GuidePedia

0
souleimanie

Ύπνο βαθύ, φαίνεται ότι κοιμάται η ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά στην προστασία των εθνικών δικαίων της χώρας μας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τα κεκτημένα, καθώς καθημερινά, οι γειτονικές χώρες αναβαθμίζουν τις διεκδικήσεις τους εις βάρος της Ελλάδος.
Σε καθημερινή βάση πλέον, Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία θέτουν ζητήματα που μακροπρόθεσμα δυναμιτίζουν τα θεμέλια της σταθερότητας στα ευρύτερα Βαλκάνια.

Στα σχολικά τους βιβλία οι Αλβανοί ζητούν μέχρι και την Πρέβεζα... Τα Σκόπια φαίνεται ότι κερδίζουν την σχεδόν 20ετή μάχη για το όνομα και πλέον διεκδικούν “αποζημιώσεις” και διάφορα περιουσιακά ζητήματα.
Στην Θράκη, το τουρκικό προξενείο, κάνει ό,τι θέλει με τελευταίο κρούσμα τους “ανεξάρτητους” - ελεγχόμενους από το προξενείο, αμιγώς τουρκόφρονες συνδυασμούς.
Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό.
Πρόσφατα είχαμε κρούσμα “διεκδικήσεων” και στα Δωδεκάνησα, όπως έγινε γνωστό, από ερώτηση που έκανε ο καλά πληροφορημένος βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, μαζί με τον Θάνο Πλεύρη.
Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, ευρεία δημοσιότητα έλαβε στον τοπικό τύπο της Ρόδου το αίτημα που ο σύλλογος μουσουλμάνων “Αδελφοσύνη”, υπέβαλε στο Βακούφ και στην 4η εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, να ανοίξει το τέμενος Σουλεϊμανιέ, (πλατεία Ωρολογίου), για τους πιστούς που ήθελαν να εορτάσουν το “Ραμαζάν Μπαϊράμ”, με το επιχείρημα, ότι το τέμενος “Ιμπαρήμ Πασά” δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλους τους ενδιαφερομένους.
Επιπρόσθετα, ο εν λόγω σύλλογος απειλούσε εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι αν δεν ελάμβανε απάντηση, θα προχωρούσε σε “ειρηνική διαμαρτυρία” την ημέρα του εορτασμού του Ραμαζάν Μπαϊράμ, έξω από το τέμενος.
Συγκρατεί την προσοχή, ότι οι μουσουλμάνοι, πράγματι εισήλθαν στο τέμενος για να εορτάσουν το Μπαϊράμ.
Στο πλαίσιο αυτό, έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι, την ίδια χρονική περίοδο, το τούρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, θέτει πλέον και επίσημα ζήτημα “τουρκικής μειονότητας” σε Ρόδο και Κω, προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς, ότι η εκεί “τουρκική κοινότητα” αντιμετωπίζει δυσκολίες στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων της κλπ.
Εξ'  αυτού εγείρονται κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα. Πώς ακριβώς συνδέεται ο συγκεκριμένος σύλλογος με το τουρκικό προξενείο Ρόδου;
Και πώς ακριβώς ένα ζήτημα διεκδίκησης ενός συγκεκριμένου χώρου, για μία εκδήλωση, γίνεται θέμα “τουρκικής μειονότητας”, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών;
Εντύπωση προξενεί και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το εν λόγω αίτημα. Είναι προφανές ότι κάποιοι άνθρωποι θέλουν να δημιουργήσουν μειονοτικό ζήτημα στα Δωδεκάνησα, και αργά ή γρήγορα, να το συνδέσουν με περιοχές όπως αυτή της Θράκης.
Ενώ κανονικά, στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμός, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε νωθρότητα, στο πλαίσιο της “ελληνοτουρκικής φιλίας”.
Επιπρόσθετα, οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ ερώτησαν τους αρμόδιους υπουργούς, εάν τελικά δόθηκε η άδεια για να ανοίξει το συγκεκριμένο τέμενος.
Εάν δεν δόθηκε και τελικά οι μουσουλμάνοι εισήλθαν σε αυτό, πώς αντιμετωπίστηκε το ζήτημα από τις αστυνομικές αρχές!
Φαίνεται ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιου είδους πράξεις, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν “κεκτημένα” που θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την πατρίδα μας!
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top