Σε ρόλο κυνηγών κεφαλών ο Λεβέντ Αχμέτ Σαδίκ, γιος του βουλευτή της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ που σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1995, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και άλλοι γνωστοί παράγοντες της μειονότητας, βλέπουν «τρομοκράτες» του Φετουλάχ Γκιουλέν στη Θράκη και ζητούν την εκκαθάρισή τους!
«Πότε θα εκκαθαριστεί η Δυτική Θράκη από την τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν», έγραψε πριν λίγες μέρες στο Τwitter ο Λεβέντ Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος διατηρεί από τη μια του μεγαλοεπιχειρηματία σε Τουρκία και Ελλάδα και συγχρόνως του παράγοντα της μειονότητας με ενεργό ρόλο στο κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), συνέχεια του κόμματος «Εμπιστοσύνης», το οποίο είχε ιδρύσει ο πατέρας του.
Για να ακολουθήσει στις 10 Αυγούστου άλλη μια ανάρτηση-προειδοποίηση: «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν αλλά τον προδότη κανένας». Για να μην αφήσει αμφιβολίες για τις προθέσεις του φρόντισε να δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία του όπου ανταλλάσσει χειραψία με τον Ερντογάν με τη φράση: «Μια αξέχαστη στιγμή με τον πρόεδρό μας».
Ο Λ. Σαδίκ ανακάλυψε ξαφνικά τρομοκράτες στις τάξεις της μειονότητας στη Θράκη και καλεί σε πόλεμο και εκκαθάρισή τους, βλέποντας εξαγωγή και στη... Θράκη του πογκρόμ εκκαθαρίσεων που γίνονται στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Αγνοώντας εμφανώς ότι αφορούν την επικράτεια της Ελλάδας και ότι πρόκειται για Ελληνες πολίτες. Και ότι αν υπάρχουν «τρομοκράτες του Γκιουλέν» στη Θράκη -στις τάξεις της μειονότητας δεν ακουγόταν το παραμικρό- υπεύθυνη για τον έλεγχό τους σε περίπτωση τέλεσης παράνομων ενεργειών, είναι η ελληνική πολιτεία.
Φαίνεται πως όλα αυτά εντάσσονται σε ένα σκηνικό το οποίο στήνουν παράγοντες της μειονότητας, επιδιδόμενοι σε ένα «κυνήγι μαγισσών» κατά γκιουλενικών και στη Θράκη, ώστε «βασιλικότεροι του βασιλέως» να εμφανιστούν αρεστοί στον Ερντογάν και στο κόμμα του το ΑΚΡ. Οι παράγοντες αυτοί, με πρώτους τους ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης Ιμπραΐμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε και τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, τόσο στην Αγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να δώσουν το παρών στο πλευρό του Ερντογάν και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον πρόεδρο της τουρκικής Βουλής Ισμαήλ Καχραμάν και άλλα κυβερνητικά στελέχη, δίνοντας όρκους πίστης! Ενα... καραβάνι από τη Θράκη, με επικεφαλής τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, έδωσε το παρών και στη φιέστα-επίδειξη ισχύος του Ερντογάν στην πλατεία του Γενί Καπί στην Κωνσταντινούπολη στις 7 Αυγούστου. Φωτογραφίες τους φρόντισαν να ανεβάσουν και στο Διαδίκτυο.
Οι δύο ψευδομουφτήδες μαζί και με άλλους τρεις μουφτήδες από τα Βαλκάνια σε ρόλο... πολιτικών ηγετών συμμετείχαν και σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πριν τον Σαδίκ κατά των γκιουλενιστών στη Θράκη είχε μιλήσει και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Μειονότητας. Στην πρόσφατη συγκέντρωση που είχε γίνει στην Κομοτηνή από το DEB για την επέτειο του θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ και μετατράπηκε και σε μια διαδήλωση κατά των «εχθρών της μητέρας πατρίδας», ο τελευταίος έδωσε το σύνθημα λέγοντας με νόημα ότι «έχουμε κι εδώ...», αναφερόμενος στους γκιουλενιστές.
Ο Λ. Σαδίκ, που έσπευσε να δώσει το παρών και στη συγκέντρωση της Κομοτηνής, τη μέρα της απόπειρας του πραξικοπήματος περίμενε μέχρι να διαπιστώσει την κατάληξη, ώστε να πάει στη συνέχεια και να φωτογραφίζεται ως... ήρωας μπροστά στα τανκς στη γέφυρα του Βοσπόρου και να αναρτήσει φωτογραφίες στο Twitter με τη φράση «η νίκη είναι δική μας».
Οι άνθρωποι του Ερντογάν μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, παράλληλα με τις γενικευμένες εκκαθαρίσεις στην Τουρκία επιχειρούν να βάλουν στο κυνήγι των γκιουλενιστών και τις χώρες όπου υπάρχουν τουρκόφωνοι πληθυσμοί. Σε μια προσπάθεια που αποβλέπει και στη διεύρυνση της επιρροής τους. Απροκάλυπτα πιέζονται κυβερνήσεις, φορείς, οργανώσεις κλπ. να προχωρήσουν σε μέτρα εναντίον όσων διατηρούν σχέσεις με το κίνημα Feton του Φετουλάχ Γκιουλέν. Για όσους έχουν την τουρκική υπηκοότητα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έσπευσε να τους χαρακτηρίσει ως «προδότες» και να δηλώσει ότι θα ζητηθεί η έκδοσή τους στην Τουρκία! Οι επικεφαλής των τουρκικών διπλωματικών αντιπροσωπειών παρεμβαίνουν απροκάλυπτα, ζητώντας το κλείσιμο ιδρυμάτων που φέρονται να έχουν σχέση με τον Γκιουλέν ενώ καλούν τους μουσουλμάνους να μη στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία του κινήματος. Το ίδιο γίνεται και στον τομέα των οικονομικών δραστηριοτήτων που φέρονται να έχουν σχέση με το κίνημα Feton.
«Απειλή»
Ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού της Τουρκίας προειδοποίησε ότι τα μέλη του Feton αποτελούν απειλή για τις χώρες όπου δραστηριοποιούνται, ενώ όπως δήλωσε και ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια Ομερ Σολεντίλ, όλες οι τουρκικές επενδύσεις θα ελέγχονται ώστε να αποκλειστούν από αυτές οι οπαδοί του Γκιουλέν.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Τούρκου επιχειρηματία Αμπντουλάχ Μπούγιουκ, που θεωρείται από τις τουρκικές Αρχές ως συνεργάτης του Γκιουλέν και είχε καταφύγει από τις αρχές του χρόνου στη Βουλγαρία. Οι Τούρκοι τού απέδιδαν κατηγορίες για τρομοκρατία και ξέπλυμα χρημάτων και ζητούσαν την έκδοσή του, κάτι που είχε απορρίψει τον Μάρτιο με απόφασή του το Εφετείο της Σόφιας. Ομως 12 μέρες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, η Σόφια υποχρεώθηκε να αγνοήσει την απόφαση και να προχωρήσει στην έκδοση στην Τουρκία του Αμπ. Μπουγιούκ με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. Ο υπ. Εξωτερικών την Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πολύ πιο πριν με βεβαιότητα ότι η έκδοση θα γίνει παρά την απόφαση του δικαστηρίου. Και ο Τούρκος πρόεδρος στο συλλαλητήριο του Γενί Καπί να επιδοκίμασε τη Βουλγαρία ως παράδειγμα χώρας που ικανοποίησε αίτημα της Τουρκίας και απέλασε οπαδό του Γκιουλέν, αναφέροντας την Ελλάδα ως το παράδειγμα χώρας που προς το παρόν δεν συμπεριφέρεται με ανάλογο τρόπο στο αίτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Οπως έγραψε ήδη το «Εθνος της Κυριακής», οι πρώτοι που έσπευσαν να θέσουν θέμα γκιουλενιστών στη μειονότητα, ήταν παράγοντες που διατηρούν σχέσεις με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και εμφανίζονται ως υπεύθυνοι μειονοτικών εφημερίδων, σάιτ κλπ. Ο εκδότης-δημοσιογράφος της τουρκόφωνης εφημερίδας «Millet» και του σάιτ milletgazetesi.gr, Τσενγκίζ Ομέρ, είχε γράψει ότι «ήρθε η ώρα της απομόνωσης και του αποκλεισμού των ανθρώπων που προπαγανδίζουν και υπερασπίζονται την εγκληματική συμμορία του Γκιουλέν στη Δυτική Θράκη. Από το πρωί έως το βράδυ αυτοί συνεργάζονται με το ελληνικό κράτος και προδίδουν τη μειονότητα...».
O Πατριάρχης
Ο ίδιος συνέχισε επιδιώκοντας να βάλει στο κάδρο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο αποκαλεί ως Ιμβριώτη Πατριάρχη Φαναρίου «που διατηρεί στενές σχέσεις με τον επικεφαλής της Feton, Φετουλάχ Γκιουλέν». Αναδημοσιεύοντας πληροφορίες που αποδίδει στον τουρκικό Τύπο αφήνει υπονοούμενα ότι ο κ. Βαρθολομαίος γνώριζε εκ των προτέρων για το πραξικόπημα. «Τρεις ώρες πριν από το πραξικόπημα αποχώρησε από την Τουρκία. Ομως παρά το ότι είχε ανακοινωθεί πως πήγαινε στη Σλοβακία, διαπιστώθηκε πως δεν προσγειώθηκε σε αυτή τη χώρα...», αναφέρεται.
‘NA ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ’
«Οι προδότες που ήρθαν από την Τουρκία πρέπει να επιστραφούν», ανέφερε στο μήνυμά του που διαβάστηκε σε όλα τα συλλαλητήρια που έγιναν σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων στις 7 Αυγούστου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου