Μαύρη προπαγάνδα κατά της ελληνικής ιστορίας υλοποιούν οι Τούρκοι με στόχο να τη διασπείρουν σε όλο τον κόσμο
Δεν ήταν καθόλου τυχαία η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία χαρακτήρισε «λεκέ» την Άλωση της Τριπολιτσάς πριν από 200 χρόνια, αφού οι Τούρκοι ετοιμάζουν ινστιτούτο που θα καταγράψει τις γενοκτονίες των Τούρκων διαχρονικά από Έλληνες και Αρμένιους.
Σκοπός της Άγκυρας από το προτεινόμενο και σχεδόν ειλημμένο σχέδιο, είναι η απόκρουση οποιοδήποτε αξιώσεων (οικονομικών, νομικών κά) από τους απογόνους των σφαγιασθέντων Ελλήνων, Αρμενίων, κά, ενώ ταυτόχρονα θα ποτίζουν τον τουρκικό λαό και την διεθνή κοινότητα με σωρεία ψευδών “περί κακών Ελλήνων” που εποφθαλμιούν δήθεν "τουρκικό έδαφος".
Έτσι γίνεται, αντί να δίνουν εξηγήσεις και να σκύβουν το κεφάλι οι Τούρκοι για τις αποτρόπαιες γενοκτονίες τους, τις οποίες σήμερα εφαρμόζουν κατά των Κούρδων σε ΝΑ Τουρκία, και Β.Συρία, τώρα θα μας “ζητούν και τα ρέστα”.
Ο Νάυαρχος ε.α. Cihat Yaycı, που γνωρίζει πολλά επί του θέματος, δήλωσε σχετικά με τους ισχυρισμούς των Αρμενίων για το 1915: “Η Τουρκία πρέπει να κινηθεί επειγόντως. Είναι πολύ σοβαρή απαίτηση να ανακοινώνονται, να τεκμηριώνονται και να αποφασίζονται από τα διεθνή δικαστήρια οι γενοκτονίες κατά των Τούρκων.
Πρέπει να ανοίξουμε αμέσως ένα ινστιτούτο για την τεκμηρίωση των γενοκτονιών που διαπράχθηκαν εναντίον των Τούρκων από Έλληνες και Αρμένιους.
Οι τρέχουσες καταθέσεις μαρτύρων θα πρέπει να τεκμηριώνονται στα τοπικά δικαστήρια και η γενοκτονία που έγινε από Αρμένιους και Έλληνες θα πρέπει να καταγράφεται με δικαστικές αποφάσεις ». είπε ο ίδιος.
Ο Cihat Yaycı απαρίθμησε τα βήματα που πρέπει να κάνει η Τουρκία ένα προς ένα και τόνισε ότι "αυτά πρέπει να γίνουν επειγόντως, ενώ θα πρέπει παράλληλα να τρέχει καμπάνια σε όλες τις τουρκόφωνες χώρες, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Αρμενία θέλει να βελτιώσει σταδιακά τις σχέσεις με την Τουρκία".
Συγκεκριμένα δηλώνει : «Οι προτάσεις μας για την καταγραφή των γενοκτονιών κατά των Τούρκων και την καταπολέμηση των αβάσιμων αρμενικών ισχυρισμών συνεχίζονται. Τον Απρίλιο του 2021, πραγματοποιήσαμε εκστρατεία με επιστολές και μελέτες κοινής γνώμης ενάντια στους αβάσιμους αρμενικούς ισχυρισμούς.
Αυτές οι μελέτες έχουν εξαπλωθεί σε ένα ευρύ πεδίο, προσελκύοντας πρώτα την προσοχή και την υποστήριξη του κοινού, μετά της ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής και του τουρκικού κόσμου.
Επαναλαμβάνουμε την αναγκαιότητα λήψης πολυδιάστατων μέτρων κατά της απόφασης περί ψευδούς αρμενικής γενοκτονίας στην οποία εκτίθεται η Τουρκία σε κάθε ευκαιρία και τόπο, και τονίζω ότι πρέπει να ακολουθηθεί επιθετική διπλωματία αντί αμυντικής διπλωματίας.
Ειδικά από τον Απρίλιο του 2021, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστήριξε τα ψέματα των Αρμενίων και αυτοανακηρύχθηκε ως επίτιμος και από την αμερικανοελληνική κοινότητα, πρότεινα ταπεινά τον ακόλουθο χάρτη πορείας και στρατηγική πάλης στις αρμόδιες αρχές και αρχές, ιδιαίτερα την κοινή μας γνώμη:
Α. Θα πρέπει να ανοίξουμε αμέσως ένα ινστιτούτο για την τεκμηρίωση των γενοκτονιών που διαπράχθηκαν εναντίον των Τούρκων από Έλληνες και Αρμένιους.
Β. Οι τρέχουσες καταθέσεις μαρτύρων πρέπει να τεκμηριώνονται στα τοπικά δικαστήρια και οι πράξεις γενοκτονίας που διαπράχθηκε από Αρμένιους και Έλληνες να καταχωρούνται με δικαστικές αποφάσεις.
Γ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασιστεί από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση ότι Αρμένιοι και Έλληνες διέπραξαν γενοκτονία εναντίον Τούρκων και Μουσουλμάνων. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να είναι στα χέρια μας.
Δ. Με βάση την εκτίμηση που πρέπει να γίνει, η Τουρκία πρέπει να υποβάλει αίτηση στον ΟΗΕ και να ζητήσει αποζημίωση από τους Αρμένιους και τους Έλληνες".
Όχι μόνο δεν ντρέπονται λοιπόν και δεν κοκκινίζουν πολλοί σημερινοί Τούρκοι αξιωματούχοι σαν τον Γιατσί για τα εγκλήματα των προγόνων τους, αλλά ετοιμάζουν να ζητήσουν και αποζημίωση από την Ελλάδα για φανταστικά εγκλήματα.
Αυτή η λογική δυστυχώς επικρατεί σε μεγάλο μέρος της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην Τουρκία, γεγονός που υποδηλώνει το πνεύμα που επικρατεί σε μια χώρα, που η παραχάραξη της ιστορίας είναι κάτι φυσιολογικό.
Η Ελλάδα και οι αξιωματούχοι μας όταν θα συνδιαλέγονται με τους “γείτονες”, θα πρέπει να κατανοούν βαθειά τις ακριβώς πιστεύουν αυτοί για την χώρα μας, αλλά και τι επιδιώκουν. Αυτό θα τους βοηθήσει να καταλάβουν πολλά και να κινηθούν ανάλογα αφού δεν αλλάζουν πολλά πράγματα όσοι αιώνες και αν περάσουν.
Δημοσίευση σχολίου