GuidePedia

0


Είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας για τον επιτιθέμενο που ζητά ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, είναι τα όπλα που δεν μπορούν να παραδοθούν, κατά τον Γερμανό καγκελάριο Scholz, πάντως η Ευρώπη δείχνει όλο και περισσότερο, να μιλά για συνομιλίες, διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και διπλωματικές λύσεις, υπονοώντας αυτό που ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, ο Rolf Mutzenich δεν κατάφερε να κρύψει εντελώς, όταν μίλησε για διαπραγματεύσεις: «παρακαλώ προσφέρετε στον επιτιθέμενο ένα κομμάτι της Ουκρανίας για να παραιτηθεί».

Η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, πέραν των προφανών και αφανών λόγων για τους οποίους έγινε κατέστησε σαφές πως ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden είναι ο μόνος ο οποίος στηρίζει τον Ουκρανό πρόεδρο και την χώρα του εναντίον της Ρωσίας, αφού η Ευρώπη υφιστάμενη των συνεπειών του, δείχνει έντονα σημάδια κούρασης και δείχνει μέσα από την στάση των κορυφαίων ηγετών της να «ευτελίζει» τον πόλεμο, όπως επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, παρότι είναι στο κέντρο μιας επικίνδυνης για το μέλλον της διελκυστίνδας μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας.

Είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας για τον επιτιθέμενο που ζητά ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, είναι τα όπλα που δεν μπορούν να παραδοθούν, κατά τον Γερμανό καγκελάριο Scholz, πάντως η Ευρώπη δείχνει όλο και περισσότερο, να μιλά για συνομιλίες, διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και διπλωματικές λύσεις, υπονοώντας αυτό που ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, ο Rolf Mutzenich δεν κατάφερε να κρύψει εντελώς, όταν μίλησε για διαπραγματεύσεις: «παρακαλώ προσφέρετε στον επιτιθέμενο ένα κομμάτι της Ουκρανίας για να παραιτηθεί».
Τι κλονίζει περισσότερο μια ομάδα και οι Ευρωπαίοι έχουν εκτιμήσει εντελώς λάθος;
Πως η ομάδα δεν κλονίζεται από την παραβίαση των κανόνων, αλλά από την έλλειψη της κατάλληλης αντίδρασης στην παραβίαση των κανόνων.

Το μεγάλο στοίχημα των Αμερικανών

Tα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δεν είχε δεσμευτεί τόσο αποφασιστικά στην υπόθεση των Ουκρανών, η οποία θα έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο υπόθεση των Ευρωπαίων, παρά των Αμερικανών.
Γιατί όμως ενεπλάκη τόσο ο Biden;
Γιατί έχει αναγάγει τον αγώνα των Ουκρανών για ελευθερία από τους Ρώσους στο ερώτημα: αν οι ΗΠΑ μπορούν ακόμη να διεκδικήσουν την ηγεσία του ελεύθερου κόσμου μετά την καταστροφή του Αφγανιστάν.
Και είναι 100% σε αυτό τον αγώνα
Για το λόγο αυτό ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, πήγε στην Ουάσιγκτον στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.
Γιατί χωρίς τον Biden, μπορεί να μην υπάρχει πλέον κυρίαρχη Ουκρανία.
Ο Zelensky έχει αντιληφθεί ότι Scholz, Macron δεν τον αντιμετωπίζουν σοβαρά εδώ και καιρό
Aυτό είναι το συμπέρασμα της Handelsblatt.

Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει περίπου δεκαπλάσια στήριξη από αυτή που έχει συγκεντρώσει η Γερμανία.
Ακόμη και αν, μετά από μια μακρά περίοδο δισταγμού και αυξανόμενων διεθνών πιέσεων, η γερμανική κυβέρνηση προμήθευσε τελικά και βαρέα όπλα: Η εικόνα που έδωσε το Βερολίνο στη συζήτηση για την αλληλεγγύη δεν είναι αντάξια της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης με αξιώσεις ηγεσίας.
Τα 5.000 κράνη που ο υπουργός Άμυνας μας προσέφερε με δημοσιότητα και όχι χωρίς υπερηφάνεια στην αρχή του πολέμου θα μείνουν ως σύμβολο της γερμανικής δειλίας, της γερμανικής έλλειψης ενσυναίσθησης και κυρίως: της έλλειψης γεωστρατηγικής επάρκειας.
Ο πόλεμος είναι αποκλειστικά έργο του Vladimir Putin.
Και κανείς δεν ξέρει πραγματικά αν αυτό το έργο είναι ακόμα αποτέλεσμα πολιτικού υπολογισμού ή αν οφείλεται στην τρέλα ενός απερίσκεπτου που προσπαθεί να ξανασυνδέσει τμήματα της σοβιετικής αυτοκρατορίας με τη βία.

Ποτέ δεν υπήρξε αποτρεπτική του πολέμου αντίδραση από τη Δύση..

Ο πόλεμος είναι δημιούργημα του Putin, αλλά οι συνθήκες που μπορεί να έβαλαν τον Putin στον πειρασμό να τολμήσει αυτόν τον πόλεμο εξόντωσης, υπήρχαν.
Η Γερμανία, η Ευρώπη και η Δύση στο σύνολό της πληρώνουν και θα πληρώσουν ένα τίμημα για αυτόν τον πόλεμο που υπερβαίνει κατά πολύ την απώλεια ευημερίας που υπέστησαν και θα υποστούν ακόμη.
Οι βόμβες και οι πύραυλοι στην Ουκρανία κλονίζουν την πεποίθησή μας ότι πρέπει να υπάρχουν άλλες μορφές επίλυσης συγκρούσεων εκτός από τον πόλεμο στις εικοσαετίες του 21ου αιώνα.
Οι βόμβες και οι πύραυλοι καθιστούν ανόητη την ειρηνιστική πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρχει ακόμη χώρος για διπλωματία και συμβιβασμό, όταν η πάση θυσία εξόντωση είναι το αξίωμα του επιτιθέμενου.
Τώρα είναι θέμα περιορισμού των ζημιών.
Ο στόχος σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί παρά να είναι να αλλάξει ο υπολογισμός κόστους-οφέλους του Putin με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει από τη συνέχιση του πολέμου αλλά και να μην υπονομεύσει το γεωπολιτικό μέλλον της η Ευρώπη, πέραν της οικονομικής, ενεργειακής της πορείας.
Γιατί όσο οι Scholz - Macron «ευτελίζουν» τον πόλεμο, τόσο η Ευρώπη θα είναι η μεγάλη ηττημένη

Τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία και γιατί - Μεγάλη ηττημένη… η Ευρώπη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν τρεις βασικούς στόχους συμμετέχοντας ενεργά στην ουκρανική κρίση και συμβάλλοντας στην κλιμάκωσή της, σύμφωνα με ανάλυση που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα Global Times την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 Όπως τόνισε ο Wu Xinbo, επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τρεις στόχους στη σύγκρουση στην Ουκρανία: Να αποδυναμώσουν πλήρως τη Ρωσία, να σταθεροποιήσουν το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία και να «δέσουν» την Ευρώπη στο άρμα της εξωτερικής τους πολιτικής.
Σύμφωνα με τους κινέζους αναλυτές η γεωπολιτική κρίση απέχει ακόμη πολύ από το οδηγηθεί ειρηνική επίλυση.
«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να μετριάσουν τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση και έχουν κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση παρέχοντας όπλα και πυρομαχικά.
Το κλειδί για την επίλυση της κρίσης βρίσκεται στα χέρια των ΗΠΑ και της ΕΕ» είπε ο Zhou Li, πρώην υφυπουργός του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ.
Ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας, τόνισε επίσης ότι την ευθύνη για τη συνέχιση της ουκρανικής κρίσης φέρουν ορισμένα αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
«Τέσσερις μεγάλες ομάδες συμφερόντων στις ΗΠΑ - μια ομάδα στρατιωτικών ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων, οι ενεργειακές εταιρείες, οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι και η «ψηφιακή»' ολιγαρχία - δεν είναι ικανοποιημένες με τα οικονομικά κέρδη και τις εξελίξεις επί του πεδίου στη σύγκρουση στην Ουκρανία», σημείωσε ο ειδικός.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top