Ο ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ" ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"
Σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη μετά το ελληνικό δημοψήφισμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι "έσπασε" τις "αλυσίδες" του Βερολίνου κια ζήτησε να υπάρξει "αύριο κι όλας" λύση για την Ελλάδα, αλλά το κυριότερο ζήτησε να "οικοδομηθεί μια νέα Ευρώπη" και το σημαντικότερο είναι ότι ζητεί "να σπάσουν τα δεσμά της γραφειοκρατίας και των κανονισμών που μας κρατούν φιλακισμένους"!
Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού, γιατί ενώ βρίσκεται στην πρώτη "τετράδα" των προβληματικών χωρών πλην της Ελλάδος (Ιταλία, Γαλλία, ισπανία, Πορτογαλία) ήταν "δεμένος" στο άρμα του Βερολίνου πλήρως. Αλλά η ελληνική "επανάσταση" φαίνεται ότι είναι μεταδοιτκή και αυτό είναι μια νέα συνθήκη.
Ο Μ.Ρέντσι δεν βγήκε τώρα τυχαία ν μιλήσεις. Βλέπει ττι έρχεται. Το δημοψήφισμα αλλάζει πολλά στην Ευρώπη....
"Είναι η ώρα να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη, να μην σταθούμε στους κανονισμούς και την γραφειοκρατία, αλλά στην πολιτική και στις αξίες", ζητά με μήνυμά του στο facebook ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.
Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αύριο, είπε, το ένα είναι η Ελλάδα για την οποία απαιτείται οριστική λύση και το άλλο η Ευρώπη, που πρέπει να αλλάξει, τόνισε και επεσήμανε πως «η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Ματέο Ρέντσι:
"Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες.
Το πρώτο αφορά στην Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συζητήσεις πρέπει να δείξουν έναν οριστικό τρόπο λύσης του επείγοντος αυτού ζητήματος.
Το δεύτερο, ακόμα πιο περίπλοκο, που δεν μπορεί όμως να καθυστερεί άλλον, είναι η οικοδόμηση της Ευρώπης. Για μήνες συζητούμε όχι μόνο για λιτότητα και μέτρα, αλλά και για ανάπτυξη, υποδομές, τις κοινές πολιτικές για τη μετανάστευση, την καινοτομία, το περιβάλλον.
Με μία λέξη: Πολιτική, όχι μόνο παραμέτρους της. Αξίες, όχι μόνο αριθμούς.
Αν σταθούμε ακίνητοι, φυλακισμένοι των κανονισμών και της γραφειοκρατίας, τότε η Ελλάδα έχει τελειώσει.
Η επανοικοδόμηση της Ευρώπης δεν θα είναι εύκολη, μετά από όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή είναι η σωστή στιγμή να το προσπαθήσουμε, όλοι μαζί. Η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της".
Δημοσίευση σχολίου