Η Τουρκία επιστρέφει σταδιακά στα οθωμανικά εδάφη που χάθηκαν πριν από 100 χρόνια, τονίζουν Τούρκοι ειδικοί .
Τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον οικονομικό τομέα, η Τουρκία άρχισε να υλοποιεί τις κατάλληλες στρατηγικές κινήσεις για να έχει μια ισχυρή θέση στον κόσμο με στρατιωτικές βάσεις σε 12 χώρες.
Σε σχετικό σχεδιάγραμμα έχουν σχεδιαστεί οι κυκλικές γραμμές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο και στα Βαλκάνια και έχουν μεγάλη σημασία, αναφέρει με στόμφο ο τουρκικός τύπος.
Η Τουρκία, μια από τις λίγες χώρες με στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό.
Η ίδρυση στρατιωτικής βάσης σε άλλη χώρα του κόσμου θεωρείται ευκαιρία που μπορεί να ανήκει μόνο σε μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται πρώτες μεταξύ των χωρών με τις μεγαλύτερες και πολλές στον αριθμό στρατιωτικές βάσεις σε ξένες χώρες.
Οι ΗΠΑ, κατέχουν το 95% των ξένων στρατιωτικών βάσεων, και λέγεται ότι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν μέσα σε δευτερόλεπτα από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μέσω αυτών των βάσεων.
Ο κόσμος είναι μικρός και σχεδόν σε κάθε χώρα υπάρχει μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Βάσεις αυτού του τύπου κατέχουν η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο .
Η Τουρκία είναι προς το παρόν, μεταξύ των χωρών με περιορισμένο αριθμό στρατιωτικών βάσεων στο εξωτερικό.
Η ισχυρή αμυντική βιομηχανία μετά το σχέδιο εθνικοποίησης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ενίσχυσε την θέση της χώρας στον κόσμο.
Τα τουρκικής κατασκευής οπλικά συστήματα και ο πλούσιος εξοπλισμός ενίσχυσαν δραματικά την θέση της χώρας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία και στο Ιράκ .
Ειδικά μετά από 100 χρόνια της Οθωμανικής υποχώρησης , η Τουρκία επιστρέφει και πάλι και δείχνει την δύναμή της στην περιοχή με τη δημιουργία βάσεων στους πιο στρατηγικούς τομείς.
Επιστροφή στη Μέση Ανατολή
Η Τουρκία ίδρυσε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις σε 12 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής.
Η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη Συρία, ήταν μια επιτυχημένη αποστολή των τουρκικών δυνάμεων , ενώ η Άγκυρα «ενίσχυσε την επιρροή της» στη Μέση Ανατολή. Το Ιράκ, η Συρία, το Κατάρ, η Σομαλία βοήθησαν την Τουρκία να προχωρήσει ακόμα πιο πολύ στην επιτυχία της .
Η δράση των τουρκικών δυνάμεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, και η επιτυχία της χώρας στην πρόληψη της απόπειρα πραξικοπήματος αύξησαν σημαντικά την δύναμή της χώρας στο εξωτερικό .
Η απόφαση ίδρυσης στρατιωτικής βάσης στο Σουδάν μετά την επίσκεψη του πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο νησί της Sevak, στην πύλη της Αφρικής παρέχει απεριόριστη δύναμη στην Τουρκία.
Η Τουρκία, η Συρία, το Ιράκ, το Κατάρ, ο Λίβανος, αποτελούν περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος . Επίσης οι στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν και γενικά τις χώρες του Καυκάσου ( Τουρκμενιστάν κά) δίνουν την δυνατότητα στην χώρα ανοιχτεί στον δρόμο του μεταξιού .
Μια άλλη κρίσιμη θέση είναι ο κύκλος που δημιουργήθηκε στα Βαλκάνια. Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο και Αλβανία στα Βαλκάνια, αποτελούν βασικούς στρατηγικούς στόχους στην «θύρα» της Ευρώπης, καταλήγει το άρθρο.
Αυτά είναι τα σχέδια του Ερντογάν , ειδικά σε αυτούς που ονειρεύονται , ειρήνη , ευημερία και καλές σχέσεις με τους νέο-οθωμανούς που θέλουν να επιστρέψουν ως «Οθωμανοί κατακτητές» , στα εδάφη που έχασαν πριν 100 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου