GuidePedia

0
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού που πέταξε προς το εμπορικό “Cirkin”

-Νίκος Παναγιωτόπουλος: Κάντε κάτι πριν τα χειρότερα…
-Η Φλοράνς Παρλί έχει κι άλλο υλικό κατά της Άγκυρας
-Από το ύποπτο «Pray» στο «Cirkin»- τα δρομολόγια που καίνε την Τουρκία

Με τα τουρκικά πλοία να έχουν στοχοποιημένη τη γαλλική φρεγάτα «Courbet», τα τουρκικά πληρώματα να έχουν λάβει συγκεκριμένες θέσεις στα πλοία, με όπλα στα χέρια και φορώντας αλεξίσφαιρα, είναι το οπτικό υλικό που φέρετε να έχει καταθέσει το Παρίσι στο ΝΑΤΟ.

Όμως η Φλοράνς Παρλί είπε ότι έχει κι άλλα στοιχεία στη διάθεσή της, τα οποία είναι αδιάσειστα.

Η Γαλλία εμμένει στο να γίνει άμεση έρευνα από τη Συμμαχία για την εχθρική συμπεριφορά και στάση που επέδειξε το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό κατά του Γαλλικού πλοίου.

Είναι η δεύτερη μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα όπου Τουρκία και Γαλλία έρχονται τετ α τετ στα νερά της Μεσογείου.
Δυο ύποπτα πλοία από την Τουρκία με σημαία Τανζανίας

Τώρα ήταν το ύποπτο πλοίο «Cirkin», ενώ τον περασμένο Απρίλιο ήταν το Ro-Ro «Pray» (σ.σ. και τα δυο σημαίας Τανζανίας) που διέσχισε το Αιγαίο και είχε φτάσει νότια της Κρήτης για ν’ αλλάξει κακήν κακώς πορεία.

Τότε το «Pray» παρακολουθούνταν από Ελληνικά πολεμικά πλοία, Γαλλικό και Αμερικανικό πλοίο, ενώ μόλις ο καπετάνιος του εμπορικού κατάλαβε ότι οι Γάλλοι ήταν σχεδόν έτοιμοι για ρεσάλτο έρευνας, άλλαξε πορεία, επιτάχυνε και κατέπλευσε στο ασφαλές λιμάνι της Αττάλειας.

Και επειδή μάλλον το πάθημα για την Τουρκία ήταν ένα καλό φροντιστήριο, αποφάσισε πως το Ro-Ro «Cirkin» έπρεπε να διασχίσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, σε στενό κλοιό από τρεις Τουρκικές φρεγάτες. Οι Τούρκοι μάλιστα ήξεραν πολύ καλά ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με το πλήρωμα της Ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» όπου στον ιστό της κυματίζει η Ευρωπαϊκή σημαία ως αποσπασμένο πλοίο στην επιχείρηση «IRINI».
Και η συνέχεια ιδιαίτερα γνωστή, με το πλήρωμα του Aegean Hawk Sikorsky να απονηώνει το ελικόπτερο κατευθυνόμενο για προκαταρτικό λεκτικό έλεγχο κατά τον οποίο πήρε την απάντηση από την γέφυρα Τουρκικής φρεγάτας, πως το πλοίο ήταν υπό την προστασία του Τουρκικού κράτους.

Μέχρι σήμερα πάντως καλά κρατεί το φιάσκο της επιχείρησης της ΕΕ «IRINI», ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη ζητά από την Βορειοατλαντική συμμαχία να ενώσει τις δυνάμεις κατά του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, με την Τουρκία πάντως σύμφωνα με πληροφορίες να διατυπώνει εντός του ΝΑΤΟ την αντίθεσή της.

Αυτό συμπερασματικά σημαίνει ότι η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή μοιάζει κάτι σαν άπιαστο όνειρο για τους Ευρωπαίους που ακόμη δείχνουν «ασθενικοί» στο ν’ αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να πράξουν εκείνο που απαιτείται- σύμφωνα με την επιχείρηση «IRINI»- απέναντι στην παραβατική Τουρκία.
Παναγιωτόπουλος: Θα δείτε χειρότερα…

Την ίδια ώρα πάντως με το ρήγμα ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία να μεγαλώνει, η παρέμβαση του Έλληνα υπουργού και στην δεύτερη μέρα της τηλεδιάσκεψης του ΝΑΤΟ αποτελεί «καμπανάκι» για τη Συμμαχία διότι ο Έλληνας υπουργός προειδοποίησε πως με αυτή τη συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία, θα μεγαλώσει περαιτέρω τις προκλήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός τάχθηκε υπέρ της άμεσης έρευνας από το ΝΑΤΟ και σημείωσε «να μην κάνουμε πως δεν συνέβη κάτι, αλλιώς θα συμβούν κι άλλα, ίσως χειρότερα».

Και μπορεί η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ να είχε αντικείμενο τα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, ωστόσο η Φλοράνς Παρλί στάθηκε ξανά λάβρος κατά της Άγκυρας. «Έχω ακόμη περισσότερα στοιχεία και θα σας τα στείλω» φέρετε να είπε προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.
Το μεγάλο ζητούμενο ή καλύτερα το μεγαλύτερο ερώτημα είναι πως το ΝΑΤΟ μπορεί να μετέχει στο εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδίως όταν ένα μέλος του, «ξεστρατίζει».

Την ώρα που η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» συνεχίζει τον μοναχικό της πλου στον αγώνα για την εφαρμογή της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στην τηλεδιάσκεψη της Συμμαχίας στο πλευρό της Γαλλίας τάχθηκαν οκτώ υπουργοί Άμυνας της ΕΕ και μέλη του ΝΑΤΟ.

Όμως μπορεί να βρέθηκαν στο πλευρό του Παρισιού, αλλά δεν βρίσκονται στα ζεστά και γεμάτα προκλήσεις νερά της Αν. Μεσογείου, σ’ έναν αγώνα να σταματήσουν τα όπλα να φτάνουν στη Λιβύη.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top