GuidePedia

0

"Η Τουρκία, από καιρό αγωνίζεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και αλλού, ενώ πάντοτε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε πρωτοβουλία για την ειρήνη". Aκούγεται περίεργο, ίσως και πικρό αστείο, ειπώθηκε όμως και μάλιστα στα σοβαρά. Και όχι από κάποιον τυχαίο, αλλά τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπουλέντ Αρίντς (Bülent Arinç), κατά τη διάρκεια του έβδομου Διεθνούς Συνεδρίου Ατατούρκ, που έλαβε χώρα (όχι τυχαία) στα Σκόπια...
Στα Σκόπια που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε ανθελληνικό παραλήρημα και εθνικιστικό πυρετό, με την ''μακεδονοπληξία'' να έχει προσβάλλει με βαριά μορφή το καθεστώς Γκρουέφσκι.
Ο Αρίντς πρόσθεσε ότι η Τουρκία άσκησε μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων σε ζητήματα στον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν (αυτό αφήνεται στην κρίση του αναγνώστη...). Ταυτόχρονα, ο Αρίντς θύμισε την καλοσύνη της Άγκυρας και τον αγώνα που δίνει η Τουρκία να καθιερωθεί ως ''νονός'' των Σκοπίων: "Ήμασταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε την Μακεδονία. Συνεχίζουμε να βοηθούμε την Μακεδονία σε κάθε τομέα, υπάρχουν βαθιά ριζωμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας''.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, παραπέμποντας έμμεσα στην ''κακιά'' Ελλάδα κσι στο Βουκουρέστι, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή μπλόκαρε την ένταξη της FYROM στη συμμαχία.
Οι σκοπιανοί αξιωματούχοι μίλησαν στο συνέδριο με θέρμη για τον Ατατούρκ, εξήραν το πόσο σπουδαίος μεταρρυθμιστής ηγέτης ήταν και τόνισαν πως εκείνος ίδρυσε τη σύγχρονη τουρκική Δημοκρατία, έπειτα από τον ''Πόλεμο της Ανεξαρτησίας'', εννοώντας προφανώς τα μεταξύ της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και του ολοκαυτώματος στη Σμύρνη.
Στο έβδομο συνέδριο Κεμάλ Ατατούρκ, παρευρέθηκαν πάνω από 200 ακαδημαϊκοί, διεθνολόγοι, ιστορικοί κτλ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της FYROM, εξυπηρετήθηκαν δε κατά τον καλύτερο τρόπο τα φιλειρηνικά κηρύγματα και οι διεθνείς σχέσεις της Άγκυρας, η οποία σε πλήρη διαστροφή της σκληρής πραγματικότητας, αυτοσυστήνεται ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή. Την ώρα που τυχαίνει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο...
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top