Γιατί αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα Νήσων και βραχονησίδων ο πρώην πρωθυπουργός σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις Φιντάν για 152 ελληνικά νησιά;
Πραγματική ρουκέτα έριξε ο Κώστας Καραμανλής στην χθεσινή ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο στο βιβλίο του κ. Κοττάκη “Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή”, αναφέροντας ότι «είναι αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό».Υπάρχει σχέδιο καταφυγής στην Χάγη για το καθεστώς νησίδων και βραχονησίδων;
Η αναφορά του Κώστα Καραμανλή σε προσπάθεια της Τουρκίας να θέσει θέμα κυριαρχίας σε ελληνικές νησίδες και βραχονησίδες, είναι ένα μείζων θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες.
Η αναφορά στο θέμα αυτό από τον πρώην πρωθυπουργό δεν έγινε καθόλου τυχαία, αφού ο κ. Καραμανλής έχει και αυτός τους δικούς του ανθρώπους που τον ενημερώνουν για όσα γίνονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στις επαφές των δύο πλευρών, και ξέρει πολύ καλά τι λέει.
Μιλώντας ο ίδιος για την Τουρκία του Ερντογάν, τόνισε την ύπαρξη ευθείας απειλή για Ελλάδα και Κύπρο, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητη τη σύσταση συνυποσχετικού για την Χάγη και και μίλησε για «καθαρές απαντήσεις μη επιδεχόμενες παρερμηνεία».
Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς αμφισβητώντας τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο Πέλαγος, συμπεριλαμβανομένων διαφωνιών για τα χωρικά ύδατα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου καθώς και αντικρουόμενων αξιώσεων για μικρές νησίδες και βραχονησίδες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Τουρκία ετοιμάζει μία ακόμη πρόκληση στο πλαίσιο της παράνομης Γαλάζιας πατρίδας.
Η θέση της Ελλάδας είναι ότι δεν συζητάμε τίποτε άλλο με τους Τούρκους εκτός από την οριοθέτηση ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας, καμία διάθεση υποχώρησης σε θέματα Εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, και άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας και δημιουργία μηχανισμών έτσι ώστε οι διαφορές που υφίστανται με την Τουρκία να μην παράγουν κρίσεις, αλλά για παράδειγμα η υπογραφή του εγγράφου της συνθήκης των Αθηνών, γύρισε μπούμερανγκ στην Ελλάδα σε μια σειρά ζητημάτων.
Οι Τούρκοι το μόνο που κάνουν είναι να ετοιμάζονται για τον Αττίλα-3 στο Αιγαίο
Χθες αναφέραμε ότι σε ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά η δημιουργία 2ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην Στρατιά του Αιγαίου η οποία μάλιστα ασκήθηκε προχθές απέναντι από την Κω.
Η Ταξιαρχία αυτή θα έχει έδρα το Ακσάζ και θα έχει ως αποστολή τα Δωδεκάνησα που αποτελούν μεγάλο καημό των Νεο-Οθωμανών Τούρκων.
Υπενθυμίζουμε ότι η 1η τουρκική Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει έδρα της Φώκαια της Σμύρνης.
Η Άγκυρα έχει επίσης έτοιμες 20 ταξιαρχίες Καταδρομών σχεδιάζει δεύτερο αεροπλανοφόρο και ετοιμάζει νέο άρμα μάχης-Αυτές είναι πολεμικές κινήσεις 100%.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε πρόσφατα “για επέκταση της τουρκικής εξουσίας” με αφορμή την κατασκευή του δεύτερου τουρκικού αεροπλανοφόρου, ενώ όλα τα σχέδια της Άγκυρας είναι άκρως επεκτατικά.
Διανύουμε περίοδο έντονων τουρκικών προετοιμασιών για εκδήλωση επιθετικής ενέργειας εναντίον μας, γεγονός που απαιτεί προετοιμασία και αυξημένη εγρήγορση από την Ελλάδα.
Ο παγκοσμίου φήμης αναλυτής Μάϊκλ Ρούμπιν, τον Φεβρουάριο του 2024 με άρθρο του, μας έχει προειδοποιήσει, "η Τουρκία απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα και την Αρμενία".
Η απειλή για εκτόξευση πυραύλων στην Αθήνα έρχεται σε ένα σκηνικό τουρκικού ρεβανσισμού
Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας διεκδικούν επανειλημμένα την ιδιοκτησία 152 νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος που έχουν δοθεί στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, τη Σύμβαση του 1932 μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας και τη Συνθήκη του Παρισιού το 1947.
Η προσεκτική ανάγνωση των πρόσφατων δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους, καθώς και το μοτίβο των γεγονότων τους τελευταίους μήνες, έχουν αυξάνουν τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο άμεσο μέλλον, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης, για τα οποία η εξόρυξη τους πάει από αναβολή σε αναβολή.
Σοβαρές συνέπειες είναι πιθανό να περιμένουν την Τουρκία, σε περίπτωση που κινηθεί προς σύγκρουση.
Σε αυτά πιθανόν να αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και κρούει καμπάνες κινδύνου στην κυβέρνηση.
πηγή
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Δημοσίευση σχολίου