GuidePedia

0

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Δεν πέρασαν καν δύο ημέρες από την επίσκεψη του Α.Τσίπρα στην Σμύρνη όπου υποτίθεται ότι οι Τούρκοι συμφώνησαν τουλάχιστον να δέχονται πίσω τους λαθρομετανάστες (που έτσι και αλλιώς στη συγκεκριμένη στιγμή αποτελούν την μειοψηφία των ταλαίπωρων που έρχονται στην Ελλάδα) και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και λαθρομεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά!

Δηλαδή όσους μας "φόρτωσαν" αρνούνται να τους πάρουν πίσω.

"Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας" είπε ο Μποζκίρ.

"Ο αριθμός των προσφύγων και λαθρομεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια", δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός.

Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι την 1η Μαΐου.

Πριν από λίγο η κυβέρνηση διέρρευσε ότι ότι στην πραγματικότητα τα σύνορα είναι κλειστά όπως αναφέρθηκε στο περιθώριο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με το επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Οι ίδιες πηγές επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις μονομερείς ενέργειες και λένε ότι «ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην επόμενη σύνοδο εμείς θέλουμε αυτό να αποδοκιμαστεί όσο γίνεται και στο κείμενο συμπερασμάτων».

«Στα συμπεράσματα γίνεται αναφορά για τους μετανάστες. Όμως τα σύνορα ειναι κλειστά. Κεντρικός μας στόχος είναι να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ένας ανθρωπιστικός διάδρομος»

Όσον αφορά την αξιολόγηση οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι «υπάρχει ένα καινούργιο στοιχείο ότι για πρώτη φορά οι εταίροι βάζουν χρονικό ορίζοντα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Ξεκινά και η συζητηση για το χρέος».

Προφανώς έχουν αντιληφθεί στην ΕΕ ότι καμία συμφωνία δεν θα τηρηθεί με την Τουρκία και ξεκινούν από τώρα οι προσπάθειες να "χρυσωθεί" το χάπι καθώς η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μόνιμο τόπο εγκατάστασης προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Εν ολίγοις επιζητούν (και θα το καταφέρουν στο τέλος) την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, χωρίς επί του πρακτέου κανένα αντάλλαγμα και η ΕΕ θα το δεχθεί!

Επειδή μονίμως η Άγκυρα θα απειλεί ότι θα ανοίξει πάλι την "κάνουλα" των λαθρομεταναστευτικών-προσφυγικών ροών και εν τέλει χρησιμοποιεί "μαεστρικά" την δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων που προέρχονται από έναν πόλεμο που η ίδια η Τουρκία μαζί με τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, δημιούργησαν.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες αφού ξεπροβόδισε από τη Σμύρνη τον Αλέξη Τσίπρα και επισήμανε πώς το casus belli δεν πρόκειται να αρθεί αν η Ελλάδα δεν παραιτηθεί από το δικαίωμα της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ένα κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα της τάξεως των 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλιστικού αυτού προγράμματος θα είναι “made in Turkey”, αφού εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες θα αναλάβουν να υλοποιήσουν συμβάσεις αξίας περίπου 4,5 δισ. δολαρίων, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της αρμόδιας εκτελεστικής επιτροπής.

Όταν η Ελλάδα απαξίωσε τις αμυντικές της βιομηχανίες και η τρόικα ήθελε να τους βάλει “λουκέτο” με συνέπεια να μην μπορούν να κατασκευάζονται ούτε σφαίρες στη χώρα μας, η Άγκυρα έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, υποστηρίζοντας σειρά έργων με ξένες εταιρείες που προβλέπουν μεταφορά τεχνογνωσίας και ανάθεση υπεργολαβιών σε εγχώριες επιχειρήσεις.

Τώρα με την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους ένα κράτος με δυναμική οικονομία και εξαγωγικές δυνατότητες και έναν πληθυσμό 80.000.000 ανθρώπων να εξαπολύσει γενική οικονομική "επίθεση" πρωτίστως στην Ελλάδα την οποία θα απορροφήσει εύκολα και μετέπειτα στην ΕΕ

Δηλαδή η χώρα των 80.000.000 κατοίκων και με-το τονίζουμε-νεανικό πληθυσμό θα "απορροφήσει" νομοτελειακά την Ελλάδα των 10.800.000 κατά την τελευταία απογραφή με τους μισούς να είναι... μεσήλικες και άνω.

Δεδομένου ότι η τουρκική οικονομία έιναι δυναμική και εξαγωγική ενώ η ελληνική υπάρχει πλέον μόνο ως ανάμνηση ελέω μνημονίων και.. Γερμανών (των παραδοσιακών συμμάχων των Τούρκων από τότε που μαζί βρίσκονταν οι πρόγονοί τους στις ίδιες κοιλάδες κάτω από τα Ουράλια όρη) τα πράγματα διαγράφονται άσχημα για τον Ελληνισμό.

Πάντως η οικονομική διείσδυση της Τουρκίας στην ΕΕ είναι κάτι που θα απειλήσει και την ίδια την Γερμανία, καθώς οι τουρκικές εξαγωγές θα είναι σαφώς φθηνότερες από τις γερμανικές και η Τουρκία φιλοδοξεί να μπει γερά στον τομέα των εξαγωγών αμυντικού υλικού.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top