GuidePedia

0


Τι συνέβη με τα Ουκρανικά drones και την επίθεση στα δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια;
Οι επιθέσεις με drones από τις ουκρανικές δυνάμεις στα αεροδρόμια στο Dyagilevo στην περιοχή Ryazan και στο Engels στην περιοχή Saratov εντός της Ρωσικής επικράτειας – κοντά στην Μόσχα - μπορεί να μην επέφερε ουσιώδη πλήγματα στα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια, αλλά θα οδηγήσει σε νέα κλιμάκωση του πολέμου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin συγκάλεσε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Ρωσίας, προφανώς η ρωσική αεράμυνα, κατέρριψε ορισμένα από τα drones που εξαπέλυσαν οι Ουκρανικές δυνάμεις αλλά δύο βρήκαν στόχο… και αυτό αποδεικνύει ότι τα συστήματα αεράμυνας δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν 100% τα drones…
H νέα επίθεση των Ουκρανών που ήταν χτύπημα κατά του γοήτρου της Ρωσίας, θα οδηγήσει σε κλιμάκωση του πολέμου.
Θυμίζουμε ότι μετά την επίθεση των Ουκρανών στην Κριμαία οι ρωσικές δυνάμεις απάντησαν με μπαράζ βομβαρδισμών που συνολικά κατέστρεψαν το 50% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας.

Η νέα επίθεση με drones των Ουκρανών σε δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια που σκότωσαν 3 συντηρητές και τραυμάτισαν άλλους 4 είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία…

Τι συνέβη με τα Ουκρανικά drones και την επίθεση στα δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια;

Οι εικόνες από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Engels στην περιοχή Saratov εντός της Ρωσικής επικράτειας δείχνουν ίχνη από την πτώση drones κοντά στο βομβαρδιστικό Tu-22M3.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 4.
To ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 υπέστη ζημιές στην ουρά, στα πτερύγια και στον κινητήρα.
Ένα από τα κύρια ζητήματα με αυτό το είδος ζημιάς είναι ότι οι κινητήρες για το Tu-22M3 έχουν σταματήσει να κατασκευάζονται.

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για αυτά είναι περιορισμένος.
Η παραγωγή αυτών των κινητήρων τελείωσε επί εποχής Γιέλτσιν.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι συνεχιζόμενες εργασίες του έργου για τη σχεδίαση ενός νέου βομβαρδιστικού μεγάλης εμβέλειας, το οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσει το Tu-22M3, έχει μεγάλη σημασία.
Η αμερικανική εταιρεία Maxar δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες της αεροπορικής βάσης Engels στην περιοχή Saratov εντός της Ρωσικής επικράτειας.
Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης δεν δείχνουν σημαντικές ζημιές στο αεροδρόμιο:
Το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου, η Ουκρανία επιχείρησε να επιτεθεί με σοβιετικά UAV στα στρατιωτικά αεροδρόμια στο Dyagilevo στην περιοχή Ryazan και στο Engels στην περιοχή Saratov σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τα ρωσικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν τα ουκρανικά UAV καθώς πετούσαν σε χαμηλό ύψος.
Η συντριβή και η έκρηξη των συντριμμιών στα ρωσικά αεροδρόμια προκάλεσαν μικρές ζημιές στην θωράκιση του κύτους σε δύο ρωσικά βομβαρδιστικά.

Η απάντηση της Ρωσίας…

Ως απάντηση η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους σε αμυντικές εγκαταστάσεις, κόμβους επικοινωνίας, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας.
Συνολικά χτυπήθηκαν 17 καθορισμένοι στόχοι.
Το νέο ρωσικό χτύπημα διέκοψε τη μεταφορά ουκρανικών στρατιωτικών εφεδρειών, ξένων όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στις περιοχές των πολεμικών επιχειρήσεων μέσω των σιδηροδρόμων.
Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Kh - 101, Kh-555, Kh-22, Kh-59, Kh-31P και Kalibr στο ουκρανικό έδαφος κατά τη διάρκεια 17 αεροπορικών επιδρομών.
Η Ρωσία εκτόξευσε 70 πύραυλους ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης 38 επιθέσεις με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων.

Οι Ουκρανοί απέτυχαν… αλλά η κλιμάκωση έρχεται….

Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή droens ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να χτυπηθούν βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους και υποδομές ενέργειας της Ουκρανίας.
Ωστόσο η νέα επίθεση των Ουκρανών έδειξε ότι μπορούν να επιτύχουν πλήγματα σε στόχους με εμβέλεια έως 1000 χιλιόμετρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά UAV της σοβιετικής εποχής όπως το Tu-141 (το βεληνεκές του είναι 1000 χιλιόμετρα).
Συγκεκριμένα, μετά την έναρξη της σύγκρουσης στα ανατολικά της Ουκρανίας την άνοιξη του 2014, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών αναγνωρίσεών του.
Στο πλαίσιο αυτό εκσυγχρόνισε τα UAV Tu-141.
Τον Μάρτιο του 2022, αποκαλύφθηκε ένα άλλο ουκρανικό έργο «εκσυγχρονισμού» UAV.
Οι Ουκρανοί τοποθέτησαν μια μη τυπική κεφαλή μεγάλης μάζας στο UAV, έτσι το Tu-141 μετατρέπεται de-facto σε πύραυλο κρουζ μεγάλης εμβέλειας, αλλά χαμηλής ακρίβειας.
Τουλάχιστον ένα UAV Tu-141 χρησιμοποιήθηκε σε ένα αποτυχημένο χτύπημα στο έδαφος της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2022.
Αυτό το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πιθανότατα βρίσκεται σε εξέλιξη με τη βοήθεια ειδικών του ΝΑΤΟ.

Επισκόπηση των επιθέσεων ουκρανικών UAV σε ρωσικά
Έτσι, οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη και χρησιμοποιούν μέσα για να χτυπήσουν στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Ακόμη και με την περιορισμένη επιτυχία αυτού του χτυπήματος, αυτός ο παράγοντας δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί από τη ρωσική ηγεσία.
Ως εκ τούτου, θα απαιτήσει την αύξηση των μέτρων αεράμυνας στη Ρωσία.
Ωστόσο, αυτή η απειλή δύσκολα μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως χωρίς την πλήρη εξάρθρωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του καθεστώτος της Ουκρανίας.







πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top