GuidePedia

0

Μετά την πλατεία Ταχρίρ η Αίγυπτος, που ίσως στις διάφορες λίστες οικονομικών επιδόσεων να ήταν ή να είναι πίσω από την Ελλάδα, έδειξε ότι έχει αφήσει πολύ πίσω το τέως λίκνο της Δημοκρατίας και του πολιτισμού.
Ως απόδειξη της ανωτερότητας του πολιτικού της πολιτισμού στη μετά – Μουμπάρακ εποχή, καταδίκασε ερήμην σε πέντε χρόνια φυλάκιση τον πρώην υπουργό Εμπορίου, Ρασίντ Μωχάμεντ Ρασίντ, με την κατηγορία της κερδοσκοπίας και διασπάθισης δημοσίων χρημάτων.
Ο τέως υπουργός ήταν από τους πρώτους που έφυγαν από την Αίγυπτο τις ημέρες που ξέσπασαν οι ταραχές. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στο Κάιρο, ο Ρ. Μ. Ρασίντ υπεξαίρεσε δημόσιο χρήμα μέσω επενδυτικού κεφαλαίου. Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 1,57 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ευτυχώς που η χώρα μας δεν έχει φτάσει σε καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές της Αιγύπτου. Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι πολιτικοί ακόμα να κατανοήσουν ότι οι ψήφοι εμπιστοσύνης είναι σχετικοί όταν όλη η χώρα είναι στους δρόμους. Αυτή η συμπεριφορά είναι λογική όταν αυτά τα περισσότερα από αυτά τα άτομα ακόμα ζουν σε περιβάλλον με μικροκομματικές συμπλεγματικές συμπεριφορές.
Προφανέστατα πολλοί πολιτικοί μας στερούνται πολιτικού πολιτισμού, ο οποίος ξεκινάει από την ανυπαρξία πολιτισμού. Πολιτισμού και παιδείας γενικότερα. Η Αίγυπτος καθίσταται σιγά – σιγά υπόδειγμα πολιτικού πολιτισμού. Μια καλή αρχή θα ήταν αν αντέγραφαν αυτό το μοντέλο απόδοσης δικαιοσύνης. Δυστυχώς η παράγκα του ποδοσφαίρου δεν προσφέρει εκτόνωση της λαϊκής μάζας αυτή τη στιγμή κι ούτε θα αποπροσανατολίσει τους πολίτες…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top