GuidePedia

0

"Να συζητήσουμε την πρόταση των Τούρκων με Ελλάδα"

Βασίλης Καπούλας
Ένα σπάνιο και εξόχως απειλητικό άρθρο εναντίον Ελλάδας και Κύπρου δημοσιεύτηκε σε μεγάλο ρωσικό ΜΜΕ προ της άφιξης Ερντογάν στα Κατεχόμενα.

Το “timing” του άρθρου δεν είναι καθόλου τυχαίο τη στιγμή που ο Ερντογάν ζητά πλέον λύση “δύο κρατών” στο Κυπριακό.

Ο συγγραφέας του άρθρου (που φαίνεται να είναι κατά παραγγελία του Κρεμλίνου) μιλά χωρίς προσχήματα και απευθύνει ευθείες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου:

Ή αναγνωρίζετε την Κριμαία ή αποδεχόμαστε την πρόταση των Τούρκων και αναγνωρίζουμε το Ψευδοκράτος της “ΤΔΒΚ”

Ας δούμε ολόκληρο το άρθρο:

“H Eλλάδα πρέπει να αναγνωρίσει την Κριμαία”
“Η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των χωρών που θα αναγνωρίσουν την Κριμαία”.

Η βασική αρχή της πολεμικής τέχνης του Αϊκίντο είναι η παύση της επιθετικότητας. Αυτή είναι μια τέχνη που διδάσκει πως να αντισταθείτε σε οποιονδήποτε αριθμό εισβολέων. Οι Sensei διδάσκουν πως να ελέγχεις συνεχώς την κατάσταση του νου και να μην εξοργίζεσαι. Για να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ, η Ρωσία πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν τη συγκεκριμένη τεχνική σε όλα τα επίπεδα.


Πριν από λίγο καιρό, ή μάλλον αυτή την άνοιξη, το τουρκικό κόμμα Vatan (Πατρίδα), σε διαδήλωση μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, πρότεινε διάφορα βήματα ως απάντηση στην αναγνώριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν της γενοκτονίας των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι για την αναγνώριση της Κριμαίας και της Αμπχαζίας, καθώς και της (αυτοανακηρυχθείσας) “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, πρέπει να ξεκινήσουν διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία, το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν. Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Ozgur Bursaly.

Για αρχή, θα ήταν ενδιαφέρον να αναλογιστούμε, πρόκειται για δική του πρωτοβουλία ή προέρχεται εκ μέρους του Ερντογάν; Εάν προέρχεται από τον Ερντογάν, τι είδους παιχνίδι θέλει να παίξει, πρώτα απ ‘όλα, με τη Ρωσία και μετά με την Ουκρανία; Εάν αυτή η πρόταση αποτελεί αποκλειστική πρωτοβουλία των εκπροσώπων του κόμματος Vatan, τότε είναι επίσης μια πολύ πρωτότυπη κίνηση.
“Έλληνες μισθοφόροι στο Περσικό Βασίλειο”

Για παράδειγμα, το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ελεγχθεί από τους Τούρκους. Θα λάβει περισσότερα κέρδη από τη Ρωσία παρά από την Ουκρανία σε αυτήν την περίπτωση.

Ιράν; Η Αμπχαζία απέχει πολύ από αυτήν, η Κριμαία είναι ακόμη πιο μακριά. Η Ελλάδα με τη “Βόρεια Κύπρο”; Ας θυμηθούμε τους Έλληνες μισθοφόρους στο περσικό βασίλειο; Ναι!

Το Ιράν μπορεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια αναγνώριση. Αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για τους Πέρσες. Θα πρέπει να λάβουν υπόσχεση και για κάτι άλλο . Και τι – αφήστε τους Τούρκους να σκεφτούν.

Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα είναι με τη Ρωσία. Είναι έτοιμη, υπό ορισμένες συνθήκες, η Ρωσία να αναγνωρίσει την αυτοανακηρυχθείσα “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”; Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό στην αδελφή Ορθόδοξη Ελλάδα; Λοιπόν, όσο αδελφική χώρα αποδείχθηκε … (υπάρχει μια γνωστή βιβλική έκφραση – «Έτσι, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίζετε») (Ευαγγέλιο του Ματθαίου, κεφάλαιο 7).

Τί έχει κάνει η Ελλάδα

Το όνομα του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU), Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου, περιλαμβάνεται στο δίπτυχο της Ελληνικής (Ελληνικής) Εκκλησίας.

Πρώτον, για πρώτη φορά, το όνομα του Μακαριώτατου Επιφανίου αναφέρθηκε κατά τη Μεγάλη Είσοδο στη Θεία Λειτουργία στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Αγίου Πατριάρχη Οικουμενικού Βαρθολομαίου και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου. Τώρα η Εκκλησία της Ελλάδας έχει συνάψει κανονική κοινωνία με την OCU. Πραγματοποιήθηκε αναγνώριση της OCU από την Εκκλησία της Ελλάδας

Δεύτερον, υποστηρίζει η Ελλάδα σθεναρά τη Ρωσία σε πολιτικό επίπεδο; Η πρόσφατη απέλαση Ρώσων διπλωμάτων από την Ελλάδα δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι κατηγορήθηκαν για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και για ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας, ιδίως για συλλογή πληροφοριών και προσπάθεια δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων.

Τρίτον, η άφιξη της ΤΠΚ του ΠΝ “Δανιόλος” στη Μαύρη Θάλασσα για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ δεν προσθέτει πλεονεκτήματα στις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας.

Μην ξεχνάμε την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

“Οι δυνάμεις και τα μέσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθούν τις ενέργειες της ΤΠΚ “Δανιόλος” του ελληνικού ΠΝ, το οποίο εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 10 Ιουλίου 2021″

Γνωρίζουμε ήδη την τουρκική πρόταση αμοιβαίας αναγνώρισης της “Βόρειας Κύπρου” και της Κριμαίας με την Αμπχαζία.
“Να συζητήσουμε την πρόταση των Τούρκων με Ελλάδα”

Και ποιες αντι-προτάσεις μπορεί να προέρχονται από την Ελλάδα;

Πιο πρόσφατα, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Δένδιας και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σ.Λάβροφ κήρυξαν το 2021 Έτος Ελληνικής και Ρωσικής Ιστορίας. Η ευκαιρία είναι η 200ή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Οι Έλληνες θέλουν ο Βλαντιμίρ Πούτιν να τους επισκεφτεί φέτος ως εκπρόσωπος μιας χώρας που συνέβαλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό και στη δημιουργία ενός σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

“Δεν θα πάμε μόνο για να κόψουμε την κορδέλα”

Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη, οι συνεργάτες του Πούτιν θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν κάποια κοινά θέματα με τους Έλληνες. Άλλωστε, δεν θα πάμε μόνο για να κόψουμε την κόκκινη κορδέλα. Αν είναι μόνο γι αυτό, ένας μαθητής, ένας αθλητής, ίσως ακόμη και μέλος της Komsomol θα μπορούσε να σταλεί από τη Ρωσία.

Όμως, κατά την προετοιμασία αυτής της επίσκεψης, θα ήταν δυνατόν να συζητήσουμε με τους Έλληνες την τουρκική πρόταση για την αναγνώριση της Τουρκίας από την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Θα συζητήσουμε και θα εξετάσουμε την αντίθετη προσφορά της Ελλάδας – την αναγνώριση της Κριμαίας από την Ελλάδα ως ρωσικής επικράτειας με αντάλλαγμα την απόρριψη της τουρκικής προσφοράς.

Και ένας καλός λόγος – η 200η επέτειος της ελληνικής επανάστασης του 1821. Και το κάνουμε απορρίπτοντας την πρόταση των αιωνίων εχθρών των Τούρκων. Ακόμα κι αν ο Ερντογάν δεν είναι πίσω από την τουρκική πρόταση, τότε αυτό είναι ακόμα καλύτερο! Θα μπορεί να υπάρξει ακόμη και μια πιθανή βελτίωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ο ρωσικός τουρισμός στην Ελλάδα θα αποκτήσει νέα ώθηση.

Η Ρωσία έκανε πολλά στην ώρα της προκειμένου να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Τουρκία. Η Ελλάδα πρέπει επίσης να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική επικράτεια.

Πράγματι, στην περίπτωση της υποθετικής προσάρτησης της Κριμαίας πίσω στην Ουκρανία, οι ντόπιοι Έλληνες της Κριμαίας δεν θα θεωρηθούν αυτόχθονες της Ουκρανίας, παρόλο που εγκαταστάθηκαν εδώ πολύ πριν από την εμφάνιση των Ρως του Κιέβου.

Και τότε θα έρθουν πολύ σκοτεινές εποχές για τους Έλληνες της Κριμαίας….

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top