Εξελίξεις καταιγιστικού τύπου έχουμε ενόψει του τρομερού σχεδίου ΗΠΑ-Σ.Αραβίας και φυσικά Ισραήλ να ισοπεδώσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης μαζί με την αμυντική ικανότητα της χώρας, η οποία φυσικά αντέδρασε…προς Κίνα μεριά…ενώ ωθεί και τον Ερντογάν να βάλει την χώρα του στο ίδιο σύμφωνο μαζί με τους Ιρανούς , προκαλώντας τρόμο στο ΝΑΤΟ .
Το Ιράν είναι πρόθυμο να συμμετάσχει στο αποκαλούμενο συνασπισμό της Σαγκάης, μια αμυντική και οικονομική συμμαχία στην οποία ηγούνται η Ρωσία και η Κίνα, αναφέρουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα υποστηρίζουν φυσικά την ένταξη του Ιράν.
Η τελευταία εξέλιξη φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι το Ιράν απέχει λίγες μέρες μόνο από την επίσημη ένταξή του στη συμμαχία και αυτό στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους παλαιούς αντιπάλους του…δηλαδή το Ισραήλ , την Σαουδική Αραβία αλλά και τις ΗΠΑ, ότι το Ιράν έχει ως συμμάχους Ρωσία- Κίνα και δεν μπορεί να εισβάλει κανένας στο έδαφος του, τονίζει Ιρανός αξιωματούχος .
Την ίδια στιγμή παραδόξως, σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ, έχει επίσης επισημάνει την πρόθεσή της να ενταχθεί στη συμμαχία.
Για αυτό και το αμερικανικό Πεντάγωνο ταχύτατα δημιούργησε έναν «αμερικανικό άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό κόλπο «κυκλώνοντας» την Τουρκία, η οποία είναι η « άκρη» του κινεζικού « δρόμου του μεταξιού» …ο οποίος περνάει στην συνέχεια στα Βαλκάνια και την Ευρώπη δια μέσου του τουρκικού εδάφους αλλά και του ελληνικού λιμένα του Πειραιά .
Οι ΗΠΑ δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες την ετήσια έκθεση τους για την Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (NSS), η οποία χαρακτήρισε την Τουρκία στην ουσία ως δυνητικό αντίπαλο που θα «αλλαξοπιστήσει» στον κινεζικό δράκο δημιουργώντας » ρήγμα» στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας.
Η απουσία όμως οποιασδήποτε μνείας της Τουρκίας από τις ΗΠΑ στην έκθεση, και οι συνεχείς προσπάθειές της Ουάσιγκτον να περικυκλώσει το τουρκικό έδαφος με αύξηση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή από 40.000 σε μόλις λίγους μήνες, σε 65.000 σήμερα, δείχνει το «μέλλον» των γειτόνων μας .
Η τελευταία εκστρατεία του Πενταγώνου έχει ως στόχο να αλλάξει χάρτη της περιοχής, προκειμένου να περικυκλωθεί ολοκληρωτικά η Τουρκία με τη δημιουργία ενός «αμερικανικού n Άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Λιβύη, την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, σε όλη τη διαδρομή προς τον Περσικό Κόλπο.
Στόχος των ΗΠΑ όμως δεν είναι πλέον μόνο ο Τούρκος πρόεδρος αλλά η ίδια η Τουρκία , της « οποίας τα καρβέλια λιγοστεύουν» για πολλούς και διάφορους λόγους.
Για όσους δεν ….κατανοούν τι ακριβώς «ζημιά» έχει κάνει ο Σουλτάνος Ερντογάν στην δύση , θα το κάνουμε κατανοητό τονίζοντας ότι η τροπή των γεγονότων στην χώρα αυτή δεν γυρνάει πίσω, και όλα πλέον έχουν ενεργοποιηθεί για την οριστική διάλυση της, λόγω των μεγάλων αποφάσεων της τουρκικής ανωτάτης ηγεσίας να αλλάξει «στρατόπεδο» .
Ο Ερντογάν, κυβερνάει την Τουρκία από το 2000 και έχει αλλάξει την δομή του κρατικού μηχανισμού σχεδόν ολοκληρωτικά , ειδικά μετά τις διώξεις από το 2016 και εντεύθεν , σε ποσοστό περίπου 75% , ενώ στρατός , αστυνομία, μυστικές υπηρεσίες, είναι σε μεγάλο ποσοστό «δικοί του».
Στην ίδια την χώρα ένα ποσοστό άνω του 50% είναι φανατικοί οπαδοί του έτοιμοι ακόμα και για πόλεμο με όλους, όχι απλά υποστηρικτές του, ενώ η τουρκική οικονομική ελίτ έχει αλλάξει σε ποσοστό 85% με άλλους «ισλαμιστές» που προσκυνούν τον Σουλτάνο .
Με λίγα λόγια …ο Ερντογάν έχει «κλωνοποιήσει» τον εαυτό του…χιλιάδες φορές στην τουρκική ισλαμική κοινωνία, και αν για κάποιον λόγο « φύγει» από την θέση του…θα βρεθούν χιλιάδες άλλοι να τον αντικαταστήσουν , βασιζόμενοι στην θρησκεία και το κοράνι.
Έτσι η οποία προσπάθεια να αλλάξει «κατεύθυνση» η Τουρκία από ΗΠΑ-Ισραήλ και ΕΕ πέφτει στο κενό , διότι ο Ερντογάν έβαλε «ρότα» για την Σαγκάη και την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου την Κίνα, η οποία θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια..και ευτυχώς που η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου