GuidePedia

0

    Σκάει τεράστιο θέμα για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την ευρύτερη γειτονιά μας

Βασίλης Καπούλας
Συνέντευξη βόμβα για Δύση, ΝΑΤΟ και για την ευρύτερη γειτονιά μας έδωσε Ρώσος πιλότος παρασημοφορημένος από το Γενικό Επιτελείο ΕΔ της χώρας του για διάφορες “υπηρεσίες” προς την πατρίδα του.

Η Ρωσία είναι κατά παραπάνω από πρόθυμη για συμπαραγωγή μαχητικού 5ης γενιάς με την Τουρκία. Θέλουν να βάλουν στο χέρι- αν δεν έχει γίνει ήδη- όλες τις πληροφορίες και τα μυστικά του F-35 από τις τουρκικές εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ο Ρώσος πιλότος περιγράφει επί της ουσίας ότι αναφέραμε στο άρθρο μας για το Su-75 Checkmate. Το θέμα πλέον πρέπει να διερευνηθεί και από το ΝΑΤΟ ενώ η χώρα μας πρέπει να ετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο.

“Θα δημιουργήσουμε το καλύτερο μαχητικό 5ης γενιάς”

Ο Ρώσος πιλότος Yuri Sytnik ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει παρασημοφορηθεί από το επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του μίλησε για τις δυνατότητες συμπαραγωγής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας με αφορμή την πρόταση της ​​Rostec για “παροχή βοήθειας στην Τουρκία”

“Μόσχα και Άγκυρα μπορούν να δημιουργήσουν ένα μαχητικό 5ης γενιάς που θα βασίζεται στο μαχητικό Su-57.
Δεν αποκλείω την ενσωμάτωση στο σχέδιο αυτό και πολλών στοιχείων από το αμερικανικό μαχητικό F-35 πάνω στο οποίο εργάζονταν πολλές τουρκικές εταιρείες.
Μια τέτοια συνεργασία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες

Αν η Ρωσία βοηθήσει την Τουρκία στην ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού, η Τουρκία θα απομακρυνθεί περαιτέρω από το ΝΑΤΟ και οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ θα χειροτερέψουν.
Το παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια μας επειδή όσο οι ΗΠΑ έχουν πολλούς συμμάχους τόσο πιο δύσκολο είναι να την πολεμήσει κανείς.
Όσο λιγότερο φίλους έχει, τόσο πιο εύκολο είναι για εμάς” κατέληξε ο Sytnik και πρόσθεσε:
“Υπάρχει ένας πόλεμος που μαίνεται σε όλα τα επίπεδα, πολιτικός, κοινωνικός, στρατιωτικός. Οι ΝΑΤΟϊκές χώρες, οι ΗΠΑ ειδικά, κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας, να μειώσουν την πώληση ρωσικών όπλων και άλλων εξαγωγών στην παγκόσμια αγορά.
“Υπό τους Gorbachev, Yeltsin, ΗΠΑ και Τουρκία ήταν καλοί φίλοι. Τώρα αυτό άλλαξε.

Ρωσία, Τουρκία, Κίνα και Ινδία πρέπει να εργαστούν μαζί στον σχεδιασμό οπλικών συστημάτων.

Αν άλλες χώρες έχουν σχεδιασμούς οπλικών συστημάτων που θα ωφελήσουν την Ρωσία, τότε πρέπει να τους πάρουμε.

Αν η συνεργασία με την Τουρκία λάβει χώρα, τότε η Ρωσία θα πάρει λεφτά. Αυτό θα την βοηθήσει να αναπτύξει γρήγορα τα οπλικά της συστήματα ώστε στο μέλλον να ξαναπεράσει τεχνολογικά την Τουρκία και άλλες χώρες”
κατέληξε.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top