Κινεζικά βομβαρδιστικά H-6J φαίνονται να εκτοξεύουν φονικούς πυραύλους YJ-12 κατά αμερικανικής ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρου, πραγματικά διαλύοντάς της
Πάταγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ένα νέο βίντεο που δείχνει μία προσομοιωμένη κινεζική αεροπορική επίθεση έναντι μίας αμερικανικής ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρου σε ανοιχτό θαλάσσιο περιβάλλον. Όπως φαίνεται η προσομοίωση δημιουργήθηκε μέσω του λογισμικού DCS.
Πώς θα Επιτίθονταν οι Κινέζοι Μία Αμερικανική Ομάδα Αεροπλανοφόρου;
Όπως και να δημιουργήθηκε το βίντεο το αποτέλεσμα μοιάζει αρκετά ρεαλιστικό. Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία φαίνονται να σχηματίζουν μία ομάδα κρούσης, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή και στην πραγματικότητα. Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα δεν πλέουν ποτέ μόνα τους, αντίθετα συνοδεύονται από διάφορα πολεμικά και υποστηρικτικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών, καταδρομικών και φυσικά υποβρυχίων.
Το βίντεο, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν δημιουργήθηκε από Κινέζους ειδικούς, δείχνει τουλάχιστον 6 κινεζικά βομβαρδιστικά τύπου Xian H-6J να πετούν με κατεύθυνση την ομάδα των αμερικανικών πλοίων. Μόλις φτάσουν στην κατάλληλη απόσταση από τον στολίσκο της Ουάσιγκτον φαίνονται πως εκτοξεύουν ομοβροντία αντιπλοϊκών πυραύλων YJ-12, οι οποίοι και πλήττουν τους στόχους τους με επιτυχία.
Το αποτέλεσμα της σύντομης μάχης είναι νίκη για το Πεκίνο, ωστόσο στην πραγματικότητα οι Κινέζοι μάλλον θα δυσκολεύονταν λίγο περισσότερο. Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά διαθέτουν αντιαεροπορικά συστήματα, όπως το ξακουστό σύστημα AEGIS, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για να προστατεύει τις ομάδες κρούσεις από εισερχόμενους αντιπλοϊκούς πυραύλους. Όπως προαναφέραμε, ίσως το βίντεο δημιουργήθηκε από Κινέζους για σκοπούς προπαγάνδας.
Όπως και να έχει, ας εστιάσουμε στο σημαντικό κομμάτι του βίντεο, δηλαδή στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι. Είναι πράγματι τα βομβαρδιστικά Xian H-6J και οι πύραυλοι YJ-12 ικανοί να διαλύσουν μία αμερικανική ομάδα κρούσης;
Ας ξεκινήσουμε με το βομβαρδιστικό H-6J, το οποίο αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού δικινητήριου βομβαρδιστικού H-6 που είναι ουσιαστικά πανομοιότυπο με το σοβιετικό Tupolev Tu-16. Το H-6 και οι εκδόσεις του παραμένουν από το 1969 μέχρι και σήμερα τα κύρια βομβαρδιστικά της Κίνας. Η έκδοση H-6J χρησιμοποιείται από το κινεζικό πολεμικό ναυτικό και διαθέτει τροποποιήσεις που της επιτρέπουν να μεταφέρει βαρύτερο φορτίο σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία έκδοση που σχεδιάστηκε ειδικά για να πλήττει αμερικανικές ομάδες κρούσεις αεροπλανοφόρων.
Ο κινεζικός αντιπλοϊκός πύραυλος YJ-12 από την άλλη είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος κρουζ, ο οποίος μοιάζει με μία επιμηκυμένη εκδοχή του ρωσικού πυραύλου κρουζ Kh-31. Μπορεί να μεταφέρει κεφαλή μέγιστου βάρους 500 κιλών, ενώ τέθηκε σε λειτουργία το 2011. Το μέγιστο βεληνεκές πυρός του φτάνει τα 400 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να πετάξει με έως και 4 μαχ.
Ο συνδυασμός H-6J με YJ-12 είναι συμπερασματικά φονικός. Μόνο στην πράξη βέβαια μπορεί να αποδειχθεί εάν είναι αρκετά φονικός για βυθίσει μία αμερικανική ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου.
πηγή
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Δημοσίευση σχολίου