Με την φράση «Η κατάσταση στην Μεσόγειο θυμίζει την εποχή πριν τον Α΄ΠΠ - Υπάρχει κίνδυνος γενικής ανάφλεξης» ο Αμερικανός Brad Johnson πρώην στέλεχος της CIA, περιέγραψε στο e-forum που διοργάνωσε η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) σε συνεργασία με το Mediterranean Council & Forum το δυστοπικό σκηνικό ασφάλειας που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία να εξαπλώνεται και κανείς να μην δείχνει ικανός να την ανασχέσει.
Συγκεκριμένα ο Brad Johnson εστιάζοντας στη σημερινή κατάσταση εξέφρασε την ανησυχία του για επερχόμενη μείζονα στρατιωτική αναμέτρηση: «Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στη Μεσόγειο. Ότι συμβαίνει στα σύνορα Κίνας-Ινδίας συμβαίνει στην Μεσόγειο σήμερα. Η κατάσταση θυμίζει αυτή που υπήρχε πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μεσόγειος βρίσκεται σε υψηλό βαθμό συναγερμού. Η Τουρκία στέλνει τρομοκράτες να πολεμάνε στη Λιβύη. Η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν Αδελφοί Μουσουλμάνοι στα σύνορα της. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι αυτοί που ενισχύουν την Τουρκία. Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει να εμπλέκεται. Στην περιοχή, υπάρχει πλέον κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης...».
Στην ίδια συζήτηση, ο Mark Langfan πρόεδρος του αμερικανικού συνδέσμου υποστήριξης του Ισραήλ «Americans for the Safe of Israel», ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με αμερικάνικα κέντρα αποφάσεων και διασυνδέσεις στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανέλυσε την θεωρία της ανάγκης ύπαρξης της τετραπλής συμμαχίας ΗΠΑ-Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, καθώς ήταν από τους πρώτους που την προώθησε ενεργά:
«Βρισκόμαστε σε ένα συνδυασμό δύο διαφορετικών πολέμων, στη Κριμαία και στη Μεσόγειο, η Ρωσία φαίνεται ως ένας αντιισλαμικός παράγοντας και πιστεύει ότι αυτό βολεύει την Ε.Ε..
Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο αυτής της απόστασης (σ.σ δική μας)...όλα ξεκίνησαν επί προεδρίας Ομπάμα, η Τουρκία έβλεπε από τότε τις εξελίξεις και έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.
Η ανεπίσημη συμφωνία Λιβύης Τουρκίας παραβιάζει κάθε αρχή της ελληνικής κυριαρχίας και των διεθνών κανόνων. Παραβιάζει ακόμη και τους κανόνες του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι πιο πιθανό να επιτεθεί στη Κύπρο η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και είναι πιο εύκολο για αυτή.
Οι Ρώσοι πάντα έψαχναν διέξοδο στη Μεσόγειο και στη Συρία ανταγωνίζονται το Ιράν. Οι κινήσεις της Τουρκίας ενοχλούν και την Ρωσία ενώ παράλληλα ενισχύουν τους τρομοκράτες Αδελφούς Μουσουλμάνους.
Οι μετανάστες είναι και όργανα των Τούρκων, φανταστείτε να ελέγχει την Λιβύη, θα γεμίσει τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου με μετανάστες. Από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο η Τουρκία θέλει να ελέγχει τα πάντα».
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου