GuidePedia

0


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κοινοπραξίας Eurofighter Typhoon, Giancarlo Mezzanatto, επικεντρώνεται στρατηγικά στην προώθηση των πωλήσεων μαχητικών Typhoon, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του κερδοφόρου δυναμικού της αγοράς στη Μέση Ανατολή. Ως απάντηση στις δυναμικές παγκόσμιες γεωπολιτικές αλλαγές που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Mezzanatto υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία του Typhoon στην ευρωπαϊκή άμυνα. Ο ίδιος διατυπώνει ένα όραμα για τη διατήρηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του Typhoon για άλλα 30 έως 40 χρόνια, προσαρμοζόμενος σε νέα σενάρια μάχης και διασφαλίζοντας πλήρη διαλειτουργικότητα με άλλα μέσα του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα φέτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Michael Schoellhorn, αναγνώρισε την έλλειψη παραγγελιών, συμπεριλαμβανομένου του Eurofighter Typhoon. Παρά την ώθηση των συμμάχων του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν την παραγωγή, η Airbus εξακολουθεί να αναμένει πρόσθετες παραγγελίες για να διευκολύνει την αύξηση της παραγωγής. Ο Schoellhorn ανέφερε, “Προς το παρόν, δεν έχουμε παραγγελίες. Περιμένουμε εντολές για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τις γραμμές σε λειτουργία” για συστήματα όπως το Eurofighter ή το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος A400″.

Οι στρατηγικές προτεραιότητες του Mezzanatto περιλαμβάνουν την παράδοση ενός 10ετούς Σχεδίου Δυνατοτήτων, τη διαμόρφωση του μέλλοντος του Typhoon για διαρκή επιχειρησιακή συνάφεια, την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης και την ενεργή υποστήριξη νέων εκστρατειών για την πώληση πρόσθετων αεροσκαφών. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν όχι μόνο στην εκπλήρωση της αποστολής του Eurofighter για την παροχή επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων, αλλά και στη διατήρηση του βιομηχανικού οράματος του προγράμματος Eurofighter. Τον Ιούνιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος συζήτησε πιθανές πωλήσεις στην Ισπανία και την Πολωνία. Η εταιρεία ετοιμάζεται τώρα να επωφεληθεί από νέες πωλήσεις και να εξασφαλίσει πρόσθετες παραγγελίες για τα αεροσκάφη, στοχεύοντας στην πώληση 150 έως 200 Α/Φ τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Σαουδική Αραβία ήθελε να αγοράσει 54 αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, αλλά η απαγόρευση πώληση όπλων της Γερμανίας στη χώρα λόγω της συμμετοχής της στον πόλεμο της Υεμένης απέτρεψε την πώληση. Στην τελευταία του συνέντευξη, ο Mezzanatto τόνισε τη συνεργασία με την εφοδιαστική αλυσίδα για να διασφαλίσει την ετοιμότητα για ανάπτυξη πλατφόρμας και νέες παραγγελίες παραγωγής. «Ενισχύουμε επίσης τη συνεργασία με ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι προμηθευτές είναι έτοιμοι να διατηρήσουν την ανάπτυξη της πλατφόρμας και τις νέες παραγγελίες παραγωγής», είπε.

Αναγνώρισε την πιθανή έλλειψη ειδικευμένων πόρων σε κρίσιμους κλάδους όπως η αεροηλεκτρονική, η HMI και η ενοποίηση όπλων. Το Typhoon, που χαιρετίστηκε ως η πιο προηγμένη ευρωπαϊκή πλατφόρμα και έχει επιδείξει τις δυνατότητές του τόσο σε ρόλους αέρος-αέρος όσο και σε ρόλους αέρος-εδάφους. Οι μελλοντικές εξελίξεις περιλαμβάνουν ισχυρότερους αισθητήρες με δυνατότητες ηλεκτρονικής επίθεσης και βελτιώσεις στο σύστημα DASS για βελτιωμένη ικανότητα επιβίωσης σε απειλητικά σενάρια. Το Long Term Evolution of Typhoon θα εκμεταλλευτεί τις αυξημένες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων και η εξέλιξη του πιλοτηρίου και του κράνους Striker II, που έχει ήδη συμφωνηθεί, θα παρέχει στους πιλότους νέες τεχνολογίες απεικόνισης και βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης.

Ο Mezzanatto προσδιορίζει τη Μέση Ανατολή ως βασική αγορά, επικαλούμενος πραγματικές ευκαιρίες για την ενίσχυση της παρουσίας του Eurofighter. Περίπου το 20% των σημερινών παραγγελιών Eurofighter προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Κατάρ και του Ομάν, καθιστώντας τα όχι μόνο σημαντικούς πελάτες αλλά και συνεισφέροντες στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του προγράμματος.

Θα είναι η Τουρκία ο επόμενος πελάτης του Eurofighter Typhoon;

Η Τουρκία έχει περιγράψει τις προθέσεις της να αποκτήσει 40 πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, με σχέδια να τα προμηθευτεί από την Βρετανία. Η προμήθεια στοχεύει στην ενίσχυση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σήμερα διαθέτει αεροσκάφη F-16 και F-4. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler είπε στο κοινοβούλιο στις 16 Νοεμβρίου: “Θέλουμε να αγοράσουμε το Eurofighter. Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό αεροσκάφος. Αυτά τα αεροσκάφη σχετίζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία.”

Ο Γκιουλέρ είναι βέβαιος ότι η Τουρκία θα λάβει θετικές αντιδράσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία και γίνονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το θέμα με τη Γερμανία. «Εάν επιλυθεί, στοχεύουμε να προχωρήσουμε στην αγορά 40 αεροσκαφών Eurofighter». Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δήλωσή του την Κυριακή, διευκρίνισε ότι η πιθανή απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter δεν συζητήθηκε κατά τις πρόσφατες συνομιλίες με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σουλτς. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα ενδέχεται να διερευνήσει ενδιαφέρον για εναλλακτικές επιλογές αεροσκαφών.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top