Η Τουρκία ετοιμάζει σχέδιο 'Ναγκόρνο" για την Α.Ουκρανία προκαλώντας μεγάλη οργή στην Μόσχα.
Γιώργος ΜοτσάκοςΗΤουρκία είναι έτοιμη να παρέμβει στην έκρυθμη κατάσταση στο Ντονέτσκ και να βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατά των ρωσόφωνων δυνάμεων, σύμφωνα με το Aviapro.
Η Άγκυρα σύμφωνα με την πηγή, είναι έτοιμη να παράσχει στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματική βοήθεια στη σύγκρουση στο Ντονένσκ και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ισχυρότατη στρατιωτική βοήθεια, τόσο σε μέσα όσο και σε Τούρκους συμβούλους.
Οι σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Άγκυρας ενισχύθηκαν με αφορμή την πιθανότητα πολέμου με την Ρωσία ακόμα πιο πολύ, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή στην Μόσχα.
“Ουκρανία και Τουρκία αναπτύσσουν ενεργά συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας. Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως ρωσική επαρχία επίσημα. Η Άγκυρα είναι επίσης έτοιμη να παράσχει υποστήριξη στην Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Εάν όμως οι Τούρκοι παρέμβουν στην επικείμενη πολεμική σύγκρουση στο έδαφος της Ουκρανίας, η κατάσταση μπορεί να είναι διφορούμενη για όλους τους συμμετέχοντες”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.
Για αυτό και ο Ουκρανός Α/ΓΕΣ στρατηγός Oleksandr Syrsky, επισκέφθηκε πρόσφατα την Τουρκία τον Τούρκο ομόλογο του στο τουρκικό επιτελείο στην Άγκυρα.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Ουκρανός αρχηγός του στρατού ζήτησε πολλά παραπάνω από την Τουρκία, μαζί με την αποστολή μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, καθώς και την παρουσία Τούρκων επιτελών αξιωματικών με εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις, ειδικά του Ναγκόρνο και της Συρίας.
Είναι προφανές, πως η επίσκεψη δεν είναι τυχαία, την στιγμή μάλιστα που λαμβάνουν χώρα στο Ντονέτσκ.
Σίγουρα η Τουρκία έχει προμηθεύσει με επιπλέον παρτίδα Bayraktar την Ουκρανία, με το Κίεβο όπως φαίνεται να θέλει και άλλες ενισχύσεις.
Οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι με την υποστήριξη της Τουρκίας, η Ουκρανία θα μπορέσει να κτυπήσει καίρια τους Ρωσόφωνους. Είναι επίσης πολύ πιθανό οι Ρωσόφωνοι να υποστηριχθούν από τη Ρωσία εάν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκινήσουν επίθεση μεγάλης κλίμακας.
Εδώ και λίγες ημέρες, νέες παρτίδες στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν παραδοθεί στους Σχηματισμούς και τις Μονάδες των ρωσόφωνων ανταρτών.
Η Ρωσία όμως συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις παραμεθόριες περιοχές, οι οποίες δεν ελέγχονται από την Ουκρανία, για την προμήθεια όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Την ίδια στιγμή έχει γίνει γνωστό ότι και οι ΗΠΑ στέλνουν θωρακισμένα οχήματά στους Ουκρανούς με στόχο το Ντονέσνκ.
Σύμφωνα με πηγές ο αμερικανικός στρατός ενισχύει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στέλνοντας θωρακισμένα οχήματα. Έτσι, πριν από λίγες ώρες, δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία που δείχνει αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν από τον ουκρανικό στρατό στο λιμάνι της Οδησσού.
Σε φωτογραφία βλέπουμε έναν σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων που έφτασαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, ενώ, αναμένεται και έτερη αμυντική βοήθεια ενόψει των εξελίξεων στην περιοχή.
Παρέμβαση των Κινέζων για την αμυντική σχέση Ουκρανίας-Τουρκίας
"Η Ουκρανία έλαβε λάθος απόφαση όταν αποφάσισε να αγοράσει τουρκικά όπλα, όπως Φρεγάτες, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και άλλα”, εκτιμούν Κινέζοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που εξέφρασαν την άποψη τους στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu.
Λόγω αυτού του εξοπλισμού, το Κίεβο σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνατότητες μάχης των ναυτικών δυνάμεών του στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα. Σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές, η ουκρανική ηγεσία έκανε ένα μεγάλο λάθος όταν αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία της Άγκυρας.
Οι Κινέζοι ειδικοί δηλώνουν ότι τα τουρκικά οπλικά συστήματα θα έχουν ναι μεν αποτελεσματική ισχύ, αλλά δύσκολα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον ρωσικό στρατό. Ο ρωσικός στρατός έχει στη διάθεσή του μια τεράστια γκάμα τρομερά φονικών όπλων για την εξουδετέρωση κάθε είδους απειλών.
Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και δύσης στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνο αν γίνει πραγματικότητα να προκαλέσει δεκαπλάσια προβλήματα από ότι το Τσερνομπίλ το 1986, και αυτό οφείλουν όλες οι πλευρές να το λάβουν υπόψιν τους.
Δημοσίευση σχολίου