Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της επιδείνωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και της πυρηνικής κρίσης στη Βόρεια Κορέα, επιδιώκει πιο ενεργά από ποτέ την προώθηση του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, με στόχο να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικό οπλοστάσιο, αφού αντιλαμβάνεται την κρίση στην κορεατική χερσόνησο ως «μάθημα» αποτροπής απέναντι ακόμα και στην Ουάσιγκτον…
Σχετική προειδοποίηση απευθύνει και ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αποκαλύπτοντας δραματικό παρασκήνιο αναφορικά με τα «μυστικά σχέδια» της Άγκυρας στην προσπάθεια να αποκτήσει το απόλυτο όπλο… το πυρηνικό. Το ενδιαφέρον θέμα φιλοξενεί η βρετανική EXPRESS και η δημοσιογράφος Ρεμπέκα Φλαντ.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το ότι το θέμα της απόκτησης πυρηνικής δυνατότητας έχει συζητηθεί εκτεταμένα στην Τουρκία, ενώ εμμέσως συνδέει τις δραστηριότητες στον τομέα της απόκτησης πυρηνικής δυνατότητας για «ειρηνική χρήση» και τις επαφές με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, με τα σχέδια της Άγκυρας για την απόκτηση πυρηνικής βόμβας.
Οι φόβοι που διατυπώνει ο Μποζκούρτ, δείχνουν να ενισχύονται από τον Τούρκο εμπειρογνώμονα Αϊκάν Ερντεμίρ, πρώην μέλος του τουρκικού Κοινοβουλίου, που εργάζεται για το αμερικανικό think tank «Foundation for Defense of Democracies». Υποστηρίζει, ότι ο Ερντογάν επιθυμεί έντονα να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη, αλλά δεν έχει την ικανότητα…
Πάντως, φαίνεται πως υπάρχει συναίνεση από μέρος του τουρκικού λαού που υποστηρίζει την πυρηνικοποίηση της χώρας, η οποία όμως δεν διαθέτει τα οικονομικά μέσα, καθώς πρόκειται για ένα πολυδάπανο πρόγραμμα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.
Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης συχνά υπερβάλουν στην παρουσίαση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το ηθικό του κόσμου… μετά το πραξικόπημα εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τις ένοπλες δυνάμεις οι 160 από τους 324 στρατηγούς.
Δημοσίευση σχολίου