Η Ελλάδα δεν διαθέτει σημεία ενδιαφέροντος για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μόνο στο Ιόνιο, τον Πατραϊκό και νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «defence-point.gr», η χώρα μας δύναται να διαθέτει κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή «μεταξύ Κρήτης και Κυκλάδων».
Σύμφωνα με επιστήμονες οι οποίοι είναι σε γνώση της συγκεκριμένης εξέλιξης, στη συγκεκριμένη περιοχή «υπάρχουν και γεωφυσικές γραμμές που δείχνουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων», άρα, πέραν της επιστημονικής κοινότητας, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι γνωστά σε κυβερνητικούς και όχι μόνο κύκλους.
Είναι προφανές, ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να μεταβάλλει και την κατάσταση αναφορικά με τις περιοχές ενδιαφέροντος τόσο των επιστημόνων όσο και της κυβέρνησης αλλά και των επενδυτών.
Εκτιμάται, ότι η περίπτωση εισαγωγής στην ενεργειακή εξίσωση και περιοχών μεταξύ Κρήτης και Κυκλάδων, θα αλλάξει άρδην την κατάσταση σε μία σειρά από θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, αναφέρουμε μόνο τα εξής:
Το πως ακριβώς θα γίνει η διαχείριση της τουριστικής και της θαλάσσιας κίνησης στην συγκεκριμένη περιοχή, φυσικά αυτό εξαρτάται και από το που ακριβώς βρίσκονται οι στόχοι.
Σε στρατιωτικό επίπεδο, η ευρύτερη περιοχή φιλοξενεί ασκήσεις, ένα πεδίο βολής (Κρήτης), τον ναύσταθμο Σούδας και την Αμερικανική Βάση, η κίνηση δε πολεμικών σκαφών είναι πολύ μεγάλη.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο σε μία τέτοια εξέλιξη σχετίζεται με το θέμα που θα τεθεί αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα, τα μίλια και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αναμένουμε την τουρκική αντίδραση σε μία τέτοια περίπτωση και το ποια ακριβώς σοφιστεία θα εφεύρει έτσι ώστε να βάλει φρένο σε μία περιοχή όπου η ελληνική κυριαρχία είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ.
Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.
πηγή
Δημοσίευση σχολίου