GuidePedia

0

Ας προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τη Μαθηματική Λογική στα θέματα της Γεωπολιτικής. Ας κάνουμε τρεις παραδοχές όσο αφορά τη γεωπολιτική θέση των κορυφών του τριγώνου Ισραήλ-Ελλάδα-Τουρκία σε σχέση με το ερώτημα «Ποια χώρα από τις τρεις χώρες θεωρείται δύναμη αναθεωρητισμού;».

Γράφει ο Σωτήρης Καμενόπουλος
Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης


Οι παραδοχές είναι οι εξής:
1. Το Ισραήλ ΔΕΝ είναι δύναμη αναθεωρητισμού.
2. Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι δύναμη αναθεωρητισμού.
3. Η Τουρκία ΕΙΝΑΙ δύναμη αναθεωρητισμού.


Αν οι παραπάνω προτάσεις-παραδοχές είναι αληθείς τότε ευλόγως τίθεται το ερώτημα όσο αφορά την Τουρκία, «ως προς τί είναι αναθεωρητική δύναμη;». Δηλαδή, αν η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη από την παρούσα θέση της στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων και επιθυμεί να «αναθεωρήσει» τη θέση της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, τότε «ποια είναι η νέα-επιθυμητή θέση την οποία ονειρεύεται η Τουρκία;»
Αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι πως «η νέα θέση την οποία επιθυμεί να καταλάβει η Τουρκία στη γεωπολιτική τάξη πραγμάτων είναι μία νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία» τότε ευλόγως θα πρέπει να ανατρέξουμε σε παλαιούς χάρτες της εποχής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να αναζητήσουμε την τότε τάξη πραγμάτων όσο αφορά το υπό εξέταση τρίγωνο Ισραήλ-Ελλάδας-Τουρκίας.

Όπως εύκολα μπορεί να μαντέψει ο αναγνώστης, οι δύο κορυφές του τριγώνου σε εκείνη την τάξη πραγμάτων, εκείνη την περίοδο, δεν υφίστανται ως κρατικές οντότητες: η Ελλάδα και το Ισραήλ.
Εμείς οι Έλληνες αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι φίλοι μας Ισραηλινοί το έχουν αντιληφθεί; Η θεωρία περί αναθεωρητισμού/αναθεωρητικών δυνάμεων δημιουργήθηκε την περίοδο του Μεσοπολέμου (1919-1929). Αν ανατρέξει κάποιος στους χάρτες εκείνης της περιόδου θα διαπιστώσει πως το Ισραήλ επίσης δεν υφίστανται τότε…

Πάνω στη θεωρία του αναθεωρητισμού στηρίχθηκε-αναπτύχθηκε ο Ναζισμός. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός πως αναφερθήκαμε σε παλαιότερο άρθρο μας στο γεγονός πως όταν ο Χίτλερ με το Ολοκαύτωμα αφάνιζε 6 εκατομμύρια Εβραίους οι Έλληνες αντιστεκόμαστε στο Ναζισμό. Την ίδια περίοδο που το Κράτος του Ισραήλ δεν υφίσταται.

Την ίδια περίοδο που οι Τούρκοι γίνονταν «σύμμαχοι» του Χίτλερ μέσω του Γερμανο-Τουρκικού Συμφώνου Μη Επίθεσης (Φιλίας) που υπεγράφη στις 18 Ιουνίου 1941. Ενός Συμφώνου Αναθεωρητισμού…




Συμπερασματικά: Η Τουρκία ίσως οφείλει εξηγήσεις όσο αφορά την αναθεωρητική της στάση στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων σε σχέση με την Κρατική υπόσταση του Ισραήλ…
Π.χ. το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι: η αναθεωρητική στάση του Ερντογάν περιλαμβάνει στα μελλοντικά του σχέδια την παρουσία ως κρατική-φυσική οντότητα του Κράτους του Ισραήλ;

Αυτό το ερώτημα ας έχουν στο μυαλό τους οι Ισραηλινοί…


πηγή 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top