GuidePedia

0
Παρά την επιμελή προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα της ‘ενόχλησης’ Χρυσοχοΐδη από την επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου προς τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, τα …μαχαίρια στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν βγει, πριν ακόμα συμπληρωθούν οι περιβόητες 100 πρώτες ημέρες. Και αυτός είναι μόνο ο ένας λόγος, καθώς τα προβλήματα συντονισμού στο εσωτερικό της οδηγούν και σε άλλου είδους διαφοροποιήσεις υπουργών......
Με την επιστολή της η υπουργός Παιδείας και βουλευτής στην Ά περιφέρεια Αθηνών, ζητούσε τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φέρεται να εξέλαβε την κίνηση ως αιχμή εναντίον του και να υποστήριξε -στηριζόμενος στο ήδη αναγνωρισμένο έργο του- πως η πολιτική γίνεται μέσω έργων και όχι μέσω επιστολών.
Συνεργάτες της κ.Διαμαντοπούλου αντέδρασαν άμεσα, εξηγώντας ότι σε καμία περίπτωση η επιστολή δεν στρεφόταν εναντίον του συναδέλφου της, αλλά τα αίματα είχαν ήδη ανάψει, με αποτέλεσμα η παλιά κόντρα των δύο στελεχών να είναι και πάλι εδώ. Στο παρασκήνιο, πολλοί τη συνδέουν και με κρυφή επιθυμία των δύο να διεκδικήσουν το δήμο Αθηναίων, ενώ άλλοι με τη φιλοδοξία καθενός από τους δύο να αποτελέσουν διακριτό πόλο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.


Εντωμεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απόφαση ορισμένων υπουργών να μη συναντήσουν προσωπικά τους ελεγκτές της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που βρέθηκαν στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες. Ενώ λοιπόν, οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη και Ανδρέας Λοβέρδος αντίστοιχα, είδαν από κοντά και ενημέρωσαν οι ίδιοι τους κοινοτικούς ελεγκτές, κάποιοι άλλοι κράτησαν διαφορετική στάση.
Ο λόγος για τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, καθώς και για την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που παρέπεμψαν τους ελεγκτές σε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Άμυνας οι πρώτοι και στον ΓΓ του υπουργείου Υγείας η δεύτερη.
Σε δηλώσεις του μάλιστα για το θέμα, ο κ.Βενιζέλος δεν δίστασε να εξηγήσει τη στάση του, λέγοντας πως «η συνάντηση στο υπουργείο Άμυνας πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί», μια και ‘υπηρεσιακοί’ ήταν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν.
«Πρέπει να κρατάμε ως χώρα το ανάλογο επίπεδο συναντήσεων με τους κοινοτικούς αξιωματούχους», δήλωσε ο κ.Μπεγλίτης, σημειώνοντας ότι «θα έχουμε και άλλες επαφές στη συνέχεια, στο δικό μας επίπεδο αν χρειαστεί» και δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε έναν απευθείας διάλογο με …απλούς υπαλλήλους της Κομισιόν.

Η διαφοροποίηση των τριών υπουργών έναντι των συναδέλφων τους που έδωσαν οι ίδιοι ‘εξηγήσεις’ στους κοινοτικούς παράγοντες, φαίνεται να μην απασχόλησε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, πλην όμως φέρνει στην επιφάνεια δομικά προβλήματα της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η έλλειψη συντονισμού στον τρόπο αντιμετώπισης κάθε κατάστασης, αλλά και η διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για το ποια και πόσο ‘υπαγορευμένα’ πρέπει να είναι τα μέτρα που θα ληφθούν προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top