Εκεί θα έχουμε μια έκθεση που θα αφορά την αξιολόγηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στο νότο».
Παράλληλα τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τις ρωσικές δυνάμεις εξέφρασε και ο Αμερικανός Στρατηγός Adrian Bradshaw, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «όπως παρατηρούμε η ανάπτυξη των πιο εξελιγμένων (ρωσικών συστημάτων) με σημαντικές δυνατότητες καταφθάνουν συνεχώς και γίνεται όλο και πιο σημαντικό να ανανεώσουμε την αποτροπή μας». Όπως είναι αναμενόμενη η Ελλάδα πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στον ανταγωνισμό των δυο υπερ-δυνάμεων, λόγο της γεωστρατηγικής της θέσης, η οποία αποτελεί κλειδί για την εδραιοποίηση, τόσο των αμερικανικών, όσο και των Ρωσικών δυνάμεων στην Μεσόγειο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες από πλευράς ΝΑΤΟ, μέσο του σχεδίου «νότια στρατηγική», για την τοποθέτηση στρατευμάτων επί ελληνικού εδάφους, κάνοντας χρήση διάφορων μέσων όπως: τις νατοϊκές βάσεις σε Κρήτη και Άκτιο, τα ελληνικά αεροδρόμια της Κρήτης, αλλά και του λιμανιού στην Ρόδο. Η Ελλάδα, εάν δεν γίνει κάποια διπλωματική «μανούβρα» από την κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στο πλευρό του ΝΑΤΟ, ως επίσημο μέλος της συμμαχίας.
πηγή
Δημοσίευση σχολίου