Λυκοκάπης Γιώργος
Αλήθεια, ποιο είναι το “θλιβερό” στην υπόθεση Φουρθιώτη; Στο ότι ένας πρώην πρωθυπουργός αξιοποιεί ως «πολιτικό επιχείρημα την trash TV και υπόδικο εκπρόσωπο της» (όπως υποστήριξε γνωστός δημοσιογράφος), ή το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην Βουλή «να καλύπτει Φουρθιώτηδες», όπως υποστήριξε με ανάρτησή του ο Κύρτσος;
Αλήθεια, ποιος ευθύνεται που φτάσαμε να βλέπουμε ένα σίριαλ, με την προαναγγελία μηνυμάτων-συνομιλιών (και ποιος ξέρει τι άλλο) ενός υπόδικου τηλεπαρουσιαστή της trash tv με σειρά κυβερνητικών στελεχών; Σίγουρα, όχι όσοι δυσφορούν γι’ αυτές τις ανάρμοστες σχέσεις που αποδεικνύεται ότι είναι μάλλον ο κανόνας παρά η εξαίρεση. Κι αν δεν ήταν τα social media όλη αυτή η υπόθεση θα είχε “θαφτεί” από τα συστημικά ΜΜΕ, παρόλο που είναι πολύ “σέξι” από την άποψη της τηλεθέασης.
Από όταν έγινε για πρώτη φορά γνωστή η σκοτεινή σχέση του (υπόδικου πλέον) τηλεπαρουσιαστή με το Μαξίμου, το ζήτημα έχει κρατηθεί χαμηλά από τα συστημικά ΜΜΕ. Το ίδιο βλέπουμε και τώρα που ο Φουρθιώτης ξεκίνησε να δημοσιεύει σειρά μηνυμάτων με κορυφαίους υπουργούς.
Θυμίζουμε πως οι “σκοτεινές μπίζνες” του Φουρθιώτη είχαν έρθει αρχικά στο προσκήνιο έπειτα από τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Βρούτση. Σε δηλώσεις του στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα “Documento”, τον περασμένο Απρίλιο, είχε περιγράψει πως είχε έρθει (ως υπουργός Εργασίας) αντιμέτωπος με τον μαινόμενο τηλεπαρουσιαστή και τους μπράβους του, οι οποίοι είχαν μπουκάρει στο υπουργικό γραφείο του!
Ο Γιάννης Βρούτσης είχε ισχυριστεί πως είχε εμποδίσει τον Μένιο Φουρθιώτη να εισπράξει χρήματα από το πρόγραμμα “Συνεργασία”, μέσω μιας φάμπρικας πλασματικών μισθών που είχε στήσει, γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή του παρουσιαστή. Την ίδια στιγμή, είχε γίνει γνωστή η σκανδαλώδης αστυνομική προστασία που είχε ο Φουρθιώτης. Τελικώς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφαίρεσε τη φρουρά του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή, όταν το θέμα έλαβε διαστάσεις και δεν μπορούσε πλέον να υποβαθμιστεί. Για την ιστορία, ας αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Βρούτσης απομακρύνθηκε από το υπουργείο Εργασίας, στον αμέσως επόμενο ανασχηματισμό.
Φουρθιώτης και “επιτελικό κράτος”
Επομένως, όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι στα όρια παραίτησης επειδή παρευρέθηκε σε “κορονοπάρτι” με συνεργάτες του εν μέσω lockdown, απολογούμενος το αν αυτοί φορούσαν κοστούμια (οπότε είχαν παρευρεθεί σε γεύμα εργασίας) ή αν είχαν “χαλαρή” ενδυμασία (οπότε μαζεύτηκαν για “γλεντάκι”) προφανώς και αποτελούν ζήτημα οι οικειότητες ενός υπόδικου με το Μέγαρο Μαξίμου και δη τον αρχιτέκτονα του “επιτελικού κράτους” κ. Γιώργο Γεραπετρίτη. Υπενθυμίζουμε πως στο παρελθόν έχουν παραιτηθεί υπουργοί για πιο ήσσονος σημασίας ζητήματα, όπως την μεταγραφή του παιδιού τους σε πανεπιστήμιο.
Γιατί προφανώς “επιτελικό κράτος” δεν σημαίνει το κλασικό “ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε”, ή αλλιώς τις “γερές πλάτες”, όπως αυτές που ισχυρίζονταν πως διέθετε ο (επίσης υπόδικος για μία σειρά σκοτεινών υποθέσεων) καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, που συνέχιζε να διδάσκει σαν μην συμβαίνει τίποτα, την στιγμή που το υπουργείο Παιδείας ήταν προ πολλού ενήμερο για τις ποινικές του υποθέσεις.
Αυτές προφανώς ήταν αυτές οι “πλάτες” που έκαναν τον Φουρθιώτη να αποκτήσει το θράσος να μπουκάρει σε υπουργεία, φτάνοντας να μισθώσει μέχρι και ποινικούς για να “στήσει” τρομοκρατικές επιθέσεις έξω από το σπίτι του, προκειμένου να μην στερηθεί την αστυνομική του φρουρά (την υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε). Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα ο τηλεπαρουσιαστής είχε ευνοϊκή μεταχείριση στις φυλακές, δημοσιεύματα τα οποία η πρώην Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής είχε χαρακτηρίσει «συκοφαντικά»…
Δημοσίευση σχολίου