GuidePedia

0

Δεν έχει τον Αλλάχ του ο απίθανος Τουρκοκύπριος ηγέτης Ακιντζί που αποδεικνύεται μεγαλύτερη «αλεπού» από τους προηγούμενους, αφού επιχείρησε να «δουλέψει» μέχρι και τον νέο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον!< Το νέο αφεντικό του State Department τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να του πει ότι η επίλυση του Κυπριακού έχει πολύ ευρύτερη σημασία από αυτή που αφορά τις δυο κοινότητες στο νησί, παίζοντας όπως αναμενόταν άλλωστε, τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Η είδηση όμως δεν είναι εκεί, αλλά στο ότι ο Ακιντζί βρήκε την ευκαιρία να επιχειρήσει με τον πιο αστείο τρόπο να φορτώσει τα πάντα στους κακούς Ελληνοκύπριους την κατάρρευση των συνομιλιών, υποστηρίζοντας ότι την αποχώρησή του από τις συνομιλίες την προκάλεσε η ψήφιση από το Κυπριακό Κοινοβούλιο απόφασης για τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 στα σχολεία, την περίφημη «Ένωση».

Ο ανεκδιήγητος Μουσταφά, είπε μάλιστα στον Τίλερσον, ότι θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο όταν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ακυρώσει την απόφαση θα επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, κατηγορώντας το κόμμα του Κύπριου προέδρου ότι με τη στάση της αποχής που επέλεξε, διευκόλυνε την ψήφιση! Δυο σχόλια είναι απαραίτητα.

Το πρώτο είναι ότι κάποιος πρέπει να πει στον «μετριοπαθή» αχυράνθρωπο της Άγκυρας, ότι αυτά γίνονται μόνο σε «Δημοκρατίες» τύπου Τουρκίας. Τί δουλειά έχει και με ποια αρμοδιότητα ο Νίκος Αναστασιάδης να ακυρώσει – άκουσον άκουσον – την απόφαση της Βουλής; Μπορεί αν διαφωνήσει, μπορεί να συμφωνήσει, μπορεί αν αδιαφορήσει. Μα «ακυρώσει» όμως! Χωρίς να το καταλαβαίνει ο άνθρωπος, έδωσε διαπιστευτήρια «δημοκρατίας αλά Τούρκα» στον Τίλερσον.

Το δεύτερο σχόλιο είναι μήπως θα έπρεπε να γυρίσει πίσω ο Αναστασιάδης και να του πει ότι θα κάνει τα πάντα για να ακυρώσει την απόφαση, όταν ο ίδιος κάνει το ίδιο για τον εορτασμό της εισβολής και των θηριωδιών που έκαναν οι δυνάμεις του αιμοσταγούς «Αττίλα» στην Κύπρο.

Διότι να κοροϊδεύει τόσο απροκάλυπτα τον κόσμο, ότι έφυγε γι’ αυτό τον λόγο, ενώ η στάση του καθορίζεται από την Τουρκία που επί της ουσίας λέει «όλα ή τίποτα» στις συνομιλίες μη υποχωρώντας επί της ουσίας πουθενά, παρά μόνο σε κάποια εντελώς επουσιώδη, πηγαίνει πολύ, όταν η Άγκυρα προδίδει με τις δηλώσεις που γίνονται εκεί ποια είναι η πραγματική διάθεση αλλά και τα περιθώρια κινήσεων του Ακιντζί.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top