GuidePedia

0

Απίστευτη υπόθεση έληξε μόλις χθες στο Κατάρ, μια χώρα που μαζί με τη Σαουδική Αραβία διατηρούν τον… «θεσμό» της βίζας εξόδου από τη χώρα! Τι το ήθελε ο άμοιρος ο Γαλλοαλγερινός ποδοσφαιριστής, Ζαχίρ Μπελουνίς, να τα βάλει με την ποδοσφαιρική ομάδα όπου αγωνιζόταν, σε μια διένεξη όπου υποστήριζε ότι του οφείλονται χρήματα.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Παγιδεύτηκε με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά στη χώρα του Κόλπου επί ενάμισι χρόνο (από τον Ιούνιο του 2012) κι εάν δεν είχε αποφασιστεί να φιλοξενήσει η χώρα το παγκόσμιο κύπελλο του 2022 και δεν θα επισκεπτόταν η παγκόσμια ομοσπονδία (FIFA) τη χώρα, ο άνθρωπος μάλλον θα ήταν ακόμα εκεί.
Με το θέμα θα ασχολούμασταν μονάχα… φιλολογικά, εάν δεν είχαμε πρόσφατο παράδειγμα και στην Ελλάδα της συμπεριφοράς των υπευθύνων του Εμιράτου του Κόλπου. Αφορά την εμπλοκή της στην υπόθεση της αποκρατικοποίησης – αξιοποίησης του Ελληνικού, του «κορυφαίου οικοπέδου στην Ευρώπη», σύμφωνα με τα λόγια ειδικών του χώρου των ακινήτων (real estate).
Μας ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες, ότι αποχωρούν από τον διαγωνισμό, καταγγέλλοντας τη χώρα μας για «έλλειψη σοβαρότητας». Σε αυτό θα μπορούσαμε να προσυπογράψουμε και ενδεχομένως να υπερθεματίσουμε, για διαφορετικούς όμως λόγους.
Δεν μπορούν να μέμφονται τη χώρα οι εμίρηδες, επειδή ήρθαν στους… κακομοίρηδες, ζητώντας να πάρουν παραθαλάσσια έκταση, διπλάσια από αυτή του Μονακό, μέσα σε αστικό ιστό, σε απόσταση αναπνοής από ορισμένα εκ των κορυφαίων αξιοθέατων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και όλα αυτά να τα αποκτήσουν δίνοντας 5 δισεκατομμύρια ευρώ, επειδή έτσι συνεννοήθηκαν με την οικογένεια Παπανδρέου, που ανακάλυψε στη συνέχεια την υποχρέωση να κάνει διαγωνισμό!
Δεν θα ασχοληθούμε με τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν στην ελληνική «πιάτσα», όμως, πριν κατηγορήσει ολόκληρη τη χώρα, η χώρα του Κόλπου θα μπορούσε να ζητήσει αυτή την πραγματογνωμοσύνη από διεθνή εκτιμητή – χωρίς κι αυτό να αποτελεί θέσφατο για τη συγκεκριμένη έκταση – για να δικαιούται να τεκμηριώσει στη συνέχεια τις κατηγορίες.

Παρεμπιπτόντως, η κωμωδία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συνεχίζεται και όπως λένε καλοί γνώστες της αγοράς, ό,τι και να γίνει τελικά, δεν πρόκειται αν προχωρήσει, διότι όλη η διαδικασία είναι νομικά αίολη. Δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε το σχετικό ρεπορτάζ και να επανέλθουμε.
Κανείς δεν μαθαίνει σε αυτή τη χώρα, ούτε και όταν συσσωρεύει τις γκάφες τη μία μετά την άλλη. Να πούμε ότι παζάρευαν ενώ το Μνημόνιο δεν επιτρέπει διακρατικές συμφωνίες τέτοιου είδους (τι είπατε, μάλλον δεν το έχουν διαβάσει;)… Να προσθέσουμε τις διθυραμβικές δηλώσεις και τις μακέτες των υπευθύνων δύο κυβερνήσεων και των αντίστοιχων υπουργών (!) για το θέμα; Τα τεράστια έξοδα με το πήγαινε-έλα για θέμα που δεν υπήρχε! Ή μήπως ότι ο πρόεδρος της εταιρίας ήταν κυβερνητικός σύμβουλος… του Κατάρ! Αν αποφασίσαμε να μετατραπούμε σε… χανουμάκια στο Εμιράτο, καλό θα ήταν τουλάχιστον να το ξέρουμε.

Ακούνε εκεί στο ΤΑΙΠΕΔ, που φαίνεται πως εξακολουθούν να θεωρούν ότι χωρίς την παραμικρή εκτίμηση αξίας της περιουσίας, αποφάσισαν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ότι 70.000 ακίνητα κοστίζουν περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Γέμισε τσαρλατάνους η χώρα… ποιος ξέρει τι μας περιμένει…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top