Οι νέες αποκαλύψεις για το μέγα ψεύδος της Δύσης έρχονται να επιβεβαιώσουν την ορθότητα της επιλογής της ρωσικής ηγεσίας να διεξάγει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να προστατεύσει την ίδια της την ύπαρξη.
Οι Συμφωνίες του Μινσκ ήταν μία παγίδα για τη Ρωσία και οι ηγέτες της Δύσης ψεύδονταν σχετικά με την εφαρμογή τους, αφού απώτερος στόχος τους ήταν να αγοράσει χρόνο το καθεστώς του Κιέβου και να αντιμετωπίσει με καλύτερους όρους στρατιωτικά τη Μόσχα.
Οι νέες αποκαλύψεις για το μέγα ψεύδος της Δύσης έρχονται να επιβεβαιώσουν την ορθότητα της επιλογής της ρωσικής ηγεσίας να διεξάγει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να προστατεύσει την ίδια της την ύπαρξη.
Εξάλλου η Μόσχα παραδέχεται, πως το μόνο σφάλμα που έχει διαπράξει, είναι ότι δεν πραγματοποίησε νωρίτερα την στρατιωτική επιχείρηση κατά του καθεστώτος Zelensky.
Προδοσία
Οι δηλώσεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel και του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Francois Hollande ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ χρησίμευσαν για να δώσουν χρόνο στην Ουκρανία να προετοιμαστεί για πόλεμο είναι «απόδειξη προδοσίας», δήλωσε το Σάββατο (31/12/2022) ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας Konstantin Kosachev.
«Οι παραδοχές της Merkel και του Hollande είναι απόδειξη προδοσίας.
Η νοτιοανατολική τότε Ουκρανία προδόθηκε από τη Δύση από την αρχή παρά το λεκτικό περιτύλιγμα», έγραψε ο γερουσιαστής στο κανάλι του στο Telegram.
«Το κόστος αυτής της προδοσίας ήταν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές τα τελευταία οκτώ χρόνια του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα κατέληξε να είναι ο μόνος εγγυητής των Συμφωνιών, τονίζοντας ότι τώρα η Ρωσία προστατεύει τον λαό του Donbass που «όπως αποδεικνύεται τώρα, έχει προδοθεί από το Βερολίνο και το Παρίσι στο Μινσκ».
Καλοστημένη παγίδα
Σύμφωνα με τον πρώην πρεσβευτή του Lugansk στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, η Γαλλία δεν επρόκειτο να εφαρμόσει το ψήφισμα 2202 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υποστηρίζει την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ, παρόλο που ο μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας στον Οργανισμό το ψήφισε.
Την Παρασκευή (30/12/2022), ο Hollande, ο οποίος συμμετείχε στον συντονισμό των μέτρων για την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ το 2015, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις της πρώην γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel πως αυτές οι συμφωνίες ήταν απαραίτητες για να δοθεί χρόνος στο Κίεβο να προετοιμαστεί για ένοπλη σύγκρουση.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Zeit που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, η Merkel αποκάλυψε ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ ήταν «μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία.
Χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να γίνει ισχυρότερη, όπως φαίνεται σήμερα.
«Η Ουκρανία του 2014-2015 δεν είναι η σύγχρονη Ουκρανία», είχε πει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την πολιτικό, «ήταν σαφές σε όλους» ότι η σύγκρουση είχε σταματήσει αλλά το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί «και αυτές ακριβώς (σ.σ. Συμφωνίες του Μινσκ) έδωσαν στην Ουκρανία ανεκτίμητο χρόνο».
Είχε εκφράσει αμφιβολίες ότι εκείνη την εποχή τα κράτη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το Κίεβο στον βαθμό που το κάνουν τώρα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε αργότερα ότι τα σχόλιά της ήταν απολύτως απροσδόκητα και απογοητευτικά.
Asselineau: Ανέντιμη η Δύση
Η παραδοχή του Γάλλου πρώην προέδρου Francois Hollande ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν χρόνο στο Κίεβο και τις δυτικές χώρες προκειμένου να ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό μόνο επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της ρωσικής ηγεσίας για την ανεντιμότητα της Δύσης και υπονομεύει την παγκόσμια φήμη της, δήλωσε στο Tass ηγέτης της Λαϊκής Ρεπουμπλικανικής Ένωσης της Γαλλίας Francois Asselineau.
«Για τον Hollande ήταν περίεργο να κάνει μια τέτοια δήλωση γιατί παρουσιάζει τις δυτικές χώρες ως ψεύτες.
Και, επομένως, κανείς δεν μπορεί να τις εμπιστευτεί.
Και αυτό προσθέτει βάρος στις παρατηρήσεις του Putin όταν μιλούσε για την αυτοκρατορία του ψεύδους όπως εκπροσωπείται από τη Δύση», είπε ο Γάλλος πολιτικός.
Κίνδυνος για κλιμάκωση της σύγκρουσης
Τόνισε ότι τέτοιες «απίστευτες» αποκαλύψεις «μπορεί να έχουν πολύ απτές συνέπειες, όπως η κλιμάκωση της σύγκρουσης».
Ο Asselineau επανέλαβε την ανεκπλήρωτη υπόσχεση της Δύσης να μην επεκτείνει το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.
«Στην πραγματικότητα, από το 1989, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και είναι σε εξέλιξη μέχρι σήμερα», είπε ο Γάλλος πολιτικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα σύγκρουση θα κρίνει τη μοίρα της μελλοντικής παγκόσμιας τάξης - είτε θα ηγηθεί από τη Δύση υπό την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον είτε θα επικρατήσει «η ποικιλομορφία των πολιτισμών και των εθνών με την πολυεθνική τάξη».
«Προσωπικά, είμαι βέβαιος ότι η φιλοδοξία για την ελευθερία και την ποικιλομορφία των χωρών ανταποκρίνεται σε αυτό που υπερασπίζεται η Ρωσία μαζί με την Κίνα», είπε, προσθέτοντας ότι θεωρεί την κατάσταση των δυτικών χωρών όλο και πιο δύσκολη.
«Περισσότερες χώρες αρχίζουν να αντιπαθούν τη Δύση ενώ η οικονομική μας κατάσταση χειροτερεύει λόγω των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας που γύρισαν εναντίον μας», τόνισε ο Asselineau.
Μόνο η Ρωσία αντιμετώπισε με σοβαρότητα τις Συμφωνίες
Όπως έχει αναφερθεί ευρέως η πρώην ηγέτιδα της Γερμανίας περιέγραψε την κυνική, προδοτική στάση της Μόσχας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των δύο Πρωτοκόλλων του Μινσκ, το πρώτο που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και το δεύτερο τον επόμενο Φεβρουάριο.
Το Βερολίνο, το Παρίσι, το καθεστώς του Κιέβου μετά το πραξικόπημα και η Μόσχα είχαν υπογράψει αυτές τις συμφωνίες.
Τότε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εισήλθε στις συνομιλίες με σοβαρότητα.
Πόσο αισιόδοξοι ήταν πολλοί αναλυτές ότι, με το Κίεβο να έχει παραβιάσει γρήγορα το Μινσκ Ι, η δεύτερη συμφωνία θα παρήγαγε αυτό που επιδίωκε ο Ρώσος πρόεδρος - μια διαρκή διευθέτηση που θα άφηνε την Ουκρανία ενωμένη και θα σταθεροποιούσε την τάξη ασφαλείας στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ρωσίας και στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης.
Νωρίτερα φέτος ο Petro Poroshenko, ο πρώτος μεταπραξικοπηματικός πρόεδρος της Ουκρανίας, σόκαρε τους πάντες όταν δήλωσε δημοσίως ότι το Κίεβο δεν είχε ποτέ καμία πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε όταν υπέγραψε τα Πρωτόκολλα του Μινσκ: Οι συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και όλες οι υποσχέσεις αποσκοπούσαν απλώς στο να κερδίσουν χρόνο, ενώ η Ουκρανία έχτιζε οχυρώσεις στις ανατολικές περιοχές και εκπαίδευε και εξόπλιζε έναν στρατό αρκετά ισχυρό για να διεξάγει έναν επιθετικό πόλεμο εναντίον των ρωσικών περιοχών Donetsk και Lugansk.
Κενό γράμμα η συμφωνία
Ποτέ δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την ομοσπονδιακή δομή που οραματίστηκε το Μινσκ ΙΙ.
Ποτέ δεν υπήρξε πρόθεση να παραχωρηθεί στις αποσχισθείσες περιοχές το μέτρο της αυτονομίας που απαιτούσε η ιστορία της Ουκρανίας και οι ανάμεικτες γλώσσες, πολιτισμοί και παραδόσεις της.
Η δέσμευση για όλα αυτά ήταν ένα τέχνασμα που αποσκοπούσε στην εξαπάτηση της Μόσχας και των δημοκρατιών του Donbass ενώ η Ουκρανία επανεξόπλιζε και βομβάρδιζε τις τελευταίες εν αναμονή του πολέμου που ξέσπασε τον Φεβρουάριο.
Συγκλονιστικό, αλλά ο Poroshenko ήταν ένας μεγιστάνας των καραμελών που διοικούσε το άγρια ανεύθυνο, λυσσαλέα ρωσοφοβικό καθεστώς που είχε καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο.
Οπότε..: Συγκλονιστικό, αλλά και σύμφωνο με τη συμπεριφορά μιας διεφθαρμένης αγέλης από ασήμαντους που δεν έχουν ιδέα ή σεβασμό για την κρατική τέχνη ή την υπεύθυνη διακυβέρνηση.
Είναι άλλο θέμα, για να πούμε το πολύ προφανές, να λέει η Merkel τα ίδια ακριβώς πράγματα.
Η πρώην καγκελάριος υποτίθεται ότι ηγείτο του διπλωματικού ντεμαράζ της Δύσης μαζί με τον François Hollande, τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας και ξεκάθαρα κατώτερο εταίρο της ισχυρότερης πολιτικής προσωπικότητας της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τη δική της δήλωση, χρησιμοποιούσε τη διπλωματία όπως ακριβώς και το Κίεβο, για να καταστρέψει τη συμφωνία που υποτίθεται ότι υποστήριζε.
Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στις συνομιλίες του Μινσκ.
Από τη μία πλευρά, στάθηκαν κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε διευθέτησης είτε με τη Ρωσία είτε με τις αποσχισθείσες περιοχές.
Από την άλλη, δεν υπήρχε λόγος να προσκληθούν οι ΗΠΑ στο Μινσκ, διότι η θέση τους ήταν προφανής και η παρουσία τους θα ήταν αντιπαραγωγική.
Τώρα που η Merkel μίλησε για αυτά τα θέματα, η γερμανική θέση φαίνεται να ήταν ότι η Δύση χρειαζόταν τη συμφωνία που κανείς στη Δύση δεν ήθελε, αν έπρεπε να κερδηθεί χρόνος για τον επανεξοπλισμό της Ουκρανίας.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου