GuidePedia

0


Εάν δεν πεύχει το νέο «φλερτ» με τη Γερμανία, στον απόηχο λέμε υποθετικά μίας απελευθέρωσης Γερμανών πολιτών, τότε το σχέδιο B για τον Εrdogan είναι αφενός να σπάσει το ισχυρό lobby των γερμανικών εταιρειών που κοιτάζουν με «καλο μάτι» την Ελλάδα και αφετέρου να μπει σφήνα σε μια προσπάθεια διάρρηξης των ελληνο-γαλλικών σχέσεων

Οι τουρκικές Αρχές κρατούν πάνω από 120 Γερμανούς πολίτες, γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι ερισσότεροι από τους μισούς είναι φυλακισμένοι, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούν να επιστρέψουν στη Γερμανία λόγω της επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία.
Τα στοιχεία προκύπτουν από την απάντηση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης σε επερώτηση της πολιτικού του Die Linke Γκιοκάι Ακμπουλουτ.

Η αιτία των φυλακίσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί Γερμανοί πολίτες κρατούνται λόγω της συμμετοχής τους σε κουρδικούς συλλόγους ή της άσκησης κριτικής στην τουρκική κυβέρνηση και τον Τούρκο Πρόεδρο Regep Tagip Erdogan.
Στην απάντησή του στην επερώτηση της Ακμπουλουτ, το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι 64 Γερμανοί κρατούνται επί του παρόντος στην Τουρκία, ενώ τον Ιούνιο ο αριθμός τους ήταν 55.
Επιπλέον, 58 Γερμανοί υπόκεινται επί του παρόντος στο μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα -τον Ιούνιο ήταν 49.
Σε ορισμένους Γερμανούς πολίτες δεν επετράπη καν η είσοδος στην Τουρκία.
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει καταγράψει 17 αρνήσεις εισόδου κατά το τρέχον έτος, ενώ τον Ιούνιο ο σχετικός αριθμός ήταν μόλις τρεις.

Η Γερμανίδα πολιτικός δήλωσε στον TAGESSPIEGEL ότι πληροφορήθηκε από κατηγορηθέντες «ότι έλαβαν εντάλματα σύλληψης από την τουρκική Δικαιοσύνη απλώς και μόνο λόγω της δέσμευσής τους στον κουρδικό Πολιτισμό και τη γλώσσα στη Γερμανία».
Επίσης, επικοινώνησαν μαζί της άνθρωποι που «συνελήφθησαν κατά την είσοδό τους στην Τουρκία και μόνον λόγω αναρτήσεών τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορήθηκαν, μεταξύ άλλων, για προσβολή του Προέδρου και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και για τη συμμετοχή ή υποστήριξη οργανώσεων φερόμενων ως τρομοκρατικών στην Τουρκία».

Η διαχρονική «μάχη» Γερμανίας - Τουρκίας

Δεν είναι μυστικό, ότι η ελάχιστη ελευθερία γνώμης και η δυνατότητα άσκησης κριτικής στην Τουρκία αποτελούν εδώ και χρόνια σημείο διαμάχης μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να έχει ως οδηγό τους ευρωπαϊκούς κανόνες, και η Άγκυρα να κατηγορεί τους Γερμανούς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι επιτρέπουν σε αντιπάλους της τουρκικής κυβέρνησης να δράσουν με το πρόσχημα την Ελευθερία της Γνώμης.

Τι χρειάζεται ο Εrdogan;

Εκ πρώτης άποψης όλα πήγαιναν καλά στον Τούρκο Πρόεδρο μιας και ο Νord Stream έχει ήδη αρχίσει να υπολειτουργεί και είναι αβέβαιο πότε θα λειτουργήσει πλήρως, ενώ ο Τurk Stream δεν είχε μπει στο στόχαστρο μέχρι και πριν λίγες ώρες.
Όμως τώρα όλα έχουν αλλάξει.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον αγωγό φυσικού αερίου Turkstream, με το χτύπημα στην Κριμαία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο tass.

«Είναι απλά αδύνατο να αφήσουμε αναπάντητα τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου» ανέφερε ο Πούτιν, ενώ, τόνισε πως «το Κίεβο τοποθετήθηκε, πλέον, στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες».
Επιπλέον, σημείωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας έχουν πραγματοποιήσει τρία τρομοκρατικά χτυπήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κουρσκ.

Για τον σκοπό αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως επιχειρήθηκαν το πρωί της Δευτέρας χτυπήματα σε ουκρανικές υποδομές, στρατιωτικές, επικοινωνιακές και ενεργειακές, με όπλα υψηλής ακρίβειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με τα αποτελέσματα της επίθεσης σε στόχους στην Ουκρανία.
Παράλληλα, προειδοποίησε πως η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά εάν οι ουκρανικές αρχές συνεχίσουν να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις. «Τα δεδομένα των εγκληματολογικών και άλλων εξετάσεων, καθώς και οι επιχειρησιακές πληροφορίες, δείχνουν ότι η έκρηξη της 8ης Οκτωβρίου είναι τρομοκρατική ενέργεια. Μια τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή των κρίσιμων πολιτικών υποδομών της Ρωσίας.

Είναι επίσης προφανές ότι οι οργανωτές και οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης είναι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες».

Όπως είναι φυσιολογικό ο Erdogan βρήκε στήριξη στον διαχρονικό του φίλο από τη Μόσχα, με τα συμφέροντά τους να είναι ξανά σε κοινή ευθεία μιας και ο Turkstream αποτελεί το τελευταίο «χαρτί» του Τούρκου προέδρου τον δύσκολο και βαρύ εκλογικό χειμώνα που μας έρχεται.
Υπό αυτό το πρίσμα, το Ουκρανικό τοποθετείται σε πρώτο πλάνο, με την Τουρκία να προσπαθεί με την κλασσική της στάση να αποκομίσει ξανά τυχοδιωκτικά οφέλη από τις παρασιτικές σχέσεις που θα δημιουργήσει.

Ειδικότερα, από το κάδρο δεν θα ξεφύγει και η Γερμανία με τον δύσκολο χειμώνα να έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια του σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας και τις Αρχές να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες.
Εκεί «έρχεται» ο Σουλτάνος που θέλοντας να παρουσιάσει μανιωδώς μία νίκη στο εσωτερικό του ακροατήριο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία.

Αρχικά θα πιέσει για νέες και πιο θερμές σχέσεις με το Βερολίνο μιας και έχει ήδη αντιληφθεί την απομόνωσή του από τον Όλαφ Σολτς και τις κρίσιμες και ισχυρές ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Εάν δεν πεύχει το νέο «φλερτ» με τη Γερμανία, στον απόηχο λέμε υποθετικά μίας απελευθέρωσης Γερμανών πολιτών, τότε το σχέδιο B για τον Εrdogan είναι αφενός να σπάσει το ισχυρό lobby των γερμανικών εταιρειών που κοιτάζουν με «καλο μάτι» την Ελλάδα και αφετέρου να μπει σφήνα σε μια προσπάθεια διάρρηξης των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και την επιρροή του Σολτς στον Ε.Mακρόν αναφορικά με την απόκτηση εκ μέρους της Τουρκίας Γαλλικών Rafale.

Βέβαια δύσκολα να πετύχει κάποια από τα προαναφερόμενα σενάρια, για αυτό και αυτό που στο μυαλό του δείχνει ότι δεν μπορεί να αποτύχει είναι η καθημερινές και συστηματικές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και των συμφερόντων της Ελλάδας.
Όμως την απάντηση σε αυτές τις ονειρώξεις την παίρνει καθημερινά. Και είναι ηχηρή και πολύκροτη.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top