Αν και δεν πιστεύω πως όλα αυτά που διαψεύδονται δεν έχουν συζητηθεί (συνέντευξη Ιταλού ΥΠΕΞ στο Anadolu, συζητήσεις Ιταλίας- Τουρκίας για συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ρωσικές σκέψεις για αναγνώριση κατεχομένων), ας αποδεχθούμε ότι ισχύουν.
Τι παρατηρούμε;
Την εξαπόλυση μιας ψυχολογικής, διεθνούς προπαγάνδας εκ μέρους της Τουρκίας με σκοπό να ρίξει το ηθικό των Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων και του ελληνικού λαού και να διαμορφώσει, διεθνώς, ένα κλίμα που θα ευνοεί τις τουρκικές θέσεις. Κυρίως, την αντίληψη πως χωρίς την Τουρκία λύση στην Ανατολική Μεσόγειο και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων δεν θα επέλθει. Και πως η Τουρκία αδικείται απο τις επιδιώξεις της Ελλάδας.
Η αντίδραση της Ελλάδας είναι η γνωστή απάντηση της έντιμης κορασίδος:η σιωπή μου προς απάντησή σας.
Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη φύση της Τουρκίας ως διαρκούς καθεστώτος, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Δεν γνωρίζουμε την Τουρκία, την ψυχολογία των ηγετών και του λαού της και τις βλέψεις της που εμπεριέχονται στον γνωστό Εθνικό Όρκο.
Φερόμαστε λες και κατοικούμε στο κέντρο μιας ευημερούσας, πολιτισμένης και ειρηνικής ηπείρου.
Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως η περιοχή μας είναι μια απο τις περιοχές με τη μεγαλύτερη αστάθεια στον κόσμο και με δυναμική ρευστότητα.
Η Τουρκία προσδιόρισε εδώ και χρόνια τι θέλει να πετύχει, καθόρισε τα μέσα για την επιτυχία των στόχων της και υλοποιεί τις επιδιώξεις της.
Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε μια διαρκή αποχαύνωση.
Ανεξαρτήτως του αν ήταν επιτυχής ή όχι, μετά τη Μεγάλη Ιδέα, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να διαμορφώσει ένα εθνικό όραμα.
Εκτός αυτού, έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της μια δυναμική ομάδα με αποδομητικά χαρακτηριστικά. Αμφισβητεί, δηλαδή, το δικαίωμα των Ελλήνων ως έθνους να διατηρούν και να προασπίζονται το εθνικό τους κράτος. Θέλουν ένα κράτος πολυπολιτισμικό όπου όλες οι εθνότητες θα αποτελούν συνιστώσες του.
Δεν είναι τόσο ακραία τα πράγματα σε άλλες χώρες. Και, φυσικά, δεν είναι στην Τουρκία όπου το κυρίαρχο ιδεολογικό, συνεκτικό στοιχείο της τουρκικής κοινωνίας είναι ο τουρκισμός.
Για να ανακεφαλαιώνουμε
- Η Τουρκία έχει επιθετικούς, αναθεωρητικούς εθνικούς στόχους τους οποίους επιδιώκει να υλοποιήσει. Η Ελλάδα δεν έχει. Το σύνθημα “δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτε” δεν ανήκει σ αυτήν την κατηγορία. Είναι αμυντικό και προβληματικό.
- Η Τουρκία έχει αυξημένη στρατιωτική ετοιμότητα για να υλοποιήσει τους στόχους της. Η Ελλάδα διαθέτει μόλις τα, απολύτως, αναγκαία.
- Η Τουρκία διαθέτει μια επιθετικότητα στον ψυχολογικό πόλεμο. Στην Ελλάδα στα κέντρα αυτά έχουν επικρατήσει αποδομητικές δυνάμεις. Δεν ενδιαφέρονται και το θεωρούν έξω απο τις ιδεολογικές τους κινήσεις.
- Η Τουρκία έχει αναπτύξει μια διεθνή προπαγανδιστική εκστρατεία για να επηρεάσει την διεθνή κοινή γνώμη. Στην Ελλάδα αυτού του είδους οι ενέργειες θεωρούνται περιττές και εθνικιστικές.
- Απο ό,τι φαίνεται, η Τουρκία έχει κάνει βήματα στην ανάπτυξη των τεχνολογικών δυνατοτήτων της μεγαλύτερα απο ό,τι η Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται απο τις επιθέσεις των Τούρκων χάκερς κατά ιστοσελίδων ελληνικών κρατικών θεσμών.
Στην Ελλάδα ζούμε σε μια χαοτική ρευστότητα με ιδεολογικά κυρίαρχη μια αποδομητική ομάδα που διατρέχει οριζοντίως τα κόμματα.Υπάρχει παντού και είτε είναι συνειδητά τροτσκιστική είτε όχι έχει εφαρμόσει την τακτική του εισοδισμού. Είναι ιδιοτελής και εξουσιομανής.
Δεν νομίζω πως στην Ελλάδα το “παιχνίδι” παίζεται, τη στιγμή που και οι κρατικοί θεσμοί και τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν διαβρωθεί απο τον αποδομητισμό.
Τουλάχιστον, ας μας πούν που θέλουν να μας πάνε.
Αλλά ούτε και αυτό θα κάνουν.
Βεβαίως, όλα αυτά είναι επιλογές του ελληνικού λαού που αναδεικνύει με την ψήφο του τους ηγέτες και τους βουλευτές του.
Γι αυτό το επιχείρημα “δεν ήξερα” δε ισχύει. Άγνοια σε δύσκολες στιγμές δεν δικαιολογείται.
Είμαστε, απολύτως, υπεύθυνοι της μοίρας μας.
Και η μοίρα μας είναι η εθνική και εδαφική μας συρρίκνωση.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου