365 εκατομμύρια Χριστιανοί είναι υπό διωγμό παγκοσμίως ή γίνονται δέκτες διακρίσεων εξαιτίας της πίστης τους.
Όλοι στη Δύση μιλάνε για διωγμούς των μουσουλμάνων, των μειονοτήτων και οποιωνδήποτε άλλων, εκτός από τους Χριστιανούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gatestone Institute οι Χριστιανοί διώκονται σε τουλάχιστον 50 χώρες. Οι χειρότεροι διωγμοί γίνονται στις παρακάτω χώρες:1. Βόρειος Κορέα 2. Σομαλία 3. Λιβύη 4. Ερυθραία 5. Υεμένη 6. Νιγηρία 7. Πακιστάν 8. Σουδάν 9. Ιράν 10. Αφγανιστάν 11. Ινδία 12. Συρία 13. Σαουδική Αραβία 14. Μάλι 15. Αλγερία.
Στα χειρότερες Μουσουλμανικές χώρες, ο Χριστιανισμός βρίσκεται υπό διωγμό εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι δεν έχουν μείνει και πολλοί για να διωχθούν. Αυτοί που διώκονται πλέον είναι όσοι γίνονται Χριστιανοί από Μουσουλμάνοι, κάτι που σύμφωνα με το ακραίο Ισλάμ τιμωρείται με θάνατο.
Ένας δημοφιλής Σουνίτης Ιμάμης, ο Yusuf al-Qaradawi, δήλωσε ότι εάν δεν υπήρχε ο νόμος της αποστασίας για όσους απαρνούνται το Ισλάμ, που τιμωρεί με θάνατο τον αποστάτη, το Ισλάμ θα είχε εξαφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια.
Στο Αφγανιστάν, όταν οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία, είπαν ότι θα αναγνωρίσουν περισσότερες ελευθερίες από ότι στο παρελθόν. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Εάν ανακαλυφθούν Χριστιανοί, το πιο πιθανό είναι να εκτελεστούν ή να συλληφθούν και να βασανιστούν για να αποκαλύψουν ονόματα και άλλων Χριστιανών.
Το 2023, 4.998 Χριστιανοί παγκοσμίως (13 ημερησίως) δολοφονούνταν εξαιτίας της πίστης τους. Επιπλέον 4.125 Χριστιανοί συνελήφθησαν παρανόμως και 14.766 εκκλησίες και άλλα Χριστιανικά ιδρύματα δέχτηκαν επιθέσεις.
Έτσι υπολογίζεται ότι 365 εκατομμύρια Χριστιανοί παγκοσμίως υποφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εξαιτίας της πίστης τους. Έτσι, 1 στους 7 Χριστιανούς παγκοσμίως (14%) διώκεται. Στην Αφρική το ποσοστό φτάνει στο 20% και στην Ασία αγγίζει το 40%.
Τα προαναφερθέντα δημοσιεύτηκαν στην έκθεση του World Watch List 2024. Κάθε χρόνο στην έκθεση περιλαμβάνεται λίστα με τις 50 χώρες όπου διώκονται περισσότερο οι Χριστιανοί.
πηγή
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Δημοσίευση σχολίου