GuidePedia

0

Η ανεξήγητη εμμονή του Σόιμπλε για το μη κούρεμα του χρέους έχει μια λογική εξήγηση, αυτή των ελληνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.Όταν ο Σόιμπλε βάζει τον ESM - που θέλει να παίξει τον ρόλο του ευρωπαϊκού ΔΝΤ΄΄- να δηλώνει ότι εάν η Ελλάδα έχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 % για τα επόμενα πενήντα χρόνια δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, όλοι αναρωτιούνται απο που θα προκύψει αυτό πλεόνασμα.

Το σχέδιο Σόιμπλε είναι να αρχίσει την εξόρυξη των ελληνικών κοιτασμάτων τα οποία ξεπερνάνε σε δυναμικότητα ακόμα και αυτών της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ τα οποία θα δίνουν μεν τεράστια έσοδα τα οποία με την σειρά τους θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή των δανείων και έτσι δεν θα χρειάζεται κούρεμα χρέους εφόσον αυτό θα εξυπηρετείται κανονικά Δηλαδή η Ελλάδα θα παραμένει χρεωμένη αλλά όλα τα επιπλέον έσοδα της απο τα κοιτάσματα της θα πηγαίνουν για πάντα στην Γερμανία.Το ίδιο βέβαια ισχύει για το αέριο, θα πηγαίνει στην Γερμανία.Κάτι σαν έναν μισθωτό ο οποίος έχει έσοδα 15,000 τον χρόνο και χρωστάει 50,000.Αυτός ξαφνικά λαμβάνει ένα ενοίκιο ύψους 300 ευρώ τον μήνα το οποίο θα διαθέτει για πάντα στην αποπληρωμή του δανείου του και μάλιστα μόνο για τους τόκους με το κεφάλαιο να παραμένει σταθερό για πάντα και ο οφειλέτης για πάντα δούλος.

Βέβαια η εξόρυξη των κοιτασμάτων εάν αρχίσει σήμερα θα αποδώσει σε κάποια χρόνια, σε πέντε με δέκα.Στο μεταξύ η Ελλάδα θα υποστεί την συνέχιση της αποδόμηση της έτσι ΄ωστε να μην σηκώσει κεφάλι ξανά.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος παίκτης ο οποίος θέλει τα κοιτάσματα της Ελλάδας αλλά και την ίδια την χώρα το ίδιο με την Γερμανία και δεν είναι άλλος απο το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει υποστεί γεωπολιτκό αποκλεισμό όντας περικυκλωμένο απο Άραβες που δεν είναι συνεργάσιμοι, όπως οι σιίτες της Λιβανέζικης Χεζμπολά που είναι παράρτημα του Ιράν, το Ισλαμικό Κράτος που διεκδικεί ακόμα την έρημο της νότιας Συρίας, αλλά και την ίδια τη Συρία που ακόμα κατέχει τα υψώματα του Γκολάν και μάλιστα το καθεστώς της, αυτό του Άσαντ, έχει συμμαχήσει με το Ιράν το οποίο είναι ο θανάσιμος εχθρός του Ισραήλ Συνορεύει επίσης με την Ιορδανία η οποία δίνει αμφίσημα μηνύματα συμμαχώντας την μια με τις ΗΠΑ και την Δύση και την άλλη δείχνει κάποια ανοχή στον σουνιτικό εξτρεμισμό.

Το Ισραήλ έχει συμμάχους στον Αραβικό κόσμο που δεν είναι άλλοι απο τους Σαουδάραβες και την Αίγυπτο.Με τους μεν πρώτους τους ενώνει ο κοινός φόβος του Ιράν. Με την Αίγυπτο τους ενώνει ο κοινός φόβος του εξτρεμισμού της λωρίδας της Γάζας που αφορά και τις δύο χώρες.
Το Ισραήλ απο το 2014 έδειξε φανερά σημάδια της αγωνίας του μετά την επίθεση φιλίας του Ομπάμα προς το Ιράν.Βέβαια από το 2011 είχε προτείνει το σχέδιο του αγωγού EAST MED , έναν υποθαλάσσιο αγωγό που θα ένωνε τα κοιτάσματα του Ισραήλ-Αιγύπτου-Κρήτης -Ιονίου και θα κατέληγε στην κεντρική Ευρώπη.

Το Ισραήλ ως περικυκλωμένο ψάχνει για ζωτικό έδαφος, για στρατηγικό βάθος σε Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο και ίσως και Βουλγαρία.Το μεγαλύτερο δόλωμα του για να καταφέρει να συνασπίσει τουλάχιστον τις τρεις πρώτες χώρες είναι ο αγωγός EAST MED ο οποίος έχει τελικά εγκριθεί και προκριθεί απο την Ε.Ε. και ο οποίος θα καταφέρει να κάνει τις αδιάφορες και ανίκανες ηγεσίες των τριών χωρών να ακολουθήσουν το τέμπο γεωπολιτικού σχεδιασμού του Ισραήλ το οποίο υπόσχεται να ΄΄βγάλει τα κάστανα απ την φωτιά΄΄ σχετικά με ζητήματα όπως οι ΑΟΖ των τριών χωρών που διακατέχονται απο γεωπολιτική αφασία .Ο EAST MED που θα γίνει με την γεωπολιτική αιγίδα και ενθάρρυνση του Ισραήλ θα μετατρέψει την Ελλάδα-Αίγυπτο και Κύπρο σε χώρες πρώτου μεγέθους οι οποίες θα τροφοδοτούν μαζί με τα ισραηλινά κοιτάσματα όλη την Ευρώπη για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Για πολλά χρόνια υπήρχε από το Ισραήλ η σκέψη για την απόσχιση της Κρήτης και η μετατροπή της σε προτεκτοράτο του μαζι βέβαια με τα κοιτάσματα της αλλά τελικά προτιμήθηκε η χρησιμοποίηση της Ελλάδας διατηρώντας την ακεραιότητα της επικράτειας της ,και τα κοιτάσματα της, ως γέφυρα του EAST MED και μάλιστα οι υπέρτερες αριθμητικά ένοπλες δυνάμεις ως προστασία του αγωγού.Για το Ισραήλ είναι καλύτερα να παραμείνει η Κρήτη στην Ελληνική επικράτεια απο το αποσχισθεί και να γίνει ένα ανεξάρτητο κρατίδιο χωρίς πολεμικό ναυτικό και κατά συνέπεια ανέτοιμο να διαφυλάξει το τμήμα του αγωγού που του αντιστοιχεί.

Απο τα παραπάνω εξηγείται η κλιμάκωση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ελληνικών κρατών και του Ισραήλ όπως και η συνεργασία του με την Αίγυπτο.

Ωστόσο το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το χρέος της Ελλάδας γιαυτό και η ελληνική ηγεσία κάνει μεν κάποια βήματα προς την ελληνο-ισραηλινή συνεργασία αλλά τελικά παραμένει δέσμια των γερμανών.

Οι Γερμανοί εξάλλου έχουν και το υπερόπλο που λέγεται Τουρκία.Ξεχάστε τις ανοησίες περί όξυνσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, αυτά είναι ψέμματα για να κρυφτεί η αλήθεια η οποία είναι η συμμαχία Γερμανίας-Τουρκίας απο το 1907 μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάτε ότι η Γερμανία πάλεψε με όλα τα μέσα για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. , για την έναρξη των προ ενταξιακών διαδικασιών και για την ελεύθερη διακίνηση όλων των Τούρκων πολιτών χωρίς βίζα από το 2017 κάτι που τελικά πήρε αναβολή λόγω της εκρηκτικής συμπεριφορά του Ερντογν απέναντι στην Ευρώπη.

Οι Γερμανοί ωστόσο δεν εγκαταλείπουν το σχέδιο τους , απλά περιμένουν να ηρεμήσει ο Ερντογάν ο οποίος είναι μεν πιστός σύμμαχος των Γερμανών αλλά ως απολύτως φοβητσιάρης υπεραντιδρά μέσα κι έξω φέρνοντας τους Γερμανούς σε δύσκολη θέση.Να είστε σίγουροι όμως ότι εάν ηΕλλάδα δεν υποταχθεί με το ρυθμό που θέλουν οι Γερμανοί ότι η Τουρκία θα παίξει τον ρόλο του ΄΄μπράβου τη Γερμανίας΄΄ είτε με θερμό επεισόδιο είτε με κανονική εισβολή. Το ίδιο θα συμβεί όταν η Γερμανία κρίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν σώζονται, θα αμολύσει την Τουρκία για να ρίξει το φταίξιμο της χρεοκοπίας σε παράγοντα εκτός ευρώ.

Δυστυχώς σε όλο το σκηνικό η Ρωσία είναι μάλλον εναντίον μας εφόσον γνωρίζει οτι ο αγωγός EAST MED θα σπάσει το ρωσικό ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη.Η Ρωσία είναι επίσης αντίθετη και με την προοπτική να παραμείνει η Ελλάδα στην γερμανική επιρροή και να εξορυχθούν τα κοιτάσματα της οπότε και πάλι κινδυνεύει το ενεργειακό ρωσικό μονοπώλιο.Υπ αυτό το πρίσμα η Ρωσία όχι μόνο δεν θα μας ΄δωσει την Πόλη που λένε κι οι προφητείες αλλά μάλλον θα ΄΄κάνει την παλαβή΄΄ σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία εφόσον αυτό ακυρώνει ή καθυστερεί τον EAST MED .

Βέβαια η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει πολλά για το ενδεχόμενο να παραμείνει η Ελλάδα στην Γερμνική επιρροή,που είναι και το πιθανότερο, αλλά εφόσον η εξόρυξη των ελληνικών κοιτασμάτων είναι κάτι που ακόμα αργεί μπορεί προς το παρόν ν το ανεχθεί.

Η Αμερική του Τραμπ απλά δεν υπάρχει και προς το παρόν τρέχει πίσω απο την Τουρκία σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανικανότητας να κουμαντάρει την περιοχή εκτός ίσως απο υποσχέσεις για ίδρυση Κουρδικού Κράτους στην βόρεια Συρία το οποίο ωστόσο σκοντάφτει στην άρνηση των Τούρκων και την αδυναμία των Κούρδων για αποφασιστικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ισραήλ το 2014 έκανε προσπάθεια προέγγισης με την Ρωσία θέλοντας να αποκτήσει νέο προστάτη μετά το άνοιγμα Ομπάμα στο Ιράν.Ο Πούτιν εξήγησε στο Ισραήλ ότι παρόλο που σχεδόν το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ αποτελείται απο άτομα που γεννήθηκαν και σπούδασαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση οι όροι της συμμαχίας τους δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτούς που έχουν συνιθήσει οι Εβραίοι με τις ΗΠΑ, δηλαδή παροχή βοήθειας σε όλα τα επίπεδα σε ποσοστό απολύτως δυσανάλογο με αυτά που δίνει το Ισραήλ ως αντάλλαγμα.

Έτσι οι Εβραίοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια προσέγγισης με την Ρωσία προσδοκώντας την έλευση Τραμπ ο οποίος τελικά και παρόλη την στροφή του προς την Σαουδική Αραβία και Ισραήλ και την εγκατάλειψη του Ιράν -όπως είδαμε και κατά την πρόσφατη περιοδεία του- δεν φαίνεται και πολύ ικανός να καλύψει άμεσα το έδαφος που έχασαν οι ισραηλινοί έναντι του Ιράν κατά την προεδρία Ομπαμα.

Στη μέση όλων αυτων είναι η Ελλάδα με μια κωμικοτραγική ηγεσία που απλά ήθελε να πάρει την δόση των 7 δις την 22 Μαΐου 2017 για να μπορέσει να παει για μπάνια, αυτό μόνο , τίποτα άλλο, μην ψάχνετε για συνωμοσίες, αυτό μόνο μπορούν να σκεφτούν.
Είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε έδαφος....

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top