GuidePedia

0


Ιωάννης Χάρχαρης
Φέρεται να ανέβηκε προκλητικά στους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία με το αξιόπιστο MiG-29 του και να εξαπέλυσε μια επίθεση μόνος του εναντίον των επιδρομών της Ρωσικής Αεροπορίας


Κανείς δεν ξέρει το όνομά του, αλλά είναι ήδη ένας θρύλος, τουλάχιστον στο διαδίκτυο. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκε προκλητικά στους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία με το αξιόπιστο MiG-29 του και εξαπέλυσε μια επίθεση μόνος του εναντίον των επιδρομών της Ρωσικής Αεροπορίας,

Σύμφωνα με το Twitter , ο μυστηριώδης μέγα-άσσος που τώρα ονομάζεται «Το φάντασμα του Κιέβου» κατέρριψε μόνος του «έξι ρωσικά αεροσκάφη», για να αποκτήσει το καθεστώς του άσσου της ημέρας! Σύμφωνα με ισχυρισμούς του Διαδικτύου, το Ghost of Kiev έκανε έξι εκτοξεύσεις αέρος-αέρος με τουλάχιστον δύο ρωσικά Sukhoi Su-35, ένα ρωσικό Su-27 Flanker, ένα ρωσικό MiG-29 και δύο ρωσικά αεροσκάφη επίθεσης Su-25. φέρεται να έχουν «καταρριφθεί». Και εξακολουθεί να παλεύει, τουλάχιστον σύμφωνα με το διαδίκτυο.

Ο θρύλος του «Φαντάσματος του Κιέβου», είναι σχεδόν σίγουρα ένα παράδειγμα παράξενων παραμορφώσεων και χειρισμών γεγονότων ή... σχεδόν γεγονότων, που ενισχύονται κατά τη διάρκεια του χάους του πολέμου, ειδικά ενός νέου πολέμου κατά τις ώρες λειτουργίας.

Αυτοί οι θρύλοι έχουν μερικές φορές, τουλάχιστον, κάποια βάση στην πραγματικότητα, αλλά καθώς ταξιδεύουν μέσα από γλωσσικά εμπόδια και διασχίζουν τα σύνορα με την ταχύτητα του φωτός μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωραιοποιούνται, αναμεταδίδονται και αναμεταδίδονται ως «ειδήσεις».

Μπορεί να υπήρξαν ουκρανικές νίκες αέρος-αέρος την πρώτη ημέρα του πολέμου. Μπορεί να ήταν ακόμη έξι συνολικά, ή κάποιος άλλος αριθμός. Αλλά η πιθανότητα έξι από αυτές τις υποτιθέμενες εναέριες νίκες να ανήκουν σε έναν μοναδικό, γενναίο «άσο της ημέρας» είναι μακρινή.

Ενώ όλα αυτά εκτυλίσσονταν, ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία έκλεισε για την εμπορική εναέρια κυκλοφορία για προφανείς λόγους ασφαλείας καθώς ξέσπασε η σύγκρουση. Οι εφαρμογές παρακολούθησης πτήσεων έδειξαν έναν τεράστιο, άδειο εναέριο χώρο πάνω από την Ουκρανία με εμφανή έλλειψη εμπορικής εναέριας κυκλοφορίας, πιθανώς για να δημιουργηθεί χώρος στο «Ghost of Kyiv» να συνεχίσει να ρίχνει ρωσικά αεροσκάφη φαινομενικά κατά βούληση.

Την ίδια στιγμή που ο νέος μας ήρωας, το θρυλικό πλέον «Φάντασμα του Κιέβου», φέρεται να έριχνε ρωσικά αεροσκάφη σαν μύγες, το Διαδίκτυο ήταν γεμάτο ανησυχία για το «Κοσάκ της Ουκρανίας», το τεράστιο Antonov An-225 Mriya (αναφορά ΝΑΤΟ όνομα "Kossak") μέγα αεροσκάφος, το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει επιζήσει στη γη.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίστηκαν ότι το μοναδικό επιχειρησιακό An-225 Mriya είχε «καταστραφεί» κατά τη διάρκεια μάχης για το αεροδρόμιο Antonov, που ονομάζεται επίσης «Hostomel» ή «Gostomel».

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν tweets και δημοσιεύσεις, που υποδηλώνουν ότι το αεροσκάφος είχε επιβιώσει ανέπαφο από την αρχική μάχη του αεροδρομίου Antonov. Μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης, υποστήριξε ότι οι Ρώσοι είχαν «αιχμαλωτίσει το An-225», το οποίο θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι αρχικά ανήκε στους Ρώσους ούτως ή άλλως, και, στην πραγματικότητα, «ανακαταλήφθηκε» από τους Ρώσους από τους Ουκρανούς… αλλά από τότε έχουν εμφανιστεί περισσότερες αναφορές που υποδηλώνουν το An-225 για άλλη μια φορά «καταλήφθηκε» ή «ξανασυλληφθεί» («ξανακαταλήφθηκε»;) πίσω από τους Ουκρανούς. Το μόνο που είναι απολύτως βέβαιο για το An-225 από αυτήν την ώρα, είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.



Και τέλος, για να προσθέσουμε στην «ομίχλη του πολέμου» καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται πιο σοβαρή, πολυάριθμα βίντεο και φωτογραφίες έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ακόμη και σε κάποια υποτιθέμενα «αξιόπιστα» ειδησεογραφικά μέσα) που χρησιμοποιούν εικόνες από προηγούμενες, άσχετες συγκρούσεις, που ισχυρίζεται ότι είναι από την τρέχουσα σύγκρουση.

Αυτές οι παλιές εικόνες έχουν δημιουργήσει σύγχυση σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Ορισμένες εικόνες μπορεί ακόμη και να προέρχονται από εξελιγμένα παιχνίδια πολέμου στον υπολογιστή που χρησιμοποιούν ρεαλιστικά CGI.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top