GuidePedia

0


Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πόσο ελλειμματική στη γνώση της ευρωπαϊκής Ιστορίας είναι η γερμανική κυβέρνηση, η ανεπάρκεια της οποίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης τονίστηκε από τη ν πλειοψηφία των προσκεκλημένων στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νταβός της Ελβετίας.
Η εκχώρηση κυριαρχίας της «ανεύθυνης» Ελλάδας στους «υπεύθυνους» Ευρωπαίους οι οποίοι ξέρουν τι είναι καλό για τον ελληνικό λαό, αποτελεί ύψιστη προσβολή στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πείραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης στηρίχτηκε στη συμφωνία των εθνών της Ευρώπης να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην κυλήσει ξανά η Γηραιά Ήπειρος στις αιματηρές συγκρούσεις που την ταλαιπώρησαν τους προηγούμενους αιώνες. Το να ζητάς όμως εκχώρηση κυριαρχίας από μια χώρα ως προϋπόθεση για τη διάσωσή της, λες και σε περίπτωση χρεοκοπίας της εσύ θα μείνεις ανέγγιχτος, αποτελεί προσβολή και κάκιστο προηγούμενο, το οποίο θα μπορούσε να αποδειχτεί καταστρεπτικό για την Ευρώπη.
Το «αμάρτημα» των Ελλήνων, πέραν της αποδεδειγμένης ανικανότητας των πολιτικών της, αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε, είναι ότι θεωρούν απαράδεκτο το να λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις το πρόβλημα της φτώχειας, της πείνας και των αστέγων, σε μια χώρα που βασανίστηκε από τη γερμανική κατοχή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία είναι μια χώρα η οποία ουδέποτε κατέβαλλε προς την Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις οι οποίες ανέρχονται περίπου στο 50% του δημόσιου χρέους το οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο στο οποίο, πέραν της αναμφισβήτητης ευθύνης της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και δευτερευόντως της ίδιας της κοινωνίας συνέβαλλε η Γερμανία τα μέγιστα, ενώ βολεμένη από την ευημερία των βιομηχανιών της δεν είπε ποτέ «σταματήστε» στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Νότου, συνεχίζοντας να συσσωρεύει πλεονάσματα.
Πόσο υποκριτικό φαντάζει στην Ελλάδα το «πένθος» των Γερμανών για το Ολοκαύτωμα και οι δεσμεύσεις «να μην ξεχάσουμε» και να μην ξανασυμβεί και η εμφάνιση των πολιτικών με μαύρα ρούχα στο Κοινοβούλιο! Σε μια διασταλτική του ερμηνεία, το «Ολοκαύτωμα» μπορεί να συμπεριλάβει πολύ περισσότερες καταστάσεις και το πικρό συμπέρασμα είναι ότι κάποιες νοοτροπίες είναι πολύ βαθιά ριζωμένες και δεν αλλάζουν. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζονται οι εικόνες της ένδειας σε στρώματα του ελληνικού πληθυσμού και την άσκηση πίεσης για μέτρα που θα οδηγήσουν υπερήλικες συνταξιούχους και άλλες ευπαθείς ομάδες στον θάνατο; Μήπως αυτή είναι η τρομερή συνταγή για τη διάσωση των ταμείων; Όπως κάποτε «έλυσαν» το «πρόβλημα» με τους Εβραίους οι πρόγονοί τους;
Στην ουσία πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα της «αναδιανομής του πλούτου», το οποίο στην περίπτωση αυτή, αποδεδειγμένα ο ένας το συσσώρευσε σε βάρος του άλλου, ο οποίος μάλιστα έκανε ότι ήταν δυνατόν να τερματίσει την όποια δραστηριότητα οικονομικής φύσεως θα μπορούσε να τονώσει τις ελληνικές εξαγωγές. Παράδειγμα είναι η αγροτική παραγωγή, με τους ισχυρούς της Ένωσης να προτιμούν να αγοράζουν τα προϊόντα χωρών π.χ. της Βόρειας Αφρικής και όχι να επιδιώξουν πρώτα την κατανομή του έργου ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης.
Γενικά, το «defence-point.gr» αποφεύγει τις κραυγές και φροντίζει πρώτα να κατηγορεί τα εγχωρίως κακώς κείμενα έχοντας καταφερθεί με δριμύτητα εναντίον του φαύλου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης και των ανεπάγγελτων επαγγελματιών της πολιτικής που κατέστρεψαν τη χώρα. Σε όλα όμως υπάρχει και ένα όριο και οι Γερμανοί που θησαύρισαν στην Ελλάδα, μηδέ του αμυντικού τομέα εξαιρουμένου, αποδεικνύονται παχύδερμα περιωπής…

Ας θυμηθούμε όμως την είδηση που αποκάλυψε τις απαράδεκτες σκέψεις της γερμανικής ηγεσίας που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε περιπέτειες:
Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να εκχωρήσει την κυριαρχία της στον τομέα της δημοσιονομικής της πολιτικής, σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο πριν επωφεληθεί από ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, γράφει στο φύλλο της Παρασκευής η εφημερίδα Financial Times, στην κατοχή της οποίας περιήλθε αντίγραφο της γερμανικής πρότασης. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.
Παράλληλα, συνομιλίες διεξάγονται στην Αθήνα για το ελληνικό χρέος μεταξύ της κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών κι ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να υιοθετήσουν μια νέα ευρωπαϊκή δημοσιονομική συνθήκη. «Η ενίσχυση του προϋπολογισμού πρέπει να συνοδεύεται από μια αυστηρή διοίκηση και ένα σύστημα ελέγχου», αναφέρει το κείμενο που επικαλείται η εφημερίδα και το οποίο εστάλη από το Βερολίνο στις πρωτεύουσες των άλλων χωρών της ευρωζώνης.
«Ενώπιον της απογοητευτικής μέχρι σήμερα προσαρμογής της, η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μια εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top