Αυτό που μετράει είναι όλοι να εκφραστούν. Όποιος δεν μπορεί, φοβάται, δεν θέλει, υπάρχει ο δρόμος της παραίτησης.
Μιχάλης Τσαμπάς«Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», είπε ο Πρωθυπουργός το απόγευμα της Τετάρτης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και ένα τεράστιο... ουφ ανακούφισης πρέπει να ακούστηκε στην κυβερνητική πτέρυγα της Βουλής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να φέρει το συντομότερο δυνατό μια τόσο σημαντική (από όποια άποψη κι αν το βλέπει κανείς) μεταρρύθμιση έχοντας στην άκρη του μυαλού του και τις εντός του κόμματός του αντιδράσεις. Ακόμη και εντός της Κυβέρνησής του για να είμαστε απόλυτοι ακριβείς αν θυμηθούμε και την «καθαρή θέση» του Μάκη Βορίδη.
Με τις αντίθετες φωνές να μην είναι λίγες και ανάμεσα στους 158 βουλευτές της ΝΔ αυτό το «Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία» ήταν... μελωδία του Μπετόβεν στα αυτιά πολλών καθώς τους «λύνονται τα χέρια» όσο αφορά την ώρα της κρίσης.
Γιατί είπαμε σε μια εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παντοδύναμος και η ΝΔ δεν έχει αντίπαλο στο πολιτικό σκηνικό όπως φανερώνουν οι καθημερινές δημοσκοπήσεις δεν υπάρχουν «ήρωες που θα την κάνουν από το... μαντρί».
Αν όμως έχουν αποφασίσει να βρεθούν εκτός κυβερνητικής... γραμμής θα πρέπει να το πράξουν εντός κοινοβουλίου. Δεν θα πρέπει να κρυφτούν. Οι δικαιολογίες τύπου... covid και μαγουλάδων, οι δικαιολογίες τύπου «ταξίδι με αντιπροσωπεία της Βουλής στο Σουδάν» είναι αστείες και δεν συνάδουν στο ελάχιστο με την σοβαρότητα του νομοσχεδίου.
Οι «εθνοπατέρες» και «εθνομητέρες» καθαρίζουν στο περίπου κάθε μήνα 5.000 ευρώ. Συν τις όποιες άλλες παροχές του κράτους προς το πρόσωπό τους. Διόλου ευκαταφρόνητες σε μια εποχή όπου όλοι οι άλλοι, εμείς, κοινοί θνητοί μετράμε και το ευρώ για το σούπερ μάρκετ της εβδομάδας. Όταν ψάχνουμε τις προσφορές στα τυριά και τα γάλατα.
Αποστολή του κάθε βουλευτή δεν είναι να αποδέχεται το κάλεσμα του «συλλόγου φίλων του μανιταριού» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ούτε για να πιάνεi στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα και να τσακώνεται με τον «αντίπαλο».
Ο ρόλος του είναι πολύ πιο σημαντικός, κάτι που προφανώς οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει κατανοητό. Γι' αυτό λοιπόν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν χωράει κρυφτούλι.
Επιχειρήματα υπάρχουν κι από τις δύο πλευρές. Υπέρ και κατά. Δεκτά όλα. Συζητήσιμα όλα επίσης. Έτσι την ώρα της ψηφοφορίας θα πρέπει όλες και όλοι να είναι παρούσες και παρόντες. Να πάρουν θέση.
Είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν. Να την εκφράσουν όμως, όχι να απέχουν. Είναι πολλά τα λεφτά (που έλεγε και ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου) της βουλευτικής αποζημίωσης για να σηκώσουν το όποιο βάρος.
Ξαναλέω. Δεν εξετάζω το υπέρ ή το κατά του νομοσχεδίου. Αυτό που μετράει είναι όλοι να εκφραστούν. Όποιος δεν μπορεί, όποιος φοβάται, όποιος δεν θέλει, υπάρχει ο δρόμος της παραίτησης. Όμως να μπαίνει το «τάληρο» στο λογαριασμό και να... δοξάζεται κρυπτόμενος στο ακροατήριό του πάει πολύ!
πηγή
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.
Δημοσίευση σχολίου