GuidePedia

0

Πιστεύουν στην Αθήνα στην ελληνοτουρκική φιλία;  

Μετρήθηκαν πραγματικοί χρόνοι αντίδρασης των τουρκικών αποβατικών δυνάμεων και υλοποιήθηκαν διάφορα επιθετικά σενάρια

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας (MSB) μοιράστηκε τις εικόνες από την άσκηση με πραγματικά πυρά, η οποία ήταν επιχειρησιακή προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά των ακτών του κόλπου της Σμύρνης και του  Ακσάζ. 

Η άσκηση με πραγματικά πυρά της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με έδρα την Σμύρνη στα ανοικτά των ακτών του Κόλπου της Σμύρνης και του Ακσάζ κοινοποιήθηκαν στον λογαριασμό X στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB).
Στην όλη διαδικασία έλαβε μέρος το μεγάλο αποβατικό TCG SANCAKTAR και άλλα αποβατικά πλοία τα οποία αποβίβασαν τους πεζοναύτες μαζί με ΤΟΜΑ στην εχθρική ακτή.

Ο τόπος και ειδικά ο χρόνος της “ασκήσεως” των τουρκικών δυνάμεων προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά, για τις μελλοντικές προθέσεις της Άγκυρας, τόσο στα νησιά μας, όσο και στην ανακοίνωση για εξορύξεις Νοτίως της Κρήτης.

Η επαναφορά της έντασης ή όχι στα Ελληνοτουρκικά είναι ένα ερώτημα που απαιτεί απάντηση, αφού οι Τούρκοι έχουν δική τους ατζέντα, και παρά την υπογραφή του Συμφώνου των Αθηνών, δεν έχουν κάνει βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις τους σε Αιγαίο και Κύπρο.

Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι κατά της Ελλάδος αφού άλλα λένε και άλλα πράττουν

Ο ναύσταθμος Ακσάζ είναι βάση του τουρκικού ναυτικού στη νοτιοανατολική ακτή του Αιγαίου Πελάγους στη Μαρμαρίδα, στα Μούγλα. Εκτός από τα στρατιωτικά κτίρια, η βάση στεγάζει στρατόπεδα και κοινόχρηστους χώρους που εκτείνονται σε έκταση 32 στρεμμάτων. Έξι ελικόπτερα βρίσκονται επίσης στο Ακσάζ.

Η τουρκική Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι η πλέον εξειδικευμένη και επίλεκτη δύναμη της Τουρκίας, η οποία ικανή να διεξάγει αποτελεσματικές επιχειρήσεις στη θάλασσα και στην ξηρά. Η Ταξιαρχία που συγκροτείται με ειδικό επίλεκτο προσωπικό συμμετέχει σήμερα σε πολλές επιχειρήσεις στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Το κύριο καθήκον της Αμφίβιας Ταξιαρχίας στον πόλεμο είναι να φτάσει στο εχθρικό έδαφος από τη θάλασσα και να καταλάβει την ακτή. Καταλαμβάνοντας την ακτή, η μονάδα διασφαλίζει ότι τα στρατεύματα που έρχονται από πίσω μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή με ασφάλεια.

Μια σαφέστατη ένδειξη για την πορεία των Ελληνοτουρκικών αποτελεί η συνεχής ένταξη νέων οπλικών συστημάτων, μέσων και πυρομαχικών στο οπλοστάσιο των ΤΕΔ, από την τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία έχει εντείνει τις προσπάθειές της, αλλά και οι συνδεδιασμένες αποβατικές και αεροκίνητες ασκήσεις Σχηματισμών της Στρατιάς Αιγαίου που συνεχίζονται ακόμη και τώρα.

άντως για να μην ονειροβατούν ορισμένοι, είναι δεδομένο ότι η Τουρκία συνεχίζει αφειδώς την ένταξη νέων οπλικών συστημάτων, μέσων και πυρομαχικών στο οπλοστάσιο των ΤΕΔ, από την αμυντική της βιομηχανία, η οποία έχει εντείνει τις προσπάθειές της, αλλά και εκτελεί συνδεδιασμένες αποβατικές και αεροκίνητες ασκήσεις Σχηματισμών της Στρατιάς Αιγαίου με στόχο την κατάληψη των νησιών μας στο Αιγαίο.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top