Daniel McAdams, Ron Paul Institute
[Η κατωτέρω ανάλυση με θειικό οξύ (βιτριόλι) της ΄Εκθεσης των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών για την «ρωσική υποκλοπή των αμερικανικών εκλογών» και τις «πλαστές ειδήσεις», δεν αφορά αποκλειστικά τους Αμερικανούς, οι οποίοι εξακολουθούν να υπόκεινται σε αμείωτο προπαγανδιστικό βομβαρδισμό από τα συστημικά ΜΜΕ. Το μικρόβιο εξαπλώνεται απειλητικά στην Ευρώπη, ευπρόσδεκτο και αναπαραγόμενο από τη καγκελαρία του 4ου Ράϊχ και τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους της, σαν πολύτιμο εργαλείο για τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.
Η παρούσα συνοπτική μελέτη, του αξιοσέβαστου αμερικανικού Ινστιτούτου Ρον Πωλ, αποτελεί γι’ αυτό πολύτιμη προσφορά ενημέρωσης και προστασίας του πολίτη της Ε.Ε., δοθέντος ότι η Φράου Μέρκελ και το κονκλάβιο των Βρυξελλών μαγειρεύουν μέτρα λογοκρισίας των οργάνων ελεύθερης ηλεκτρονικής ενημέρωσης, προκειμένου να αποκλεισθεί κάθε αντίλογος στο εγκεκριμένο αφήγημα της εξουσίας. Η απειλούμενη στις φθινοπωρινές εκλογές αυτοκράτειρα έχει ήδη προαναγγείλει μέτρα λογοκρισίας σε βάρος «ψευδών ειδήσεων» στο ΄Ιντερνετ.]
Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού
«Μετά μακρά αναμονή, δημοσιεύθηκε τελικά η έκθεση υποστήριξης των ισχυρισμών των μυστικών υπηρεσιών ότι οι Ρώσοι υπέκλεψαν τις εκλογές τον Νοέμβριο. Με τίτλο «Αποχαρακτηρισμένη Εκτίμηση της Κοινότητας Μυστικών Υπηρεσιών για τις Ρωσικές Δραστηριότητες και Προθέσεις στις Πρόσφατες Αμερικανικές Εκλογές», η έκθεση είναι πλούσια σε εικασίες και πενιχρή σε τεκμήρια των ισχυρισμών που προοριζόταν να αποδείξει.
Εκδόθηκε μάλιστα με μια προειδοποιητική κεφαλίδα που ανακοινώνει ότι μολονότι (η Κοινότητα των Μυστικών Υπηρεσιών) κατέληξε στα συμπεράσματά της «με υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης», αυτό «δεν σημαίνει ότι η εκτίμηση αποτελεί γεγονός ή βεβαιότητα –αυτές οι κρίσεις ενδέχεται να είναι εσφαλμένες.» ΄Οσοι ζήσαμε κατά το 2002 την «υψηλή εμπιστοσύνη» των Μυστικών Υπηρεσιών για τα Όπλα Μαζικής Καταστροφής του Ιράκ έχουμε ισχυρή ανάμνηση αυτού του ενδεχομένου.
Σύμφωνα με την ΄Εκθεση οι Ρώσοι διεξήγαγαν «ηλεκτρονικές επιχειρήσεις» σε βάρος και των δύο πολιτικών κομμάτων, χρησιμοποίησαν έναν Ρουμάνο χάκερ, γνωστό ως Guccifer 2.0,0 οποίος –ισχυρίζονται- είναι «πιθανώς» Ρώσος, «διατήρησαν πρόσβαση» σε τοπικούς εκλογικούς καταλόγους αλλά «δεν αναμείχθηκαν» στην καταμέτρηση των ψήφων και χρησιμοποίησαν ρωσικά ΜΜΕ υπό κρατική διεύθυνση για να επηρεάσουν ψηφοφόρους να ψηφήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ αντί της Χίλλαρυ Κλίντον.
Η εκτίμηση της Κοινότητας Μυστικών Υπηρεσιών (ΚΜΠ) δεν παρουσιάζει κανένα στοιχείο ρωσικής ηλεκτρονικής διείσδυσης στην αλληλογραφία του Δημοκρατικού Κόμματος και επομένως δεν παρέχει τίποτα νέο σε στήριξη των ισχυρισμών της. Και αντί να εξηγήσει με ποια μέσα οι Ρώσοι «υπέκλεψαν» τις αμερικανικές εκλογές, η Εκτίμηση αναλίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης σε υποθέσεις για τα πιθανά κίνητρα που είχαν οι Ρώσοι να το κάνουν. Εμφανίζεται έτσι σαν ένας ελιγμός παραδρομής σε συγκάλυψη της απουσίας οποιουδήποτε συγκεκριμένου στοιχείου.
Το εκπληκτικό ίσως χαρακτηριστικό της έκθεσης –και πιθανώς το αποτέλεσμα της έλλειψης αποδείξεων του ισχυρισμού περί υποκλοπής- είναι ότι το ένα τρίτο του κειμένου αφιερώνεται σε μια αρκετά χονδροειδή κριτική του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT.
Ποιος είναι ο μεγάλος καημός με την RT της -κοστίζουσας 80 και πλέον δισεκατομμύρια τον χρόνο- Κοινότητας Μυστικών Υπηρεσιών; ΄Ένα από τα μεγάλα παράπονά της είναι πως η RT υπονόμευε την αμερικανική δημοκρατία όταν « αναμετέδιδε, φιλοξενούσε και διαφήμιζε συζητήσεις υποψηφίων τρίτων κομμάτων…» Θα πρέπει δηλαδή να πιστέψουμε πως η Ρωσία υπονόμευε το πολιτικό μας σύστημα προσφέροντας και στα επίσημα αν και μικρότερα αμερικανικά πολιτικά κόμματα την δυνατότητα να ακουστούν; Η Δημοκρατία υπονομεύεται όταν φωτίζεται η δημοκρατική διαδικασία;
Η έκθεση της ΚΜΥ κατηγορεί επίσης δύο προγράμματα της RΤ, « Χαλώντας το Σκηνικό» και «Ανιχνευτής της Αλήθειας», ότι υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην εκλογική διαδικασία. Αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα: Αυτά τα προγράμματα έχουν πάψει να μεταδίδονται για περισσότερο από ένα χρόνο.
Η ΡΤ είναι ένοχη για υπονόμευση της αμερικανικής δημοκρατίας, αποφαίνεται η έκθεση, επειδή ένας ρεπόρτερ του δικτύου επισκέφθηκε την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και πήρε συνέντευξη από τον αρχισυντάκτη του Γουίκιληκς, Τζούλιαν ΄Ασανζ, ο οποίος έχει βρει άσυλο εκεί από το 2012. ΄Αραγε η έκθεση συντάχθηκε προτού ο Σην Χάνιτι, περσόνα του συντηρητικού αμερικανικού δικτύου Φοξ Νιούς, διέπραξε ακριβώς το ίδιο… ή ο Χάνιτι θα έχει τώρα να δώσει εξηγήσεις;
Το Κρεμλίνο χρηματοδοτεί την RΤ με 190 εκ. δολάρια τον χρόνο και η ακροαματικότητά της μεγαλώνει, καταγγέλλει η έκθεση,. Δεν αναφέρει φυσικά ότι η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει πολλαπλάσια -780 εκ. δολάρια για το 2017- για την παγκόσμια προπαγανδιστική της προσπάθεια μέσω του χρηματοδοτούμενου από το κράτος Συμβουλίου Διοικητών Ραδιοτηλεόρασης. Να κάνετε ότι λέμε, και όχι ότι κάνουμε. Αλλά όπως είπε χθες στη Γερουσία ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέημς Κλάπερ, το να αποδείχνεις την υποκρισία της αμερικανικής κυβέρνησης είναι καθ’ εαυτό απόδειξη ρωσικής επιχείρησης επηρεασμού…
΄Ενα άλλο πρόβλημα που έχουν οι υπηρεσίες κατασκοπείας με την RΤ είναι πως αναφέρεται στο κράτος-παρακολούθησης των πολιτών που δημιούργησαν αυτές οι υπηρεσίες. Η ΄Εκθεση γράφει: « Τα ρεπορτάζ της RΤ συχνά χαρακτηρίζουν τις ΗΠΑ ως ‘κράτος επιτήρησης’ και διατυπώνει ισχυρισμούς για συχνές παραβιάσεις των πολιτικών ελευθεριών». Ώστε η RΤ αποτελεί όργανο του Κρεμλίνου για την υπονόμευση της ελευθερίας μας, επειδή επισημαίνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη υπονομεύσει την ελευθερία μας;
Η RΤ είναι στα μαύρα κατάστιχα της Κοινότητας Μυστικών Υπηρεσιών και επειδή « Ορισμένοι από τους φιλοξενούμενους της RΤ έχουν συγκρίνει τις ΗΠΑ με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία». Και προκαλεί αυτό μεγάλο σοκ στον Αμερικανό τηλεθεατή; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Κοτς, η πλειονότητα των Αμερικανών αντιτίθενται στην αμερικανική επεμβατική εξωτερική πολιτική. Είναι και οι Κοτς επίσης στην υπηρεσία του Κρεμλίνου;
Αλλά η RΤ είναι καταδικαστέα επίσης επειδή αναδεικνύει ότι το σχέδιο των νεοσυντηρητικών να χρησιμοποιήσουν τους τζιχαντιστές για να ανατρέψουν την κοσμική κυβέρνηση της Συρίας δεν ήταν σπουδαία έμπνευση. Η ΄Εκθεση μυστικής πληροφόρησης γράφει: «‘Η RΤ είναι η ηγούμενη στα μίντια φωνή που αντιτίθεται στην Δυτική επέμβαση στη σύρραξη της Συρίας.»
Και πως κατέληξε η αμερικανική βιομηχανία κατασκοπείας – ετήσιου προϋπολογισμού 80 δις. δολαρίων- σ’ αυτή τη λαμπερή επαλήθευση των εγκλημάτων της Ρωσίας γενικά και της RΤ ιδιαίτερα; ΄Όπως σημειώνει η Γουίκιληκς στο Τουίτερ, « η αποχαρακτηρισμένη έκθεση της κυβέρνησης προτάσσει την περίεργη προειδοποίηση ότι βασίζεται στην παρακολούθηση της τηλεόρασης και στην ανάγνωση των Τουίτς».
Η χαρακτηρισμένη απόρρητη έκδοση αυτής της ΄Εκθεσης πρέπει να είναι το ίδιο ελάχιστα αξιόπιστη με αυτήν που δόθηκε στη δημοσιότητα, αφού μετά την ειδική ενημέρωσή του ο εκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία πουθενά δεν αναφέρεται σε ρωσική υποκλοπή των εκλογών. Το περισσότερο που μπόρεσε να παραχωρήσει ο Τραμπ ήταν ότι «Ρωσία, Κίνα, άλλες χώρες, εξωτερικές ομάδες και άτομα προσπαθούν συστηματικά να διαρρήξουν την ηλεκτρονική υποδομή των κυβερνητικών υπηρεσιών, των επιχειρήσεων και των οργανώσεών μας» -μια εκτίμηση που δεν θα καταπλήξει κανέναν, δεδομένου ότι πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς δραστηριότητες στις οποίες επιδίδονται οι μυστικές υπηρεσίες όλου του κόσμου.
Είναι επομένως νεκρή και τελειωμένη η ιστορία «Η Ρωσία υπέκλεψε τις Εκλογές»; Μην το προεξοφλείτε.
Σημείωση : Το Ινστιτούτο Ρον Πωλ, ιδρύθηκε και προεδρεύεται από τον πρώην ρεπουμπλικανό Κόγκρεσμαν και τέως υποψήφιο ( ως Ελευθερόφρονα) Πρόεδρο των ΗΠΑ, ιατρό το επάγγελμα, Ρον Πωλ. Μια γενικώς σεβαστή στις ΗΠΑ φωνή νηφαλιότητας, αλήθειας και σωφροσύνης.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου