GuidePedia

0
Προς παραπομπή οκτώ πρώην στελεχών κυβερνήσεων, τεσσάρων από το ΠΑΣΟΚ για το διάστημα 1996 – 2004 και τεσσάρων από τη ΝΔ για το διάστημα μετά το 2004, φαίνεται να οδηγείται η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.
Όλα τα κόμματα μάλιστα φαίνεται να συμφωνούν σε αυτή την περίπτωση ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για την διερεύνηση της διάπραξης τυχόν ποινικών αδικημάτων,
μετά τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα άλλα στοιχεία που πρόεκυψαν σχετικά με τις κινήσεις λογαριασμών ακόμη και συγγενικών προσώπων των συγκεκριμένων πολιτικών σε επίμαχες περιόδους.

Όπως συμβαίνει για πρώην υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης για παράδειγμα, ο οποίος όμως αρνείται κατηγορηματικά ότι σχετίζεται η κίνηση των λογαριασμών με έκνομες πράξεις.

Αλλά και για άλλους πρώην υπουργούς των δύο μεγάλων κομμάτων η εξεταστική επιτροπή φέρεται να έχει στα χέρια της στοιχεία για «ύποπτες» κινήσεις λογαριασμών την περίοδο της σύναψης συμβάσεων με την Siemens, παρά ακόμη και τις αρνητικές εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών και συμβουλίων.

Ο πρωθυπουργός πάντως έστειλε το δικό του μήνυμα σχετικά με τις εξελίξεις με την εισήγησή του σήμερα στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο. «Πέρα από τα θεσμικά υπάρχει και το μεγάλο θέμα για το κοινό περί Δικαίου αίσθημα.

Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί και θα αποδειχθεί ότι υπάρχει καθώς ο ελληνικός λαός θα βλέπει ότι δικαιοσύνη υπάρχει μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες… » τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΝΔ κ. Γ. Βουλγαράκης. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις στην Ελλάδα από άλλες χώρες για την υπογραφή της σύμβασης του C4I υπό την απειλή ακόμη ότι δεν θα διεξάγονταν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συναντήθηκε 18 φορές με τον Μ. Χριστοφοράκο, όπως φέρεται να συνέβη με βάση το ημερολόγιο του πρώην στελέχους της Siemens και σχετικά e-mail και υποστήριξε ότι συναντήθηκε δύο φορές μόνο μαζί του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ενδιαφέρον είχε και ο διάλογος του Γ. Βουλγαράκη με τον Δ.Παπαδημούλη, μετά από ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον λόγο που ανέθεσε στην εταιρεία το έργο των «ηλεκτρονικών ξεναγών».

Ο κ. Βουλγαράκης απάντησε ότι ήταν όλα νόμιμα αλλά σε νέα ερώτηση του κ. Παπαδημούλη εάν επιμένει στη δήλωσή του πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό απάντησε: «εάν γίνονταν όλα νόμιμα δεν θα είχαμε φθάσει έως εδώ. Το τι είναι ηθικό είναι υποκειμενικό θέμα…».

Κατηγορηματικά διαψεύδει πάντως ο πρώην «ταμίας» του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τσουκάτος τις φήμες ότι εμπλέκεται και αυτός σε «ύποπτες» κινήσεις λογαριασμών. Ο κ. Τσουκάτος ανακοίνωσε επίσης ότι θα χορηγήσει ανέκκλητο πληρεξούσιο στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο προκειμένου να προβεί στο άνοιγμα λογαριασμών του και να αποδειχθεί η αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top