Από το 2007 είχαν γίνει γνωστά στην αμερικανική κυβέρνηση τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Kρήτης, και η αποκάλυψη αυτή φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά πιθανότατα συνδέεται και με άλλες καταστροφές που γνώρισε από τότε η χώρα, όπως οι πυρκαγιές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2007 και οι ταραχές σε όλη την χώρα που ακολούθησαν τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη, τον Δεκέμβριο του 2008. Aυτά υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε σημερινή ανάρτηση το ''Defencenet''.
Το ''Defencenet'' επικαλείται το ''Stratfor'', το οποίο δίνει και μια άλλη διάσταση σε τηλεγράφημά του που είχε διαρρεύσει στα ''WikiLeaks'': "Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης από τις έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Οι άνθρωποι της Noble Energy είναι βέβαιοι για αυτό. Μιλήσαμε με τον επικεφαλής της εταιρείας"!
Ακολουθεί διαρροή μέρους των ερευνών σε διάφορα κλειστά συνέδρια από την δημόσια εταιρεία γεωλογικών ερευνών των ΗΠΑ (USGS) που πλέον χαρακτηρίζει την περιοχή ως ''gas giant'', δηλαδή ότι κρύβονται τεράστια πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και κάτω από αυτά πετρελαίου, νότια της Κρήτης.
Στην Αθήνα η κυβέρνηση Καραμανλή έχει έρθει τότε σε τρεις κρίσιμες συμφωνίες με την Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν, που δείχνουν ότι όλος αυτός ο πλούτος που θα μπορούσε να απεξαρτήσει εν μέρει την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, θα περιερχόταν και αυτός υπό τον έλεγχο της Μόσχας: South Stream, αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, προμήθεια τεθωρακισμένων μάχης ΒΜΡ-3HEL.
Και μία τέταρτη, κατ' αρχήν συμφωνία, για προστασία όλης αυτής της περιοχής με την προμήθεια αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών βλημάτων S-400 Triumf, που θα κάλυπταν μια περιοχή διαμέτρου 200+ χλμ. Εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος στην ανατολική Κρήτη "κλείδωνε" ακόμα και το Καστελόριζο. Μια κατ' αρχήν συμφωνία που ελάχιστοι γνώριζαν, όπως ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψας.
Αποτέλεσμα: Από τον Σεπτέμβριο του 2008 ξεσπά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Διαλύεται ο σκληρός ιστός της κυβέρνησης που μέχρι τότε έδειχνε πανίσχυρη: Tον Ιούνιο είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Siemens με τις δωροδοκίες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Τσουκάτος, Μαντέλης κλπ) και το ΠΑΣΟΚ να "γράφει" ιστορικά χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, με προέλαση του ΣΥΡΙΖΑ!
Η πρώτη προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν πέτυχε, καθώς το "άλογο" (ο Γιώργος Παπανδρέου) δεν τράβαγε με τίποτα. Αν δεν ερχόταν το Βατοπαίδι και τα Δεκεμβριανά, όλα θα ήταν διαφορετικά.
Τον Δεκέμβριο του 2008 τα πράγματα ήταν κρίσιμα, με τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ να παίζουν τον γνωστό ρόλο τους: Η διεθνής οικονομική κρίση είχε κτυπήσει "στην καρδιά" και την ελληνική οικονομία. Στα Δεκεμβριανά, η κατάλυση της έννομης τάξης και η αποδεδειγμένη εμπλοκή ξένων πρακτόρων στα επεισόδια ήταν η ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ από την Αθήνα που ήρθε στην δημοσιότατα από το ''WikiLeaks'' τα λέει όλα: "Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας"...
Δύο χρόνια μετά τη νίκη του 2007, ο Καραμανλής οδηγήθηκε σε εκλογές και πανηγυρική ήττα. Οι συμφωνίες με τους Ρώσους ακυρώθηκαν όλες.
Ο νέος πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 από τις Βρυξέλλες ότι ''...στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο''. Έξι μήνες μετά αρνείτο όλες τις προσφορές διμερούς δανειοδότησης της χώρας με όλες τις χώρες και κατέφευγε στο Μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Ακριβώς ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2010 έδινε εντολή να συσταθεί ο φορές που θα έδινε τις άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων.
Οι Ρώσοι είχαν "σβηστεί" από τον χάρτη, ο άνθρωπος των ΗΠΑ είχε αναριχηθεί στην εξουσία, η χώρα ήταν "δεμένη" χειροπόδαρα, ήταν ώρα για δουλειά: Να γίνουν γεωτρήσεις και να πάρουν κάποιοι τον πλούτο της χώρας.
Το ''Defencenet'' ολοκληρώνει την δική του οπτική και θεώρηση των εξελίξεων με μια ''μικρή λεπτομέρεια'', όπως χαρακτηριστικά γράφει: 2,5 χρόνια πέρασαν για να αποκαλυφθούν όλα αυτά. Γιατί έπρεπε να ακολουθήσουν άλλα δύο Μνημόνια.
πηγή
Δημοσίευση σχολίου